Attention!

missa nu för guds skull inte att det är första december i morgon . då får man äta choklad till frukost och dessutom börjar julkalendern ;P ´man är inte vuxen om man inte har lite barn kvar i sig´ - jag håller stenhårt på det ! haha

1a advent

ja men äntligen gott folk , äntligen är det första advent :) jag blir alldeles till mig i trasorna över det . vi har varit ute en liten stund på stan ( vädret är inte speciellt tilltalande ) och nu har vi precis avnjutit glögg , lussebullar och pepparkakor i vårt snart färdiga kök med tänt adventsljus och julmusik i öronen . jag bara avgudar advent !

köket är nästan klart som sagt , vi hann alltså inte riktigt färdigt till första advent som vi hade velat , men förhoppningsvis faller de sista bitarna på plats nu så att det åtminstone blir färdigt i veckan . det blir i vilket fall hur bra som helst , och de nya gardinerna och ljusstakarna är så hypersmäck på pricken ! för tillfället älskar jag att vistas i köket :) bilder kommer när allt är färdigt , inte före ;P

match igår ju , det blev tyvärr stryk . 6 - 2 slutade det , men jag tycker nog att vi var bättre än de siffrorna . vi förlorade väl i princip i första perioden för efter det var vi faktiskt med . nu ska jag höra med pappa om han vill ha lite assistans , om inte så gör jag han sällskap i allafall . i morgon ska jag till solhyttan , det blir roligt , var längesen jag var där nu . ha en trevlig söndagkväll , en extra varm kram såhär i advent .

I väntans tider och julstäd

vi gick upp extra tidigt idag , i allafall för att vara en lördagsmorgon . vi åt frukost och satte på en gång med städandet , för nu gott folk , nu ska här adventspyntas :D jag är galet lycklig över det ! nu sitter jag dock mest och väntar på att vi ska åka iväg till samlingen , så det fortsatta städandet och det egentliga pyntet får vänta till senare i eftermiddag/kväll . örebro sk kommer till beautytown , de är serieledare och har typ förlorat en enda match den här säsongen ( ? ) something like that i allafall . men vi ska bannemig göra vårt bästa för att deras förlorade matcher ska ökas på med en siffra , yes indeed . taggtråd !

allmän fråga: tjejen på idol igår , johans fan ? VAD LED HON AV ?! helt grovt galen tjej , gå och lägg dig för sjutton gubbar .

Podastic

är precis inkommen från en härligt luftig promenad , lämnade poddan hemma eftersom han är lite krasslig på batterierna for now och jag tänkte väl att en promenad utan poddan skulle kunna komma att bli ganska lång och tröttsam , men tji fick jag . det var faktiskt riktigt befriande ändå ! det här betyder ju förstås inte att jag tänker bojkotta poddan , oh no god forbid , men det är alltså bevisat att det kan vara befriande ändå :) på tal om poddan så bör han laddas om , inte bara på batteri utan även på ny musik . kanske dags att lägga in lite livlig julmusik med tanke på vad som närmar sig ? snacka om att vara vintervärmande . nu ska jag fortsätta plugga en liten stund till , sen ska jag ta tag i städningen . hug

Jag ger dig min morgon

hej på er allesammans , det är fredag idag och jag har väldigt mycket att göra . eller kanske inte så himla mycket egentligen om man tänker efter , men sånt där som tar tid och som med rätt ska tillägnas mycket tid , därav känslan av mycket att göra . jag ställde klockan en halvtimme tidigare än vanligt idag bara för det ( 7.30 ) , märker ni hur allvarligt jag tar mina sysslor ? :P gick upp och åt frukost samtidigt som jag bläddrade igenom fagerstaposten och dess julpysselbilaga . i bilagan presenterades alla luciakandidaterna och man märker hur allting går framåt . när jag var luciakandidat så var det bannemig inte sådär fint i tidningen inte . visst syntes vi lite överallt och hela tiden , men nu hade de tagit fina utomhusbilder och skrivit en sammanhängande text om varje tös i stället för som de gjorde på min tid när de tog trötta bilder mitt i sångövningen och ställde tråkiga frågor som man knappt ens hann svara på , för att sen se dom i tidningen på ett väldigt oinspirerat och oengagerat uppställt sätt med fråga följt av svar osv . nej , finare tider för luciakandidaterna nu alltså . jag anar att ni möjligtvis skönjer en viss bitterhet i mig , men då har ni fel mina vänner , jag är inte bitter . jag tyckte att det var skitkul att vara luciakanditat när det stundade och jag hade inte velat stå över . och eftersom skrivandet var sådär då så visste man ju inte vad man gick miste om , eller hur ? då var man mest ung och nervös för hur man uppfattades i tidningen , eller ? nåja , nu är jag tydligen gammal , 20 år gammal ;D

jag märkte precis att mina första rader , som egentligen kunde ha tagit slut efter julpysselbilagan , blev mycket längre än nödvändigt . men ibland är det extra skönt att skriva , så ni får ta det för vad det är helt enkelt . efter det så tog jag i allafall tag i målningen , skulle återigen måla de där listerna som jag målade häromdan´ , men nu med den riktiga täckfärgen istället för grundfärgen som senast . för pappas skull ville jag göra det så tidigt som möjligt så därför vände jag uppochner på mina egentliga planer .
planen var att plugget skulle få ta hela förmiddagen och att jag efter lunch skulle ta tag i målningen för att sen städa lite sådär sporadiskt med en förhoppning om paus vid halv-fem-snåret på stan med mamma , men nu tog jag alltså målandet först och sätter i stället igång med pluggandet nu . halv-fem-snårs-pausen hoppas jag fortfarande på , mitt i det sporadiska städandet . jag tänker unna mig en promenad också , faktiskt . nu ska jag dock ta tag i plugget , later people .

Hoppa fram några steg

ja men absolut , det skulle jag vilja göra . typ :P har haft en sån otrolig längtan i hela kroppen både igår och idag , jag vill bara ha hit julen , ha hit december ! vi köpte julgardiner till köket när vi var på stan och det kommer bli kanonbra :) ser så ohyggligt mycket fram emot att få vakna på söndag till ett pyntat första advent , kolla julskyltningen och luciakandidaterna på stan , smaka malin och sofias hemmagjorda peppisar som de ska ha på skyltningen när de står och visar upp sitt företag , åka hem till glögg och lussebullar med julmusik värmandes i öronen och liksom bara njuta av tillvaron . hjälp i love it !

en stor varm kram , bara för att jag tycker om er .

Good afternoon people

nu får det minsann vara färdigpluggat för idag . jag har faktiskt fått mycket gjort idag , vilket i sig känns himla bra , så nu tänker jag inte röra böckerna nå mer förrän jag vaknar vid 08 i morgon och äter frukost . efter det gör jag ett riktigt fredagsryck .

nu ska jag luta mig tillbaka i soffan en liten stund innan jag ska åka och hämta mamma från jobbet . blir spännande när pappa kommer hem också , vilket förövrigt borde ske om sisådär en halvtimme kanske , 45 minuter ? för då har han minsann kaklet med sig :D det blev det där kaklet som jag berättade om tidigare by the way , hyvens iögonfallande !

Pausmanding

har precis prata med gosmamsen , jag ska hämta henne när hon slutar och så ska vi åka ner på stan och kolla lite julgardiner till köket och kanske nåt sött på vackra ting ? hursomhelst ska det bli roligt , allt som hör julen till är roligt :) längtar så till helgen när vi ska börja med adventspyntet , wihooooooo , pure happiness !
 
har gjort klart den där reflektionen nu , var så mycket att läsa så jag hann inte göra själva reflektionen klar igår , men jag skrev ner punkter och sådär så jag visste vad jag ville ta med och nu har jag renskrivit den , så då kan jag stryka en till grej från listan :) har börjat lite smått med performansanalysen , men än så länge har jag bara läst , ska väl ta tag i det lite mer nu , men var tvungen att pausa med en mandis först . men nåja , back to buisness nu alltsåciao .

En hjälpande hand

Du har varit generös och hjälpt oss förut och det tackar vi för. Vi hoppas att du, när det nu lackar mot jul, kan ge oss ett bidrag ännu en gång.

Vi har alltid hål som behöver fyllas, hus som behöver byggas, tak som behöver lagas, skolböcker som behöver bytas och barn som behöver tröstas. Nästa år kommer vi bland annat att bygga barnbyar i Burundi, Filippinerna och Ghana. En "julklapp" från dig gör att vi kan genomföra dessa projekt och kanske mer!

Tack för din hjälp och ha en riktigt god jul!
SOS-Barnbyar

sådär stod det i det brev jag fick med posten häromdagen . nu har jag dragit åtminstone ett strå till stacken och skänkt ett bidrag till SOS - barnbyar , gör det du också .


Never judge a book by its colour


aerosmith - dude looks like a lady ( från houston det magiska året 1988 - då bland andra jag var en av alla nyfödda på bb )
helbra låt bara helt enkelt , får fart på kroppen skulle man väl kunna säga ? nu är det plugg som gäller .

Healthy

varenda provsvar var bra och jag är fullt frisk enligt läkarna ;D haha . det var skönt , dessutom har jag precis fått svar på tentan ( ett resultat som enligt "reglerna" är flera veckor försenat ) och jag klarade den också . himla bra , nu kan jag koncentrera mig helt och fullt på den som stundar precis just nu och veckorna framöver .

malin kom precis hem , hon hade fått en julklapp av två små tjejer på väg hem från skolan . godheten inuti va ? haha , gulligt :P

nu måste jag snart börja med maten för sen blir det träning :)

Fullt ös

godmorgon , här spars det inte på krutet inte . känns som det kommer bli fullt ös dagen igenom idag . ska sätta mig och läsa nu i typ en halvtimme , sen ska jag iväg och få svar på mina prover , hämta bok på bibblan , handla , lämna in film , läsa lite mer , skriva en reflektion ( ingen brådis egentligen , men skönt om jag hinner få den gjord idag ) , grundmåla en massa lister , laga mat och sticka iväg på träning . ni hör ju , lär nog inte bli en lugn stund :P

pappa ska på julbord idag han , med jobbet , till solvalla . det rimmar lite konstigt med julbord såhär i november , men vad gör man när jobbet drar iväg ? :P

nej , dags för boken . hej

Alla dessa rubriker

hej , hela dan´ har gått . gått har även jag och malin gjort , ute i snön , runt omkring på beautytowns gator . de är hyper , våra promenader . idag vart det näst intill hysteriskt när vi pratade isfläckar och halk - upplevelser t.ex och tiden bara rinner förbi . i love it ! hela världen borde få sin lilla beskärda del av märta ;D

nu ska jag snart krypa till kojs , är så hyvens skönt att bara slinka ner och svepa in sig bland duntäcke och kuddar . jag längtar till helgen , probably mest för att det blir advent då , och i morgon får jag mina provsvar . sleep tight , hug .

Hjärnförvirring en tisdagmorgon

eller mest kanske hela tiden , varför skulle hjärnförvirringen vara extra specifik just denna tisdag ? :P vi har i allafall precis haft introduktion av hemtenta nummer 2 i ordningen och nu känns det mycket bättre än det gjorde igår . visst är det härligt med rak och sammanhängande information som verkligen reder ut en massa frågetecken istället för att ge upphov till en hel hop med ännu flera ? i think so och därför drar jag nu en liten suck av lättnad . ska pausa lite nu i en halvtimme sen är det dags för studiegruppsarbete . känns som det blir himla mycket sittande vid den här datorn idag för vi har ingen aning om hur lång tid studiegruppsarbetet tar , men vi kommer säkert hålla på i 1½ - 2 timmar kanske . sen lär det bli lunch och sen drar vi igång igen , med seminarie 13 - 15 . jag kommer nog vara gaaaanska så trött i huvudet när klockan slår 15 och kommer förmodligen ha värsta cravingen på att få komma ut i det fria :)

det togs ju hem kakel igår remember ? jag tror vi har bestämt oss :) jag slår ett slag för en av dom i allafall för shit jag tyckte verkligen att det var alldeles på pricken , så himla snyggt och så himla bedårande i samklang med allt det andra i köket . det liksom på nåt vis var ett sånt där moment där allt bara faller på plats och man inser att det är precis det här man har letat efter . nej , nu ska jag ta mig en frukt - litegrann som uppladdning inför grammatikarbetet ;P

Walking in the winter wonderland

jag hade fel , åtminstone om man tror kvällspressen , vad gäller de ensamma mammor som jag trodde var not-so-ensamma-anymore . tydligen är det bara anette som fortfarande har kvar sin rikard , och möjligtvis johanna - hon visste tydligen knappt själv ? nog om de ensamma mammorna , jag arkiverar dom på stört .

burriton ligger och smörjer i magen nu , det tycker magen om . mamma skulle ha bilen ikväll så det blir snötrask till träningen för mig och malin ikväll . på tal om så är det nog bäst att jag börjar byta om snart , lär ju pälsa på sig liksom :) godnatt , hörs i morgon . ciao

Vad är planering?

och så var det då dags för den sedvanliga jul-stress-hos-varenda-lärare-i-skolan grejen att slå till . inför vartenda jullov man hade i högstadiet och på gymnasiet , för att inte tala om på universitetet förra vintern , så tycks varenda lärare komma på att de har missat att göra en massa saker med oss elever som de inser att vi egentligen måste ha hunnit med innan "jullovet" är över , så därför hopas det och slängs ihop i en och samma vecka . typ . malin har sin drygvecka v.51 , medan jag verkar ha den v.50/51 . enbart idag har det ramlat in två ganska bastanta uppgifter som ska göras mellan alla föreläsningar och seminarier och jag ska försöka få de gjorda så fort som möjligt så man inte sitter där dagen innan med panik som strömmar ut ur öronen . nej , that´s not really my kind of thing , jag mår väldigt bra utan den där slutpressen . så gott folk , jag ska verkligen ligga i de här sista veckorna innan jul minsann , yes i will !

det känns som jag har gjort lite nytta idag faktiskt , så skönt så skönt . sprungit omkring här hemma och plockat med saker och ting hit och dit , tvättat , strykit , tvättat och plockat lite mer . men med tanke på hur vårat hus ser ut såhär i renoveringstider så vet jag inte ens om nån kommer märka att jag gjort nåt överhuvudtaget :P

mamma slutar lite tidigare idag , nämligen 16.30 , och då ska vi möta upp henne på nån kakelaffär , för nu skulle vi behöva ta ett beslut och hitta nåt vi vill ha . tog ju hem lite plattor förra veckan , men såg rätt snabbt att det inte riktigt passade , så nu får vi leta vidare . förhoppningsvis inser vi när kvällen är här att vi hittat vårt kakel :) affären får lov att gå ganska snabbt för vi lär hinna äta i tid så att magen inte gör uppror på kvällens träning . 

24 november

idag är det på pricken bara en månad kvar till julafton , men till första advent är dagarna färre . ska bli så himla härligt att plocka fram ljusstakar , stjärnor och allt som hör till ( även om man utelämnar och spar det allra juligaste till den ultimata julpyntardagen 23 december ) . det är baskemig dags nu , gäller bara att hålla ut en vecka till ;P

jag sa ju igår att vädret var helt fantastiskt , men det var innan jag på riktigt klev utanför dörren och upptäckte den hiskeliga blåsten . vi gick upp till mormor och morfar för lite fika och det var inte så speciellt skönt . sen typ sprang vi hem för att hinna se henke spela innebandy i superligan . haha , det är ganska häftigt , men en annan femma . det jag egentligen vill komma till är att vädret inte är speciellt fantastiskt idag för snön bara yr och blåsten ser ut att vara ännu värre idag än vad den var igår . jag tycker litegrann synd om de som måste ut idag . jag tänker nog hålla mig inne . närmast ska jag kolla på föreläsning till exempel , sen ska jag nog städa litegrann här i huset .

vad roligt förresten att de no-longer-ensamma-mammorna fortfarande har kvar sina valda programkarlar , det vart ju inte så efter förra programsäsongen direkt :P

Söndagsöppet

det är en god morgon med härliga gårdagsbesked . vi stack iväg till västerås för att möta HM i kristianborgshallen . golvet var nytt och skräckinjagande när vi fick höra att flertalet spelare i matchen innan skadade sig och fick åka med ambulans till sjukhus . inte ett ultimat golv för knän med trasiga korsband tänkte jag . men vi lyckades skaka av oss det , i allafall så pass mycket att vi lyckades göra en bra match och vinna med 6 - 3 . jag måste få nämna vårat tredje mål för det var hyvens bra , och jag fick äran att delta . sandra tog bollen på vår planhalva , diagonalpassade över till mig som kom uppspringandes på andra kanten , jag tog emot bollen , snedda in mot mitten , passade ner mot kursu som slog in till fia i mitten och "så tjoa det till och så sitter den där" ( för att citera annika andersson i time - out för flertalet säsonger sen ) :D mitt glädjeskutt var förmodligen högst , haha . kändes förträffligt härligt ! malin då ? hon gjorde också mål och var förstås precis lika klockren som vanligt . det är sannerligen svårt för någon att konkurrera med henne <3

de svenska skiddamerna gick i mål för en liten stund sen , som stafett - trea , himla kul . charlotte kalla är helt galen , hoppas det kan hålla i sig , för det är bannemig dags för lite svenska framgångar nu ! :)

solen skiner idag igen och det är alldeles fantastiskt . jag hoppas kunna få med mig lite familjemedlemmar ut i snön idag :)


Fredagskväll

yes , det tycks ordna sig . jag har legat och krälat som en geckoödla på golvet och krängt med armarna under skåpen för att mata och mata och mata den förbarmade sladden som pappa i sin tur stått och dragit som en tok ute i garaget . den har väl varit det största och i allafall krångligaste problemet med hela alltihopa , men nu har vi fixat det . eller ja , jag måste väl erkänna att jag tar åt mig lite oförtjänd ära , men pappa har fixat det i allafall . eller MacGyver om ni så vill ;P haha . så nu börjar det arta sig , vi kör ugnen på prov nu också och den tycks fungera som smort :) undrar om vi hinner klåpa ihop allt det här till nästa helg ? hoppas det , vi ska hinna . första advent har hela tiden varit vår mållinje , den får gärna vara hyvens hygglig och stanna där .

jag har fixat grönsaker och nu väntar vi bara på det allra sista , sen är tacosen komplett ( blir lätt att man väljer tacosen när situationen är som den är , för det är alltid lätt att göra . dessutom smakar det lika himmelskt gott också , every single time :D ) . min mage har typ dragit ihop sig och expanderat på en och samma gång , den är vrålhungrig !

i morgon är det match mot HM , i västerås . blir roligt förstås :) men det är i morgon det , lördag . nu fokuserar vi på fredag , fredagkväll . have a nice one , ciao !

Smutsa ner en extra gaffel!

gissa känslan just precis nu ? gaaaanska sprallig och nästan salig , för vet ni vad ? jag har ställt in disk i diskmaskinen . shit , vilken härlig uppfinning . ni kanske tänker att "men-herregud-kan-hon-sluta-fjompa-sig-över-en-simpel-och-vardaglig-manick-som-en-diskmaskin-som-i-princip-varje-människa-har" men efter att ha diskat flera gånger i veckan i några år nu , pga att den forna diskmaskinen varit trasig , så inser man vilken bekvämlighet diskmaskinen medför . den bekvämligheten ser väldigt bra ut i vårat nya kök ;D haha .

kommer ni ihåg MacGyver ? ni vet han den där karln som alltid råkade illa ut och hamnade i trubbel , men alltid hittade lösningar på precis vartenda problem och som alltid klarade sig helskinnad ur allt ? jag såg på de programmen , förmodligen every-single-one och jag tyckte det var helspännande . nu såhär i efterhand , när man har växt upp några klasser , kan man väl kanske inse att programmet i sig inte var så överbra och verklighetstroget , men just nu struntar jag i det för jag försöker komma till poängen ! vi brukar kalla pappa för våran alldeles egna MacGyver för han , precis som MG , tycks hitta lösningar på precis allt . snacka om mångsidig människa alltså , jag tror minsann att han med stolthet och trovärdighet kan ta lilla lottas ord i sin mun och säga : "jag är så himla bra på allting" , för det är han . thank god så råkar inte pappa ut i massa trubbel som MG gör :)

även om programmet kanske är lite lame så är musiken fortfarande störtskön
 

Vad gör man en ledig fredag?

lite nytta kanske , eller inte . skulle vilja göra lite nytta - typ plocka in i köksskåpen , städa undan en massa kartonger och bröte , fixa och trixa , men jag tar mig liksom inte för´t . är osäker på vart allt ska vara och hur mycket vi ska ställa in med tanke på att det faktiskt inte är riktigt klart än så därför känns det inte som att jag gör någon vidare stor nytta och det känns nästan lite panikartat . nåt vill man ju bidra med liksom , eller hur ? så nej , istället blev det en liten promenad i morse och nu har jag kollat skolan här vid datorn . det börjar kurra lite småtrevat i magen så snart är det nog dags att fixa lite mat . inser ni hur omständigt det är att laga mat när man varken har spis eller ugn ? det tar sin lilla tid vill jag lova ( genomtänkt då att man gör extra mycket vid varje tillfälle så det finns rester att värma i mikron för såna som jag ) :P


Att börja varje morgon med en chokladbit?

jag har ju för sjutton gubbar glömt berätta om träningen igår . den gick ganska bra måste jag nog få lov att säga . eller åtminstone så lyckades jag göra två mål på tvåmålet ( rolig krånglig mening förövrigt ) och det var ju förträffligt roligt . var nästan så jag målgesta lite också till råga på allt , haha . lite bra måste man väl få må när man gör sina allra första ? haha :P dessutom så fick vi skriva upp oss på nya klubbor . you see , vi har haft lite nya klubbmodeller på träningarna nu förra veckan och den här veckan som vi har fått testa , men igår var sista chansen för oss att prova dom och bestämma oss fall vi ville ha någon eller inte . det fanns en grön som jag testade några gånger och jag tyckte den kändes bra så jag skrev minsann upp mig på den . undrar när vi får dom :D 

vi var ju på stan igår också , för att hämta tapeterna . shit vilka snygga tapeter ! förväntansfullt och bra :) nu ska vi bara lyckas välja ett kakel också . nåja , hursomhelst , sockertoppen var i allafall att vi var in på ica och handlade ( där jag förövrigt fick träffa jonna ) och där såg jag dom . . . årets chokladkalendrar ! såklart vi la beslag på dom , så nu har vi en varsin - jag och malin . årets chokladkalendersranson är säkrad , rätt ska vara rätt ;)

nu har jag lyssnat färdigt på den där föreläsningen , den var rörig och grammatik är fortfarande svårt . ciao

What a beautiful day

ta mig på orden . solen skiner , snön både gnistrar och knastrar och graderna är sådär allmänt härliga . jag unnade mig lite sovis ( till kl 9 ) idag och efter jag hade ätit frukost och sådär så klädde jag på mig varmt och steg ut i vintervädret för att traska iväg till bibblan . som ni förmodligen know by now så är jag ju typ där flera gånger i veckan och det betyder att traskvägen dit är gaaaanska tröttsam och utstakad . så idag när vädret ändå var så otroligt underbart så tänkte jag att jag kunde ta en annan och lite längre väg , som lite omväxling . gissa om jag är glad att jag gjorde´t ? för när jag kom bort mot skolan så mötte jag jossan , hon skulle också hämta en bok på bibblan :) så vi gick dit tillsammans och sen gjorde hon mig sällskap enda fram till dörren :) vilken pingla va ? så himla bra sällskap och så himla härligt att tjola med henne under en hypertrevlig promenad . vi kom fram till att vi borde göra det oftare :) stora kramen till henne

jag har ätit lite och kikat en snutt på tv . nu ska jag dra på mig en långärmad tröja för nu har kroppstemperaturen blivit lite mer normal igen , var så himla varm när jag kom in så då behövdes bara linne vill jag lova . när jag har gjort det ska jag kolla på en föreläsning , har en såndär av den redan inspelade sorten på schemat idag , vilket är ganska skönt , för då kan jag se den precis när jag vill .

Förtjusande snö

seminariet idag gick bra och vi hade inte fattat uppgiften så himla fel så det var skönt . när seminariet var slut så stannade vi kvar och gjorde en utvärdering av delkurs 1 , så nu kan den också strykas från listan . kollar i schemat lite då och då och blir alldeles till mig varje gång som jag inser att datumen snart slutar med /12 . det är snart december , fattar ni ?! helt sjukt , jag och malin försökte få det att sjunka in lite sådär lagomt i hjärnan när vi var ute och traskade igår kväll , men jag ställer mig ganska tvivelaktig och på snekant till huruvida det sjönk in eller inte :P trivsamt är det either way :)

jag var ut en lite kort sväng innan jag åt idag i allafall , även om solen inte var kvar som jag bad om . men det var skönt ändå , det gnistrar lite smått om det vita som fastnat på backen och luften är frisk , kall och härlig . vred precis på huvudet för att kolla ut genom fönstret och såg till min förtjusning att det faktiskt börjat snöa nu igen :) jösses vad jag älskar att det börjar gå mot jul , jag kan inte säga det för många gånger . på julen mår jag förträffligt bra , kanske tillochmed bäst :)

nu ska jag ploppa i linserna , mamma hade halvdag idag och fick sluta vid lunch , men hon gick upp till mormor och morfar så hon har fortfarande inte kommit hem . men när hon gör det , och pappa likaså , så ska vi åka ner på stan och hämta tapeter och kakelprov . efter det lär det bli dags för käk för sen är det innebandy som gäller :) videon blir späckad ikväll också för det är både roomservice , grey´s och fotboll . lyssna på rihanna - take a bow , det ska jag göra .


Godmorgon

här sitter jag och klockan är inte ens nio . himlen var rosa när jag vaknade , det är nåt litet mysigt mystiskt över rosaskimrande himlar . om en kvart , dvs kl nio , så är det dags för seminarie . efter det kanske jag går ut en snabb sväng , för att få lite luft och solsken , om solen tänker stanna till dess vill säga . det återstår att se , ha en bra onsdag allesammans . ciao

Upprepad sinnlöshet

när jag satt och kikade igenom bilderna från den där kvällen för två år sen så kom jag över en som är rolig ( eller ok , ganska många fler än en egentligen , men en som liksom har återkommit utan beställning ) . den artonde november tjugohundrasex så hörde jonna ingenting på miccas balkong , jag kunde inte prata och micca kunde inte se . den femte oktober tjugohundrasju hade vi lite reunion-klassfest hos jonna i skinnskatteberg och som ni ser - the history repeated itself

     
             061118                                  071005              

18/11 - för två år sedan

då såg det ut såhär - flickmys i en bärkesoffa 
jag åkte till bärke tillsammans med jossan , marie och jonna för att hälsa på micca i hennes då väldigt nya lägenhet . vi åt bärkepizza så magen stod åt världens alla håll och trots det så smällde vi i oss både godis och popcorn , helt utan måtta men med väldigt mycket välbehag , samtidigt som vi blev vettskrämda framför saw och sen återhämtade oss med cool runnings . vi villade omkring i den bärkiska novembernatten och mådde mest väldigt bra med varandra , utan att oroa oss det minsta om framtiden . det var en klockren kväll och nu alltså på pricken två år sen . tiden går fort va ? känns som det är ganska bevisat .



förresten så bad ida-marie om inlagda bilder på köket när det är klart och självklart ska du få det belsebubb :D

Hej Sten!

hej igen . vad gäller studiegruppsarbetet så förstod vi inte ett smack ( men det visar sig väl på seminariet i morgon , det tycks vara så att vi inte är de enda som inte förstått ) och vad gäller vädret så har det gått från att vara spöregn till snö . det ser tillochmed ut att fastna så smått på backen . enligt veckovädret här över stan så ska det kunna bli en del snö under hela veckan faktiskt och eftersom det alltså även kommer att vara kallt så kanske vi lyckas bygga upp oss en liten snöhög i allafall ? :)

malin har precis kommit hem från skolan , de har tydligen haft såndär friluftsdag idag så de har haft volleybollturnering hela dagen . jag saknar friluftsdagar , även om man mest tyckte att de var tröttsamma men samtidigt sköna pluggavbrott när man väl fick de i schemat . varför uppskattar man saker och ting när man inte har dom längre ?

förresten har vår stenbänkskiva kommit idag och karlarna som kom med den har lagt in den på plats också . gaaaaaalet snyggt :)

12.35

hej på er ! jag slänger in ett litet , kanske tillochmed ganska obetydligt , inlägg såhär mitt i all hast . har haft två timmars föreläsning mellan 10 - 12 och nu ska jag studiegruppsarbeta med tjejerna . har försökt slänga i mig lite mat mellan det här också så ni förstår hur hetsigt det varit nu den närmst gångna halvtimmen . återkommer med vidare uppdatering senare , count on me :)

Lite återhämtning

bubbelgum vilken helg ! här har det inte funnits mycket tid över för annat inte , åh nej , det kan ni skriva upp . saker och ting har krånglat för pappa och jocke , ikea var överbefolkat , maten har forsat upp och ner från mormor och hit i diverse olika buttar och formar och utrymmet har krympt och översvämmats av skräp , plast , kartonger , sågspån , skruvar , maskiner , verktyg och ja , det allra mesta faktiskt . vissa tillfällen har det nästan blivit lite påfrestande , men bara nästan , för när man sen kliver in i köket och ser hur det på riktigt börjar ta form så blir man alldeles överväldigad och lycklig över att det faktiskt är vårat . herregud , det känns alldeles overkligt , men oj så bra :)

för att inte stampa pappa och jocke på fötterna så åkte jag , mamma och malin en snabb sväng till färna herrgård igår . det var den årliga julmarkaden där och eftersom vi aldrig tidigare varit där så hade vi bara andras kommentarer att spela på . vi kom väl överens om att våra förväntningar inte infriades direkt , vi hade väntat oss mycket mer , men det var väl helt ok ändå . kom hem med en julig smörkniv till exempel , haha :P

idag är både mamma och pappa lediga , allt till förmån för köket . typ . jag har också hjälpt till förstås , men just nu sitter jag och kikar litegrann på tv . snart ska pappa börja trixa med elen så då stängs allting av här hemma . sen ska vi ner på stan och hämta tapeter och ta hem kakelprover :) rooooli . ikväll är det träning och fotbollsgala . det krockar , förstås , men då litar vi på videon . lär väl inte bli så mycket mer av den här varan nu så i´ll be back tomorrow .


Lördagsgodis

hej på er , skiner solen hos er också ? känns skönt med lite solsken i allt det här gråa som varit under veckan . hoppas den skiner ett tag till . jag sitter och väntar på mamma , vi ska åka till ikea . inhandla lite grejer till köket och sådär , för på måndag ska vi få börja plocka in i skåpen ? hoppas hoppas , gud vad härligt :) det ser ut att kunna bli riktigt riktigt flott . jocke och pappa jobbar och står i precis hela tiden , de är så duktiga så .

gårdagskvällen var bra , men sen . hämtade mat , tittade på idol , doobidoo och bridget . jocke gick upp och la sig strax innan natten ( förståeligt efter allt hans slit ) , malin slumra lite i soffan och jag försökte hålla mig vaken eftersom jag skulle hämta mamma och pappa när de kom från västerås . tydligen hade middagen varit riktigt trevlig och det var nog lika skönt för dom som för mig att gå och lägga sig när vi klev innanför dörren här vid 01.30 (!) . idol var rätt bra igår och det var ganska kul att se annas totala personlighetsförändring när hon fick sjunga duett med kevin . tack gode gud för det ! tröttsamt bara att det inte höll i sig . snälla människa , sluta tjura så fort nån säger ditt namn och bli inte så himla knäckt så fort nån ger dig lite kritik ! jag vet inte , det kanske bara är så att det är hutlöst svårt att hantera sig själv och allting när man är 16 år ? därför tycker jag på fullaste allvar att idol borde införa en strikt åldersgräns . man är fortfarande barn när man är 16 , låt de gå klart skolan först och växa till sig lite . kan sånt här knäcka vuxna , kan det definitivt knäcka barn !

förövrigt så listade jag ut de där antik-deckar-människornas-vad-snackar-dom-om-i-doobidoo på 5 poäng igår . inte så illa pinkat va ? neheeeej , hon kan hon - fröken t ;P

malin är i stockholm idag , med fopp-fia . jag skulle också vilja åka till stockholm , framförallt skulle jag vilja shoppa lite . men nej , jag tänker försöka lägga band på mig , det är ju trots allt snart jul och pengarna rullar ju inte in på kontot direkt . jag lägger faktiskt hellre de pengar jag har kvar på familjen min , än i min garderob .

ikea nästa alltså , ciao


Det börjar kvällas

jag och malin var på stan för ett litet tag sen . vi inhandlade kvällens förnödenheter och hämtade ännu en bok på bibblan . shit , man är bannemig stammis där alltså ! nu börjar det närma sig kväll och det är snart dags att börja fara och flänga fram och tillbaka med bil och folk . mamma och pappa ska skjutsas till buss , kusin ska skjutsas till stall och mat ska hämtas . fart och fläkt som ni märker , men vad gör man inte ? :) så lär jag hämta hem mamsen och papsen i kväll/natt också när de kommer tillbaka från det där ståhejet . däremellan ska jag som sagt kolla på idol och inspelat doobidoo i pausen . jag tycker det känns spännande med duetteer idag , jag skulle också vilja sjunga duett . älskar att sjunga duett .

hörs vi inte ? well , goodnight then .

En grå regnig fredag

. . . då vaknar jag upp i en nalkande köksrenovering , äter lite frukost , studsar i träningskläderna och kilar iväg till gymmet samtidigt som malin traskar till skolan . det regnade och vi blev blöta om fötterna , malin i synnerhet blev ohyggligt blöt om fötterna . hon skulle bara ha en ynka lektion idag så därför tänkte jag att jag kunde passa på att besöka gymmet en sväng medan hon var där , dels för att det var längesen jag var där , dels för att jag var sugen , men mest för att jag kände att jag skulle vara ganska överflödig här hemma .

pappa och jocke har rivit ut allt ur köket nu och det är knappt så vi känner igen oss , eller ok , åtminstone inte rummet . men det gör inte så mycket för det ska bli så otroligt roligt att allt blir nytt och därför säger jag bara att we totally like it , även fast det är messy , dammigt och stökigt :) för att låta er ta del av en liten , men betydande köksnotis så kan jag meddela att vi numera diskar i tvättstugan och att vi äter lite här och där . dessutom har vi typ 1000 papperskassar utspridda över the entire undervåning ( jag skojar inte ) med diverse saker som vi ständigt letar efter . det är rörigt helt enkelt , men som sagt - we like it . vad vore vi utan lite rörighet every once in a while ? :)

ikväll ska mamma och pappa iväg till västerås . mamma har jobbat 25 år på sjukhuset och hon ska belönas med pompa och ståt för det minsann ( jag insåg precis hur ung mamma var när hon började jobba där , hjälp . jag har passerat den åldern med ett par år redan ! ) , nåja . riktig finmiddag med tydligt viktiga personer och en present som tårtgrädde . blir roligt för henne :) jag och malin blir ensamma alltså , tillsammans med jocke förstås . vi tänker beställa mat , eftersom vi inte har någon spis/ugn/mikro längre , och sen ska vi kolla på idol och äta snack . blir bra det :)

Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva här

nu har jocke kommit , han klev in i ett kaos .

Lite ventilation i 16 snår

hej igen , eller god eftermiddag kanske man säger ? jag har lite svårt för det där . . . alltså vad som egentligen är för- och eftermiddag . jag får liksom känslan av att vissa tycker att det är förmiddag till 12 och sen börjar eftermiddagen , men jag tycker liksom att det är morgon fram till 12 . i allafall nästan . eller ok , vid närmare eftertanke så kan jag väl hålla med om att förmiddagen pågår fram till 12 . typ mellan 10 -12 ? men sen då ? det måste väl finnas nåt mellanting ? är det det som kallas dag kanske ? för eftermiddagen börjar väl inte förrän framåt 14-15 eller nåt , för sen är det ju kväll vid 18 , senast . nåja , man kan inte ha koll på allt va ? och on the other hand , what differens does it make ?

när klockan var 12.30 , ganska så prick faktiskt , så hade jag precis ätit klart och då kom pappa hem från jobbet . samtidigt kom det en lastbil från västerås med alla våra vitvaror ( konstigt att det heter vitvaror även fast det inte finns en gnutta vit färg what so ever nånstans ) , så nu har vi dom på plats i huset också . så nu ska allt i princip bara monteras och fifflas in på rätt ställen . det ska vi få hjälp med . tvillingfarbror jocke kommer minsann hit ikväll förstår ni och blir kvar här till på söndag för att hjälpa papsen med köksmonteringen :)

jag har dammsugit lite smått i hallen och tv - rummet , diskat , plockat undan den , bytt sängkläder , gått ut med soporna , plockat undan lite sommarskor ( jag förstår inte hur det kan finnas så otroligt mycket skor i det här huset , vi är ju faktiskt bara fyra . det är ingen konstig siffra ) och snappat igenom posten litegrann . upptäckte att majsan har fått skolkatalogen så nu sitter jag mest och väntar på att hon ska komma hem från skolan så vi får glutta igenom den . gud , kommer ni ihåg hur roligt det var att få skolkatalogen och kolla på alla andra ? jag tycker seriöst att man borde införa skolkatalogsforumet i högskolan och universitetsvärlden också . åtminstone för oss distansare som egentligen inte har någon koll på någon annan än oss själva . nog om det , det är fortfarande kul att kolla i skolkatalogen . för skolkatalogen blir man aldrig för gammal . . .

Känn er slagna!

jag kan verkligen inte hjälpa att jag fortfarande , trots en hel natts djup och härlig sömn , känner mig totalt hyperuppspelt och energisk :) kvällsmatch igår ju , mot VIB . vi gjorde en sån vidunderlig kämpainsats och vann matchen med 4-3 . så himla sjukt skön känsla . vet inte varför , men av någon anledning så kändes matchen som en finalmatch i nåt stort sammanhang och tv-puckshögen kändes inte alltför avlägsen när slutsignalen sjöd i våra glada öron . herregud , det var galet . så himla bra jobbat brudar ! :D

nu så , nu kan jag säga godmorgon till er mina vänner , för nu har jag luftat litegrann :) gick upp vid 8 , precis som alla andra vardagar, och åt lite frukost . vid 9 började vårat seminarie och det har hållit på tills för en halvtimme sen . vi höll på med performansanalyserna som vi gjorde i studiegrupperna häromdagen och det var himla givande måste jag säga . jag skulle vilja påstå att känslan säger att poletten så sakterliga börjar trilla ner nu och jag hoppas så till vindarna att min känsla är rätt !

det har snöat hela morgonen idag och det är inga småflingor inte . åh nej , snarare snöklot ! eller ok , kanske inte så stora , men nästan i allafall . gjorde backen vit på en kvart , typ :P mysigt att det kommer lite mer snö . hoppas den vill stanna :)

Blodprov och betonggolv

jag har varit på sjukhuset och tagit lite olika sorters blodprov , typ nio olika som jag fattade rätt . blev lite panikslagen när jag insåg att det var i armväcket det skulle tas , jag tyckte att det kunde vara som när man var liten och det räckte med ett litet stick i fingret , men så var det alltså inte . inte nog med att jag får rysningar av att bara prata om sprutor och nålar och peck så hade läkarna hiskeliga problem med att få hål i mig när jag skulle opereras för snart två år sen . hursomhelst så körde hon igång och hon såg att jag tyckte att det var otäckt så hon försökte prata med mig om diverse olika saker och det gick nog ganska så bra , till en början . efter ett tag så vaknade jag upp av att tre läkare ( en av dessa , min morbror ) försökte få liv i mig . tydligen hade jag trillat av stolen och daskat ner i golvet . det lät som att det hade gått rätt bra ändå , för de hade hunnit få tag i mitt huvud så jag inte skulle slå ner det rätt ner i betonggolvet . så där fick jag ligga en stund innan jag flyttades till en bår och fick dricka lite saft och choklad . så nu gott folk , nu har jag tagit mig hem och fått ordentligt med mat i magen så nu mår jag bra :)

det är match ikväll och till dess ska jag minsann vara väldigt fit for fight ! ha en bra dag :)

Den nya hudvården?

det står kyckling i ugnen , det ska bli hyvens smaskigt när det är färdigt vill jag lova . nya yes clean & care ( tror den heter ungefär så ) , har ni sett reklamen ? alltså seriöst , vem tvättar händerna i den fyllda diskhon med diskvatten ? hon i reklamen gör´t och hon är nog ganska så ensam om det va ? inte väljer jag att fylla upp diskhon i vatten och medel för att tvätta händerna inte , åh nej . men kanske vet dumheten inga gränser ? jag vill klargöra att jag inte kritiserar det nya yes-medlet , för om det får russinfingrarna att förbli vanliga fingrar . . . then i´m up for it ! fast iof så kvittar det , för snart får vi en ny och fungerande tvättmaskin . wihoooooo ! :D

Analysera mera!

goddag gott folk , idag är det tisdag . vi har haft grupparbete med studiegruppen i typ två timmar , höll på med grammatik och såndär analys som börjar på p - typ performansanalys ? ungefär så i allafall . jossan har berättat att det var drygt som attan när hon höll på med det förra terminen , jag börjar kunna förstå varför . det är fullkomligt förvirrande ! men det ska nog gå bra till slut . på torsdag har vi seminarie och då ska vi gå igenom det här med tre andra studiegrupper , något säger mig att vi inte är de enda som känner oss lite sådär comme ci comme ca vad gäller detta :P

har precis ätit lite och snart är det väl dags att ta tag i disken . efter det ska jag nog gå upp till servus och köpa lite tuggi , mit har varit slut i över en vecka . senare idag ska vi kila till brinellskolan , jag , mamma och pappa , för malin jobbar med öppet hus idag och de ska visa upp sitt UF-företag . jag kommer ju såklart vara en klockrent given köpare så jag vill förstås vara där och kika :) ska gå förbi kära gamla BF också och kolla vad dom knåpat ihop . förmodligen inget som är lika bra som det år när vi hade öppet hus , det var svårslaget ;D om man personligen får yttra sig vill säga , haha .

Great

träningen gick bra och var rolig ( lyckades pyttsa lite också , vilket känns kuuuul ;D ) . nu ser jag fram emot onsdagens kvällsmatch . vi ska vara bra mycket mer på hugget än mot kungsör förra gången det var match vid den här tiden på kvällen !

18.36

maten är i magen , mamma är på väg till västerås , pappa river kakel och jag och malin ska snart bege oss ut i mörkret , regnet , blåset , rusket . vad gör man inte liksom ? förhoppningsvis är mamma hemma till 21 så vi åtminstone slipper gå hem i allt det här . när vädret är såhär så får man vara lat  och helst hoppas på skjuts va - för egentligen så har det faktiskt ingenting med lathet att göra ? godnatt mina vänner .

20 days

fläkten har kommit , pappa hann hem och tog emot den , jag har kollat på föreläsning , lagat mat , ätit och sist i listan lägger vi till disken , för det är vad jag sysslat med precis nyss . ska begrunda mitt huvud i en bok där tankarna springer före ( ibland kan jag vara ordvitsig har det visat sig ? ) och efter det är nog klockan så pass att resterande familjemedlemmar kommer hem ? skulle nog kunna tro så . kvällen bjuder på träning , men mina tankar finns i västerås .

idag är jag trött , därför hämtar jag extra inspiration och energi ur det faktum att december inte längre är lika långt borta .

081110

nu har all snö regnat bort , det är riktigt tråkigt . hoppas den kommer tillbaka snart - för att stanna :) ny vecka nu igen och jag ska börja den med att kolla på en inspelad föreläsning . skulle ha kollat på den i fredags egentligen , men då var ju jag och mamma i västerås , och med tanke på att den var inspelad redan då så får man ju egentligen titta på den när man vill , så jag tänkte passa på nu . jag har ändå inget annat på schemat idag .

skulle behöva gå till bibblan och hämta en till bok som har kommit , är inte så hyperpeppad på det måste jag nog säga . kanske tar cykeln ? även fast jag 99 gånger av 100 väljer bort det transportmedlet . vi får se helt enkelt . de ska komma hit med fläkten idag också , hoppas pappa hinner hem så jag slipper ta emot den alldeles själv , vem vet hur stor och tung den är liksom ? :P

det gjorde på riktigt ont i hela kroppen av att se dig sådär
du måste bli bra , du bara måste bli bra

Grattis på Fars dag pappa

idag är det pappas dag , igen :) åt lite frukost och sen åkte vi ut till hembygdsgården och fikade lite med papsen . efter det åkte vi hem på lite mellanlandning , eller utandning om man så vill , för att sen åka upp till mormor och morfar på ännu mera fika . ni hör så vi har fikat idag , mumma ;D nu ska vi snart börja med lite mat , sen är tv:n ganska fullspäckad . det tycks tydligen bli så på söndagskvällarna ? det får faktiskt gärna bli så ibland .

VAD GER MAN TILL PAPPA PÅ FARS DAG?
en tia , precis som alla andra dagar

jag älskar dig pappa

Nio minuter kvar

hej . först nu kikar jag in här , men tro mig när jag säger att jag inte haft tid förrän nu , och nu börjar klockan gå mot ny dag . ojamig , förstå min dag !

upp innan tio , äta frukost och fixa iordning sig själv och väskan för att åka på barnkalas ( gosiga lillprinsen som fyllde tre hela ) och sen åka vidare mot fagerstahallen för match . rönnby stod för motståndet och det blev tyvärr ingen vinst för oss idag . inte vill jag påstå att jag tyckte att det gick nå vidare bra för mig idag inte , nje , är inte så speciellt nöjd . men nåja , jag fick vara med på line-upen i allafall och det var en hiskeligt ovan situation för mig minsann . visste att jag skulle spela med hanna , men reagerade ändå inte nå speciellt när hon ropades in med pompa och ståt . sen hörde jag dock: ". . . med nummer 18 - thereeeese hellblad" - och då höll jag på att trilla av stolen . haha , hur beter man sig liksom ? kul var också att spelaren som ropades upp efter mig var syrran , det kändes galet bra ;D haha . jag höll på att göra mål också , typ :P

efter matchen blev vi bjudna på mat , jag var hungrig och åt ungefär som en häst . efter det väntade elitseriematch i hallen vår och vi var förstås ganska givna i publiken . karolina widar , susanna tuominen och sara stålberg ? retsamt överbra . sägs vara elitseriens allra bästa femma ( tillsammans med deras två backar förstås ) - det kan nog vara så . det var helt galet !

efter matchen åkte vi till fontan och köpte lite godis och sen hann vi lagomt hem till stjärnorna började åka på is . det var litegrann på tiden att kicken fick åka , även om jag helst hade sett att josefine var den som gjorde´t . godnatt

Ida-Marie

tack belsebubb för din kommentar , jag saknar dig också , massvis och typ hela tiden . jag saknar att dricka te på selma , jag saknar att skrida genom gläntan , jag saknar att ständigt springa upp och ner för alla de enorma trapporna och en hel bunt med andra saker . men framförallt saknar jag våra samtal !

SÅ HIMLA STOR KRAM

Västerås

jag har som bekant sprungit runt med mamma i västerås idag , precis hela dagen och ni som gissar att fötterna ömmar ? ni gissar fullkomligt rätt . jag är hutlöst nöjd med min dag och lite extra nöjd är jag över mina otroligt hypersnygga vinterpjuck och det faktum att jag faktiskt hittade en jacka . varsågod , du kan plocka upp hakan från golvet nu . maten vi åt på vivaldi var formligen utsökt också och sällskapet , ja det var förstår storslaget . gud så jag avgudar min mamma .

nu är det dags för lite mat , sen blir det idol och mysfredag , kraming 

Godmorgon världen

det är fredag och jag är precis klar med påkläd osv. nu väntar jag bara på mamsen lilla, sen drar vi till västerås. tycks kunna bli en riktigt bra dag mina vänner :)

måste också säga tack till kine som raderade mina frågetecken och gjorde det lite mer klart i mitt huvud :) tack kine .

Bodypump

har precis varit på bodypump med malin och emmelie . det var väl helt ok , men i ärlighetens namn måste jag faktiskt säga att det inte höll samma klass som käraste KAU IF i karlstad , men helt ok ändå som sagt . ur träningssynpunkt så är karlstad sannerligen en stad att sakna för oj vad jag älskade träningen där . har förstått att johanna och cissi silter på där nu i allafall så det är ju bra , att nån håller ställningarna menar jag ;D haha . karlstad är en fin stad förövrigt och jag tänker alltid strö solsken över den , även om jag är glad över att jag får bo hemma nuförtin´ :) nog drillat , jag hoppar in i duschen så fort majsan är klar .

på tal om majsan så hade vi det hyperbra på vallonen idag , även om vi till att börja med fick vänta på ett ledigt bord . snacka om fullproppat ställe , typ beautytowns mittpunkt och kärna ? vem vet , folkkärt place i allafall .

i morgon åker jag till västerås , med min kära mamma
GODNATT

Inte så mycket tält på vintern

vad är det med dimman ? den är fullkomligt hypertjock och nästan lite skräckinjagande , för vissa i allafall kanske . det var ju så fint väder tidigare idag och nu blir det typ bara dimmigare och dimmigare för var gång jag tittar ut genom fönstret . how come ? skulle väl iof bli sämre väder till helgen tror jag , men ja . jag är inget stort fan av dimförtätning liksom .

klockan börjar så sakterliga närma sig 15 och då är det bara en timme kvar till jag ska befinna mig på brinell för att träffa majsan och gå vidare mot stan . gud vad härligt det ska bli med lite eftermiddagsmys på vallonen . vi ska sörpla i oss en varsin mastodont kopp med hyvens god och varm choklad :) yummieinmytummie indeed .

jag har ett problem , det innefattar jackor . jag har typ ingen ! har gått omkring i en av malins jackor nu hela hösten ( men det börjar bli lite för kallt med den nu ) och även fast jag letat som en tok i typ varenda affär så har jag inte hittat nån jag velat ha ( och de man väl hittat har typ kostat 3000 spänn och det har man inte riktigt råd med som student ) . köpte en svart jacka förra året , but i don´t like it anymore för jag ser seriöst ut som ett tält . känns som den står ut på alla håll och kanter och det känns inte sådär jättebra . tycker dock inte att det är några större fel på´n annars så jag funderar på om man typ skulle kunna hitta nåt skärp eller nåt som jag kan dra runt så att den inte blir att se lika tältisch ut . . ? ska nog gå och kika igenom alla garderoberna nu med detsamma .


081106

är det nån mer än jag som tycker att november går sakta ? haha . wonder why :P

det plingade precis en karl på dörren här , han kom med två paket till mig . eller ok , inte direkt till mig kanske , men det var jag som tog emot dom . kanske för att jag är den enda som är hemma ? could be . så nu har vi minsann fått både diskbänk och kran . det börjar så sakterliga styra upp sig nu känner jag och det börjar även kännas litegrann mer på riktigt :) nu har vi nästan alla grejer hemma , och det vi inte har hemma är påväg . gud vad härligt det blir när allt är färdigt :D

en liten notis såhär på morgonkvisten:
jag blir galen på folk som tror att hela världen kretsar kring deras existens!


gårdagens träning förresten , den gick bra och var rolig . jag fick vara med i boxplay-uppställningen och tydligen gick det väldigt bra . roooooli :) tydligen ska västanfors börja ha träning efter oss på onsdagar ( eller åtminstone hade dom det igår ) och det innebär att jag får träffa jossan . eller i allafall se henne , fanns inte tid att tjola nå med henne dessvärre med sargnerplock och diverse andra saker . men hursomhelst så gör det gott i själen , att se mina vänner :) en utomlandsresa med j & m ? det vore nåt det , typ en solskenshistoria ;D


Tillfreds

himla trivsamt seminarie idag alltså , mycket roligt :) kändes som de där timmarna var mycket kortare än de egentligen var . har för en stund sen tuggat i mig pappas dyngsmarriga våfflor och nu är magen väldigt nöjd vill jag lova :) blir till att börja byta om snart och bege sig iväg med innebandyklubban . ja , det är fortfarande hutlöst roligt och i helgen är det match igen :) efter det blir det grey´s och så inspelat roomservice och bonde . godnatt gott folk

Kisspaus i skogen?

jag kom hem från bibblan för några minuter sen ( jag har märkt att det förmodligen kan låta som att jag typ bor där . så är inte fallet ! ) och på hemvägen så tog jag den lite snabbare och kortare vägen nerför skogsbacken för att jag skulle hinna hem bra i tid för seminariet . när jag klev in på stigen så såg jag en brevbärare komma utskuttandes mellan träden påväg ner mot sin postcykel och då tänkte jag: är det så dom måste göra ? stanna och hoppas att det finns lite skog i närheten så man kan få gå på toa ? in that case så skulle jag nog inte klara av att vara postis :P

jag får lov att skratta lite åt mig själv , idag igen , för när jag gick över bron så tyckte jag att jag hörde en helikopter surra och jag tyckte ljudet blev starkare och starkare och trodde därför att helikoptern lär vara ganska nära just då . så jag vände huvet mot himlen och titta och titta , vred litegrann och titta lika mycket , men någon helikopter såg jag då minsann inte . efter jag förbrilt letat efter den där helikoptern som jag var så stensäker på att jag egentligen skulle se så kom jag underfund med att det egentligen bara var introt på another brick in the wall som spelades på poddan . hahaha , so much for the helacopter ;D det var dock helikopterbrus på låten , tro inte att jag blivit knäpp och hör helikoptersurr bara sådär helt oapropå .

Barack Obama

usa´s nya president . så blev det , kanske inte så himla oväntat ? egentligen kanske man skulle ha varit väldigt intresserad av att typ följa det här presidentvalet , men nej . . . det har inte intresserat mig nå nämnvärt faktiskt . det kanske gör mig till en dålig person ? nåja , jag vet ju i allafall att det var obama som vann , ganska stort också faktiskt , och det var nog bäst det , efter vad jag hört om de båda .

idag har jag seminarie , sitter och försöker få upp bilder på whiteboarden i marratech som vi ska ta med oss till seminariet idag , men jag fattar verkligen inte hur man ska göra . det funkar liksom inte ! får försöka lite till , men får jag det inte att stämma så lägger jag in de på fronter i stället så får de andra i gruppen klicka upp de därifrån när de ska visas . tydligen är det flera som har problem med det där , så kanske är det något i programmet som inte stämmer ? idag har jag i allafall inge ont i magen , thank god for that .

Barns bildspråk

nu är föreläsningen slut och jag hade rätt i min tro om att den skulle vara intressant , för det var den . däremot kan jag tycka att den var lite lång , för man orkar inte hålla stenfokus i två timmar när man bara får fem korta minuter på sig för utsträckning av kropp liksom , man gör inte det - även om man egentligen skulle vilja . men hursomhelst , intressant som sagt , och i morgon handlar seminariet om just detta . nu är hela klanen hemma och jag börjar bli hungrig , som jag sa till sandra ser jag hungern som ett gott tecken på mitt malande om magsjuka eller inte . får se vad vi gör ikväll , kanske att vi tittar på en film eller nåt ? är ju inte så mycket att hurra för på tv:n på tisdagkvällarna .

Maten ligger kvar

jag har fått i mig lite mat ( tacka gud för det , för oj om jag var hungrig ) och till min glädje så ligger den kvar i magen . därför tänker jag dra slutsatsen att magsjuka kan uteslutas och att det istället helt enkelt måste vara så att jag fått i mig nåt konstigt som magen reagerat på och kastat ut . something-to-reject liksom . nåja , om vi nu kan frångå pecket så är det så uppfriskande att vädret varit så gudomligt flera dagar i rad nu och jag tänker ta chansen att vara lite uppfriskad innan det är dags för föreläsning mellan 15 - 17 . i know , dryg-tid-som-bara-den , men vad gör man ? den ska tydligen handla om barns bildspråk . det kan bli intressant . ha en fortsatt trevlig tisdag , jag går ut i vintersolen

Det satt en spyfluga på magen

det lär nästan ha varit så på nå vis , eller så kanske jag har ätit något som gjort att min mage litegrann gjort uppror . för i morse vaknade jag och kände mig knölig i magen . befriades med en gigantisk rap och tyckte mig må bra efter det , men tji fick jag . bara några minuter efter majsan slunkit iväg mot skolan fick jag rusa in på toa med min spyfluga . uschamig , förmodligen bland det absolut mest otrevliga jag vet . får rysningar i hela kroppen ! lyckades åtminstone få i mig lite frukost och den har fortfarande inte farit upp , så probably är det väl ingen magsjuka i allafall , men det är äckligt anyway .

I must have a must

rubriken är i sig ett roligt och ganska internt skrattretande skämt , men jag tänker egentligen vara ganska allvarlig . eller åtminstone lite seriös . har ni lagt märke till julmusten ? den är överallt . varenda matbutik man går in har typ 18000 liter julmust framställd . how come ? det är ju bara november . kalla mig övertraditionell om du vill , men julmust ska man bannemig inte dricka förrän i december . the same goes for julpeppisar , glögg och lussebullar också . så håll på er gott folk och trotsa novembermusten . det är ju trots allt bara en knapp månad kvar innan vi med väldigt gott samvete kan kasta oss över varenda julmust-liter :)

So fresh you can taste the crunch

hemkommen och sådär härligt kall om kinder och snok . det var uppfriskande med både väder , sol och ny musik i poddan . bibblan var väl ungefär lika otrevlig som vanligt och återigen så hävdar jag att ny personal är ett måste på det där stället . helt apropå inget så tänker jag säga att amanda jenssens album - killing my darlings ? är fullkomligt fantastiskt . det finns liksom nånting där som gör att öronen inte tröttnar .

Novembermåndag

godmorgon , jag sitter och gluttar litegrann på voice , har precis ätit lite frukost och ska snart gå upp och göra mig redo för utomhusvistelse . jag lär nämligen traska iväg till bibban idag jag , lämna tillbaka lite böcker som återlämnas ska , men även ta med mig en lista på massa böcker som jag behöver nu till den här delkursen . jag laddade iPoden igår och tänker puffa in den i öronen på min väg mot stan . ha en bra dag

Hembygdsgården

när mamma och pappa hade målat klart taket och fönstrena så ringde vi till mormor och morfar . vi bjöd med dom ut till hembygdsgården för lite söndagsfika , mysigt söndagsfika . jag och pappa konstaterade att det är näst intill skamligt att man inte är där oftare för jösses vad fint och mysigt det är där ute . i kaffestugan var det röd-vit-rutiga dukar på borden och tända ljus , det inbringa i ärlighetens namn lite julfeeling såhär i novembersnön . alltså shit , jag måste seriöst försöka komma på andra tankar för just nu så vimlar bara jul jul jul omkring i skallen min . jag längtar som ett ivrigt litet barn liksom . tänk att få ta fram alla ljusstakar och stjärnor , byta gardiner , plocka fram lite småtomtar , strosa omkring i varma sockor , svepa in sig i julfiltar och bara njuta av att finnas till . förstå vad härligt :) jag måste nog ändra mitt tidigare uttalande och säga nej , jag behöver inte alls komma på andra tankar , jag tänker fortsätta längta . och längta . absolut mysigaste tiden på året , alla kategorier !

mamma står i disken , inte formligt kanske , men ändå . väntar mest på att hon ska bli färdig för då ska jag gå ner och hjälpa till med matförberedelser som t.ex. potatisskalning och såshopröring . sen blir det en vanlig härlig söndagskväll framför diverse serier som OTH , gossip och ensamma mammor som söker . kanske avrundar vi kvällen med en film också ?

jag har världens finaste personer i mitt liv
och jag älskar dom så otroligt

Ett bortglömt påpek

jamenvisst , jag glömde ju påpeka igår att det återigen hunnit bli ny månad . november står på fötterna och idag är det bannemig mindre än en månad kvar till julmåna´n :D jihoooooo , makes me happy - rakt igenom !

idag är vädret sådär alldeles underbart , IGEN , och jag tänker verkligen njuta av´et . malin sitter och skummar igenom gårdagens stjärnor på is ( där förövrigt markus och jesper står i en klass för sig och där jag absolut tyckte att josefine kunde ha åkt hem igår . för hon kör precis samma program varje gång - de byter bara låt . usch ) , men efter det ska vi minsann ut på promenad :) blir himla härligt . härligt blir också vårat kök , gösta vad snyggt det kommer bli . mamma och pappa grundade ju tak och fönster igår och idag är det dags för första målet med den riktiga färgen . gaaah vad det blir bra . can´t wait tills allt är färdigt liksom :)



HA EN TREVLIG SÖNDAG

Is-sparkle

hej igen och godkväll . vi var ut och gick en stund tidigare idag som sagt , närmare bestämt så var vi borta i lite ner än tre timmar . nu lär väl kanske nämnas att vi inte traskade runt i alla de tre timmarna , men däremot halva den tiden om kanske inte mer ( ? ) resten av tiden satt vi uppe hos mormor och morfar och kollade lite på beautytown-through-times skulle man väl kunna säga , innan vi gick hem igen och tog tag i köksgörat . pappa målar tak , mamma målar fönster ( inte bokstavligt talat ) och jag har diskat och gjort iordning alla grönsakerna till maten som förhoppningsvis blir klar snart . vi ska äta fajitas i kväll vi , ni vet tacos fast med kyckling nerdränkt i fajitakrydda . gott . malin däremot ska förmodligen äta tacopaj , för hon ska nämligen på partaj i kväll hon . roooooli . jag har ont som en dassig gnu i mitt knee-from-hell , om det är nån som vill veta ! förmodligen för att man gått och spänt sig typ hela dagen och i princip inte setat ner förrän nu , så jag hoppas att det går över när jag får varva ner lite och kura ihop mig i tv-soffan sen ;D shit , inser ni hur mysigt det är med vintern ? mumma , jag har njutit hela dan´ , trots allt :)

jag är en stjärna på is , är du ?

Godmorgon

vädret är fullkomligt fantastiskt och sådär magiskt som man ibland bara drömmer om att det ska vara . klarblå himmel , strålande sol , näst intill vindstilla , ca tre minusgrader och snötäckt mark . gosh i love it ! livskvalité indeed . har nyss avnjutit lite frukost och snart ska pappa till att börja måla kökstaket . när han är klar med det så klär vi på oss och går ut och walkar in the winter wonderland .

förresten . vad var det som hände i idol igår ? lars har liksom varit en ganska solklar favorit redan från den första gången han klev in på audition och spelade sin rejected love , för det var alldeles fantastiskt . men igår vet jag inte vad han höll på med ? började liksom lite smått förra veckan när han stojade till money money money , men då tyckte jag ändå att det var rätt bra . i vilket fall var det stort artisteri och på den punkten var han ganska ensam på tronen liksom . men igår vart det bara pinsamt och det smärtar nå så fruktansvärt när jag säger att han sjönk flera våningar i mina ögon ! usch usch usch , shape up - verkligen , annars tappar du allt !

nåja . later people , puss och kram .

RSS 2.0
Test