spika upp det på väggen vettja

hej där soliga söndag tänkte jag säga , men det är ju förstås väldigt fel . soligt är det , men inte söndag . lördag närmare bestämt och det blev inte lika mycket sola som jag hade tänkt mig igår . vet dock inte hur mycket man hade orkat med där ute iof för det verkligen steeeeker , så man skulle väl ha blitt alldeles stôllig :P haha . ett par timmar blev det i allafall , även om det vart mer åt eftermiddagshållet . hursom så har jag haft en bra dag ändå . . . mormor ringde i morse och frågade om vi skulle åka ut till hembygdsgården och fika , så runt ett så åkte vi dit . vi fyra och mormor och morfar , det var mysigt . hembygdsgården är faktiskt ett helt ok och fint ställe när man liksom tänker efter . beautytown lever upp till sitt namn liksom , gång på gång . ooja

efter det skjutsade vi hem dom och raddade upp oss i fyra solstolar här på framsidan , haha , jag skulle kunna tänka att våra grannar ibland kan ha gaaanska kul åt oss , helt utan vår vetskap . men det bjuder vi minsann på , vi är inte dom som är dom inte ;D haha . efter det gick jag och mamma ut med benen en sväng , en svettig timme närmare bestämt ( tydligen tyckte jag att jag kunda klamra mig fast vid dom orden idag , närmare bestämt ) nåja . så nu har jag i allafall tagit en dusch och hjälp märt med ett novellslut . den blev minsann bra den , hennes novell . nu är det dock slutsetat här framför datorn , mat ute på altan väntar , gott och väldigt grillat :D sen blir det efterrätt med glass och invigning av jordgubbssäsongen . mmmm , i long for ! sen blir det sedvanligt taikonduellerande i sommarkrysset och så avslutas kvällen förmodligen med en film . tjohej

för idag är det ett helt år sen


jag och robert hemma hos oss

jag och robert vid färna herrgård

kursu , marie , jossan , jag

jag och robbo , som förövrigt gungade hela danstävlingen och kammade hem en hedrande tredjeplats

för idag är det som sagt ett helt år sen man svängde omkring som en sessa på bal

DÅ HAR MAN MINSANN ALL RÄTT ATT BLI NOSTALGISK



annars då ? jo det ska jag berätta . idag tog jag med mig mormor ner på stan , och efter det så satte jag mig precis som jag satt igår . . . på baksidan , i skuggan , med dator , böcker och bara allmänt plugg . jag kom in i ett flyt idag och det kändes riktigt skönt faktiskt . nu är jag snart färdig till och med . i morgon ska jag skämma bort mig själv och faktiskt inte plugga nånting alls ( förrän kaaaanske på kvällen ) hursom så ska jag i allafall unna mig lite sol i morgon . fläkpatrullen 08 , jotack , vi brukar vara ganska ledande i vår familj ;D hahaha .

pappa är på secofest i kväll minsann , han visste inte vad dom skulle få för mat . det problemet har vi andra inte haft , vi har precis ätit kyckling . yummie ! nu låter vi maten smälta lite , sen ska jag och mamsen gå en liten promenad innan det börjas på tv . malin har tydligen gått en del idag redan så hon bojkottar ;D

ha en trevlig fredag kväll
puss hej

halvvägs ner i sjön

idag har jag som sagt typ trotsat hela naturen och inte fläkt i solen fast den har varit framme och stekt precis hela dagen . nejdå , jag satte fram dynorna i soffan bakpå altan , för där är det ( till skillnad mot framsidan som ständigt är tropisk ) skugga tills klockan blir framåt fyra . så där har jag setat , från 11 - 16 . och ja , jag har faktiskt fått en hel del gjort , även om det tyvärr går lite segare än det skulle kunna få göra . skulle gärna kunna få rulla på i lite högre tempo . men hey , jag ska inte klaga , har ju som sagt faktiskt fått mycket gjort idag :) good work t , good work .

nämnde som sagt också att jag skulle med malin på springrunda runt ljuvliga , or not so ljuvliga , eskiln ( eller jo , egentligen är eskiln faktiskt ett fint och in fact ganska ljuvligt ställe , men eftersom fagersta är av relativt liten storlek så är eskiln liksom det enda alternativet . där har alla coopertest alltid gjorts och man har liksom lärt sig att förknippa eskiln med drygheter , för som sagt . . . egentligen är inte eskiln i sig såå himla drygt i sig . jag måste nog ge eskiln en andra chans ? ) . nåja , hursom , ibland är det nästan så jag tappar mig själv halvvägs ner i sjön . vi sprang runt och det gick faktiskt ganska mycket bättre än väntat . efter det gick vi hem också så idag har vi minsann varit mäktigt duktiga ;D vi hade även ganska förträffligt bra samtal på vägen hem , eller typ under hela dagen ;D hahaha , like always . me like !

nu ska vi snart till och käka , sen blir det tv . det ska tydligen visas ett program om svenska fotbollslandslaget . destination wien tror jag bestämt att det hette , och det skulle väl om jag inte fattat helt bak och fram handla om sveriges väg till em . blir förmodligen kul och bra . film senare kanske ?

080529

godmorgon . igår var allting bara hyperstressat och sinnesförvirrat . buss först ( min allra allra sista ) , ett väldigt försenat tåg och snabb omsveed till bil med destination färna . jag kan fråga mig , varför blir det alltid krångligheter och förseningar när jag har bråttom ? , tröttsamt är det i allafall vill jag lova . bilen stod vid centralen när jag kom , pappa klev ur och började gå hem i det fina vädret , medan malin och emmelie satt kvar och följde med mig mot färna . färna , av den enkla anledningen att det vankades studentbal . hujeeeedamig ! gissa om jag var avis på de lyckliga liven som fick sväva omkring på bal igår , det får en helt klart att längta tillbaka till det som var för ett år sen . ojsan , indeed ! många fina klänningar , men också många helt ofattbara ? frisyren tycktes också vara någon sorts gemensam bestämning för alla hade nästan samma . hursomhelst , vi hann dit , det var trevligt , det var varmt !

idag måste jag plugga , det går segt med den där litteraturstudien alltså :/ sen lyckades jag tydligen lova malin igår också att jag skulle följa med henne och springa runt eskiln senare idag , antagligen ett knasigt beslut från min sida för jag kommer säkerligen inte orka ;D hahaha . stackars malin !

vädret är kanonfint , skulle ju helst av allt bara vilja lägga mig här utanför och bara fläka , men nej , det går inte . måste ju faktiskt plugga , jipppppppie . OR NOT

080527

idag har jag fördrivit några stråligt soliga timmar i stan . det var rätt skönt , solen var rätt skön och det är härligt att man kan strosa omkring i shorts och linne . jo tack


den här fullkomligt helhärliga tröjan fick jag tydligen med mig tillbaka också , enbart för en ynka 100 - lapp . jajjemän , ibland kan jag kapa minsann . monki förövrigt , är en affär som med all rätt bör öppnas i varenda stad !

nu ska jag traska iväg till kronoparken och handla lite smått , sen ska jag plugga tills kvällen kommer med gossip . godkväll

080526 - jag har stort behov

eller ja , stort är väl faktiskt till och med i underkant , jag har ett enormt behov av att bli klippt . det var alldeles för längesen , så nu är det bara burrigt , fult , slitet och allmänt tröttsamt . jag måste ju typ ha samma frippa jämt nu för tiden , för allt annat ser bara inte klokt ut . usch ! var iväg till christine idag i hopp om att det inte skulle vara så mycket folk på drop - inet idag , tji fick jag . jag gick upp alldeles i onödan ! ställde liksom klockan 8.15 för att jag skulle hinna dit i tid , och i tid var jag , men fick ingen chans ändå . bläääää ! hursomhelst så har jag i allafall pratat med bibban idag och jag fick ha de två böcker som skulle vara inlämnade idag en hel månad till , ( inte för att jag kommer behöva dom nå mer efter nästa vecka men ändå ) skönt att inte behöva stressa .


förresten så hade ju malin avslutning med innebandyflickerna i lördags . de hade haft en fullkomligt splended time med olika heltokiga uppdrag , rullstolsrace i simhallen och diverse andra galna aktiviteter . kvällen bestod tydligen av grillning , sing star , guitar hero och prisutdelning . märta kom hem med det förmodligen allra finaste priset . MVP , Most Valuble Player , säsongen 07/08 Malin Hellblad . otroligt kul för henne och oj som hon är värd den ingraverade vasen . ( falu rågrut är inget eget val ;D haha ) jag älskar dig . 

ha en bra måndag , sverige spelar fotboll i göteborg ikväll . snajsigt

080525

det är mors dag idag , och jag älskar min mamma .

tess hissar & dissar eurovision song contest 2008

då var det alltså dags igen . som vanligt följs melodifestivalen upp av stora melodifestivalen med överdrivet långt namn . eurovision song contest ( eller esc som är mycket skönare för fingrarna ) denna gång i serbien , belgrad för att vara mer precis . charlotte perelli var tydligen favorittippad i typ alla världens länder och nu skulle sverige äntligen vara tillbaka i toppen , haha - bullshit ! sverige kommer aldrig mer komma tillbaka till toppen . sverige hade sin stortid när tävlingen fortfarande var en tävling . . . nu är det i stället nån form av konstig maktkamp om vilket land som har flest "bundisar" . tydligen har sverige bara en . . . ett oväntat malta .

HISS
¤ kristian luuk och hans tuta . tacka gudarna för att kristian har bytt ut pekka heino , nu orkar man ju faktiskt titta på hela kalajset .
¤ fortfarande hissas rocken i en melodifestival , t.ex. typ turkiet .
¤ island - en hyfsat vettig låt bland många ofattbart ovettiga .
¤ charlotte - överlägset mycket bättre än alla andra .
¤ frankrike - alltså ja , jag vet inte jag . . . härligt flummig låt , men seriöst så vet jag inte om man ska skratta eller bara gråta ?
¤ ryska skridskor på ingen yta alls , överhuvudtaget . skickligt !
¤ mr. luuk tycks säga precis vad han tycker och tänker , man kan inte annat än digga den karln . haha
¤ MALTA - tydligen det enda landet som ville rösta ordentligt på sverige !
¤ björn gustavsson - tacka gud för att han följer upp den hysteri han skapar och tacka densamme för att han gör det hysteriska ännu mer hysteriskt . jag lägger alla mina röster på han !

DISS
¤ att man överhuvudtaget får vara programledare med ofantligt dålig engelska . men jag vet inte , de kanske har missat att det sänds över hela världen och att engelska är ett mångspråk ?
¤ jag kan sådär personligen tycka att det är tråkigt med länder som sjunger sina låtar på deras egna språk . man förstår ju liksom ingenting ! låtar har en förmåga av att kunna bli flera resor bättre om man faktiskt vet vad de sjunger .
¤ tyskland - gav världen tre väldigt falska minuter av sång . det var mer än vad vi behövde .
¤ rock i all ära , men den kan inte , under några omständigheter , sjungas på finska . sorry till er som kan tänkas ta illa upp , men det blir liksom fel nånstans .
¤ kroatien - 75årig rap ? kroatien är verkligen seriösa med det eller ?
¤ polen - sjung inte en låt som du inte kan fylla ut .
¤ nybörjarfolket ute i green room . herregud , sanslös sinnesförvirring !
¤ ukrainas helfjantiga dans bestående av konstanta huvudryck och frenetiskt skakande med rumporna . hugamig
¤ grekland - töntigare människa får man väl leta efter eller ? look at me , jag har rosa klänning som slutar under naveln och dessutom slänger jag med håret mycket snyggare än någon annan . . . herreguuuuud
¤ spanien - kasst bara .
¤ anna sahléne redovisar estländska röster ? ok , varför då ? tydligen ett enormt behov av tv .
¤ NORDEN - äsch , vad är sammanhållning när vi kan välja utfrysning ?
¤ ESC , eurovision song contest , lägg ner hela tävlingen . det är ingen tävling längre , det har liksom enbart bara gått fullkomligt överstyr !

det är tråkigt hur det är och det var tråkigt hur det blev . sverige på 21 plats . 21 plats?! av 25 länder . snacka om bottennapp . sverige som var såna solklara favoriter ? jodå , pyttsan . vi lägger ingen last på charlotte , för hon var som sagt inget annat än bra , men nu kan vi sluta ställa upp i det här tycker jag . vi kan köra våran melodifestivalturné här runt om i sveriges avlånga land och låta tidningarna vara sådär uppslukade som de brukar vara . då brukar i allafall humöret sluta bättre än såhär . godnatt , jag åker inte till moskva .

11 km

det är vad mina ben har gått idag . var som sagt först bort till sjukhuset och hälsade på mamma och hennes jobbarkompisar i deras öppna hus , efter det gick jag upp till mormor och morfar och var där till mamma slutade . sen gick vi hem och böt om och sen gick vi ut på trasket . det var riktigt skönt vill jag lova , även om mamsen var lite småtrött i ena benet när vi svängde in på slutgatan ;D hehe . men ja , 11 km idag alltså , good work t . . . good work !

nu ska vi invänta pappa som kommer med buss om en liten stund , sen blir det mat och ja . . . sen vet ni resten . fick förresten mejl från fritidsresor idag , tax free online . jag ska nog kunna hitta nåt som kan behaga mig på hemvägen , eller åtminstone min mage :)

tjossan , jag är på strålande humör idag .

carina berg

den tjejen alltså . hon är minsann något utöver det vanliga . .

  • hur många skulle vilja att börje salming möljer in en gaffel i armen som lämnar märken efter sig som definitivt aldrig kommer att försvinna ? - inget ont om börje salming , han är ju after all börje salming , men jag klarar mig utmärkt utan gaffel i armen .
  • hur många skulle våga låta martin stenmarck raka av en sitt entire hår ? - INTE JAG , återigen ska inget mörkt dras över personen i fråga .
  • hur många svenska programledare skulle överhuvudtaget kunna göra ett bra program när programtiteln innehåller deras eget namn ? - typ ingen ? hur skulle det t.ex. se ut med peppe eng flyttar in , jessica almenäs flyttar in , ernst kirschsteiger flyttar in ? nej tack , bespara oss gärna det . det skulle vara ett litet PS då i såfall , peter settman flyttar in . . . skulle förmodligen kunna bli skit roligt .

men ja , alla sveriges tummar upp för fröken carina berg , no one can blame björn gustavsson för att han vill konkurrera ut kristian luuk , som i sig också är helt fantastisk . undrar hur dom har det hemma hos sig ? jag gissar på en hel del bra .

idag är det lördag , pappa är iväg och fiskar med några från jobbet och kommer hem senare i kväll , mamma jobbar med öppet hus på sjukhuset fram tll två , malin ska ha avslutning med innebandyn och åker iväg på överraskningar om sisådär en halvtimme , ingen vet när dom kommer hem . ( dom kommer säkerligen ha sjukt roligt :P ) . själv ska jag försöka plugga lite , sen ska jag och mamsen gå en långvända innan det blir kväller med mat och esc . ska vara duktig och inte göra mina läsare besvikna , blir förstås ett sista finalsmyckat avsnitt av tess hissar och dissar melodifestivalen 2008 , med ett namnutbyte dock . . . förstås .

ha en bra lördag
PUSS


080523

fredag den tjugotredje maj , indeed . morgonen började bra och resten av dagen har fortsatt i samma spår . alltså övervägande bra dag överhuvudtaget , och kvällen lär ju förstås kunna bli lika bra som alltid :) hemmamys är förstklassigt , alla lägen !

gick till gymmet en sväng i morse och det var riktigt skönt . sen gick jag tillbaka och satte igång med pluggandet . ( plugg är förövigt bra mycket lättare efter träning , sant sant sant ) det är tydligen då man ska passa på ? pluggade tills malin och pappa kom hem , då åkte vi ner på stan och handlade lite ( ett par nya örhängen till mig exempelvis ) . åkte tillbaka hem , men hann inte vara här så länge innan mamsen kom hem och vi åkte på stan igen , haha . godiset var glömt och vi var förstås tvungna att ha en påse till i kväll ;D och resten av helgen såklart .

jag är klar med observationsstudien nu hursomhelst , det känns skönt . nu finns det bara en enda grej kvar på plugg listan . förhoppningsvis rullar den på i ett hyfsat bra tempo . nu ska vi äta , grillat !

trevlig helg alla mina kära anhängare

äääääntligen

nu händer det sånadär osannolika och galna grejer i beautytown minsann . jag & märta har precis bokat . . . den 13 juni sticker vi :) lär kunna bli dunderbra <3


080522

i morse lärde jag mig att vår kära patrick dempsey eller Dr. McDreamy som han tydligen heter i folkmun tackar ingemar stenmark för sin karriär . tydligen ville han bli skidåkare när han var liten och hans idol var , inte helt oväntat kanske eller så kanske det är just det det är . . . oväntat , ingemar stenmark . jag var lite stressad sådär som man överlag är på morgonkvisten och hann inte riktigt höra allt , men vad jag förstod så skulle han ha hört stenmark i nån intervju och därmed valt att bli skådespelare i stället . orden kanske inte gör historien rättvisa till punkt och pricka , men vår folkkära blyga norrlänning har tydligen satt spår i Dr. McDreamy i allafall . intressant värld vi lever i gott folk .

vi har pratat genus idag , gick väl an , även om det stundtals var lite långtråkigt . fick sluta lite tidigare också så förhoppningsvis hinner jag in och gå lite i stan innan bussen går senare idag . om nu inte väskan blir för tung , då orkar jag inte med affärerna , eller så kanske inte dom orkar med mig? i vilket fall så får jag i allafall ofantligt ont i axeln och det är ganska otrevligt .

behöver du hjälp ? ring poolia

kommer ni ihåg den gamla ständiga reklamen ? ( som tydligen under tonåren kände att den/det ville byta namn till nisse från manpower ) har du ingen egen reklamidé , ta någon annans och byt namn bara . det har funkat förut , bör därför fungera även för dig . jösses , shape up !

hursomhelst så är hjälp det jag behöver för tillfället och skulle kanske därför behöva just poolia eller nisse . min telefon har tydligen fått spunk och jag vet inte vad det beror på , eller hur det kan fixas ! tydligen är det så att flertalet av sms:en som folk försöker skicka till mig inte kommer fram , tydligen är det även så att de få sms som överhuvudtaget faktiskt kommer fram . . . blir halva ! varför varför varför ? det är inte speciellt underhållande när man köper en ny telefon och det krånglar på en gång . i need help , så om du har magiska tankar och idéer , make an offer pleeeeease .

080521

i morse hade jag tv:n på i bakgrunden och då fick jag höra att det pratades om karlstads universitet , ( kände därmed att jag var aningen tvungen att kolla ) , det visade sig att de hade utsett vinnaren av "årets bästa lärare" - priset , och tydligen gick det till en som har varit involverad i oss . natur kursen hade som bekant inte så många saker som gjorde att den kändes nå vidare värst positiv, men några lärare , även om de var väldigt få , var väldigt härliga . per - erik åhlén hur som helst , så heter den karl som vunnit priset . han hade oss i en lektion om fysik och ja , han var minsann bra . roligt för´an att han vann , congrats liksom :)

nu har jag setat och tragglat med min iPod och jag blir inte klok på´n . alla låtar försvann när jag skulle lägga in nya och det får mig att undra varför ?  och som om det inte vore nog så är nu inte ens hälften av de nya jag skulle lägga in inlagda ? jag fattar ingenting och blir ganska irriterad över det . får bli att ta hem allt det där när jag åker i morgon och så kanske pappa kan hjälpa mig att få ordning på den .

nu ska jag nog plocka undan lite här , diska och kanske även börja förbereda lite inför morgondagen . om jag har det mesta färdigt så kanske jag hinner strosa omkring lite på stan innan bussen går 16.25 ? hopefully , skulle vara kul med något nytt till garderoben , eller kanske bara ett par nya skor ;D

skönlösligt

det tycks lösa sig med sommarjobb after all . känns skönt vill jag lova . göta , den här dagen har sannerligen gått långsamt som bara den . . . har löst lite korsord och nu sitter jag och klurar med ett sudoku i kategorin supersvår . jag sitter och inväntar träning , dessutom har emelie bekräftat att almenacka faktiskt stavas med A som i almanacka ! lurigt . visar dock att min flängkänsla är ganska hyfsad . but hey , tell me something I don´t already know ;D

080520

vädret är ungefär som uppskjutet på liseberg , eller fritt fall om du så vill , upp ner och upp igen . ingenting man tycker om , och definitivt ingenting man vill åka överhuvudtaget . det får gärna bli sommar ute också , inte bara i almenackan . almenackan/almanackan (?) hur stavas det egentligen ? jag fick en såndär fläng av att det egentligen stavas med a mellan m:et och n:et , almanackan , men vem i världen säger så ? man pratar väl liksom med e i typ alla länder . . . eller ? jag har ingen aning . jag tänker nog bestämma mig för almenacka i allafall . ( ifall du av någon outgrundlig anledning faktiskt och på riktigt funderar över vart jag har min ståndpunkt i just den frågan )

dagarna i karlstad är långa , och inte blir de kortare av att skolan typ slutar innan den hinner börja . hur kan det komma sig att typ 3½ timme 3 - 4 dagar i veckan kan räknas som heltidsstudier ? faktiskt ganska tänkvärt och frågeställande . jag ska väl egentligen inte klaga , för jag älskar att vi har lediga dagar , men det känns som sagt . . . lite långsamt .

i kväll är det då äntligen dags för sånadär gyllene gossip tider igen , var god bänka mig . . . ska bara iväg på lite träning först .

DAGENS ONÖDIGA VETANDE:
47% dricker direkt ur paketet om ingen annan är i närheten .

var god trilla av mig

kul att den där lilla färgen man lyckades samla på sig den där dyngfina helgen för ett tag sen , som iof för tillfället känns som flera år sen , redan trillar av . jag flagnar som en gnu , kul !

080519

längesen det var skolmåndag , men det var det idag minsann . vfu uppföljning och ganska så överdrivet lång och långsam . man behöver inte 3½ timme till att sitta och prata i grupper om praktiken , man gör inte det , alla tycks veta om det , men det ska ändå vara i 3½ timme . ok , må så vara , det var ju roligt att träffa klassen igen dock . ida - marie var det som väntat allra roligast att träffa , henne har jag saknat vill jag lova ! vi fick muffins i gläntan , de var inte bara gigantiskt stora , de var hutlöst goda också ! de tackar vi för . idag tackar jag även för sol . skulle ha kunnat vara trevligt med lite värme också , men det regnar ju i allafall inte . plus i kanten !

080518

happ , då var man tillbaka i karlstad igen då . skönt att det är så få dagar kvar av skolan nu , det får en liksom att orka härda ut . fyra dagar den här veckan , tre dagar nästa vecka och sen är det bara den allra sista dagen kvar veckan efter det . guuuuuud , jag kan inte ens göra ett försök med att beskriva hur skönt det känns .

MITT LIV ÄR BERIKAT MED TRE STYCKEN ÖVERLÄGSET STARKA , KLARA OCH STRÅLANDE STJÄRNOR , DE FINNS PÅ PARADISET ALLA TRE <3

förmodligen fyra , förmodligen helt utan

sverige spelar bronsmatch mot finland . halva tredje perioden är spelad och sverige ligger seriöst under med 3-0 . bra jobbat sverige ! typ 25 skott på mål , men inte ett fjuttigt litet inuti . galet dåligt . ser ut som det blir en fjärdeplats va ?! jo tack , det är väl så . fyror brukar ju kunna smaka bra , or not . jag längtar till fotbolls - em!

i morgon åker jag tillbaka till karlstad igen , jag ser inte fram emot det .

sommarkrysset

jajaja , det är ju så att sommarkrysset drar igång ikväll och det ska vi förstås se . det har ju blivit lite av en tradition här i familjen ;D lördagkväll , sommarkryss , god grillad mat , fantastiska onyttigheter och en tävling där mamma & pappa ställs mot mig & märta . ( där jag & märt förövrigt är ganska överlägsna ;D hahaha ) . mamma jobbar kväll i kväll också så pappa får dessvärre klara sig utan henne , grillat blir det förmodligen kanske inte heller om det är så att det ska fortsätta regna och min mage får nog nöja sig med lite glass ( ? ) , men sommarkryss . . . det blir det :)

på tal om sånt som går på tv så såg vi förstås på så ska det låta igår . det kommer föralltid förbli ett av de absoluta favoritprogrammen ! bröderna rongedahl var med igår och de är väl bara för härliga ? de kan tydligen sjunga vad som helst och tycks ha röster helt utan begränsningar . tummen upp för dom , och för peter settman ( som iof alltid är en upptumme ) !


bedrövligt

och en hel del pinsamt . sverige spelade som sagt och som bekant semifinal mot kanada igår / i natt . jag skrev tidigare att sverige antagligen inte skulle ha en chans överhuvudtaget och jag hade väl ganska så rätt i det kan jag tycka . det som skulle ha varit , var inte ! henke spikade inte igen fullständigt , karlarna höll sig inte borta från det skitspel som de höll på med mot tjeckien sist , kanada var ibland en del svajiga , men tog sverige vara på det ( ? ) nej . turen då ? jodå , sverige hade lite sånt , men vad hjälper det när man spelar som skräp ? alltså seriöst ? det var dåligt , henke var tydligen trött ( ? ) och jag kan tycka att det är intressant att fundera över hur man tänker som tränare om målvakten säger att han är dyngtrött redan innan match , men man vill gärna att han står två hela perioder ändå och släpper in fem mål , i en semifinal som man måste vinna för att få spela någon VM - final . notera , fem mål . jag vet inte när det hände henke senast . nu är det väl förstås inte bara henke som ska lastas , även om två av målen var helt hans egna så var han ju ganska ohjälpt av hans lagkamrater på de andra tre . folk är rena rundningsmärken och stundtals igår så var det verkligen lätt och slätt bara ofattbart pinsamt . det var typ juniornivå , och då är det pinsamt att säga att man har tio stycken NHL spelare i laget . hugamig ! bedrövligt är ordet överlag . sverige spelar definitivt inte final på söndag !

sådär , nu har besvikelsen fått blivit lite avskriven . nu ska jag se fram emot en härlig , ( men regnig ) lördag :)

080516

i morse vaknade jag senare än igår , senare än någon dag denna vecka faktiskt . jag har sovit som en stock vill jag lova ! gôttan . åt frukost och hoppade i kläder ganska snabbt , jag hade lovat mamsen att följa med ner på stan . innan stan åkte vi dock upp en sväng till mormor och morfar . . sen vart det som sagt stan och efter det har det varit full fart . malin fick sluta tidigare så jag åkte och hämtade henne , efter det åkte jag hem och hämtade lite kläder för jag kände att jag ville slinka iväg till gymmet en sväng innan klockan slog fyra . för runt fyra skulle vi minsann åka till resebyrån :) vi kom fram till att vi ska kolla upp sommarjobben ordentligt på måndag och så ska vi boka efter det . så nästa vecka är resan alltså bokad , förhoppningsvis :) gud så häligt !

efter resebyrån så har jag och malin setat här framför datorn . jag har hjälpt henne lite med en novell som ska skrivas i svenskan . jag hittade mina egna gamla noveller som jag skrev i tvåan och jag ska nog faktiskt dela med mig av dom nån dag när jag har tid tror jag . . vi har dock pausat i novellskrivandet nu en stund för tacosen stod klar nere på bordet . nu är den dock inte kvar på bordet längre , den ligger minsann väldigt bra i våra magar just nu :)

i kväll blir det tv-mys , dock utan stackars mamma som jobbar tråkig kväll . absolut helt oapråpå så blir förmodligen natten galet lång också eftersom sverige spelar semifinal mot kanada i kväll kl 23 . gudars , kanada liksom . kanada kommer förmodligen vinna hela alltet och jag tror alltså inte att sverige har någon chans överhuvudtaget . det skulle vara om henke spikade igen fullständigt , om karlarna håller sig borta från det skitspel som de höll på med mot tjeckien sist , om kanada är svajiga och om turen ligger i vårt land . . . spelar sverige final på söndag ! kl 23 i kväll alltså , vi är uppe . . . det borde du också vara . hej

Sony Ericsson



jag kan fortfarande skratta åt att jossans sjukgymnast en gång i tiden hette just Sony Ericsson , men framförallt så gottar jag mig för tillfället rätt mycket åt att det är namnet på min nya kärlek . han är rosa och har hittills inte varit annat än överraskande och dyngbra ! jag hitta´n i västerås efter mycket om och men och efter det åt vi på flashig restaurang . inte sony , bara jag i sällskap med mamma , pappa och malin . bra kväll med andra ord . förresten så var jag och mamma som sagt ut och traskade igår också , det vart långt långt minsann , 8.5 km enligt mammas stegräknare . tiden ? 1½ timme . grattis till mig som fick skavis efter en kvart . härlig promenad annars , toppat sällskap liksom . 


semifinal & torsdag

jajjemänsan . hockeyn såg minsann sjukt mörk ut ett tag igår och matchen var aningen värdelös många stunder . men sverige lyckades både kvittera precis innan slutsignal och vinna på övertid ! good work liksom och värsta grattiset . roligt också att norge spelade kvartsfinal igår , mot kanada . jag är inte uppdaterad , men jag kan sätta ganska många slantar på att norge inte vann den matchen . alltså får sverige möta kanada och då gott folk , då är det nog tvärstopp . fredag kväll hursomhelst , kl 22 . heja sverige .

torsdag idag , datumet är 15 och snart är det juni . mamma har ledig dag idag och är nu hos tandis . när hon kommer hem ska vi gå ut och gå en sväng och när pappa kommer hem ska vi åka till västerås där jag förhoppningsvis får med mig en ny telefon hem . vore nåt det :)

sommarvädret är typ borta , eller nåt . det är inte soligt , det är inte så speciellt varmt heller . helgvädret får liksom gärna komma tillbaka , ja tack .

kärt återseende

jajaja , indeed . det är nämligen så att jag har hittat ner i mina gamla , röda , skitfula , opassformiga , säckiga , urtvättade flicklagsbraxer från den tiden då man var typ 12 - 13 år (?) och ägnade den mesta lediga tiden man hade åt att spela fotboll . det var tider det minsann . kan det typ ha varit runt år 2000 kanske ? för åtta år sen ? ja , jo , det kan nog kanske hända att det stämmer . det vore lögn att säga att man inte saknar den tiden , för göta om det var roligt att tillhöra det laget alltså . ojsanbojsan . hursomhelst så är min rubrik kära återseenden , eller i mer bestämd form kärt återseende om ni så vill . och även om mina byxor är gamla , röda , skitfula , opassformiga , säckiga , urtvättade och åtskilliga år gamla så är de sköna som bara den och jag känner att jag njuter lite av att ha dom på mig . det tänker jag fortsätta med ( kan hända dock att jag byter lite snabbt när jag går iväg och möter märta efter skolan sen bara ;D ) haha .

nu ska jag återgå till mitt pluggande . har satt igång och skrivit på observationsstudien , tycker nog den är lite klurig faktiskt , texten blir liksom att kännas lite stel och enformig . och det tycker jag inte riktigt om , men jag får se vad det leder till . förhoppningsvis blir det bra tillslut :)


080514

gårkvällen såg ut som så att vi traskade runt eskiln allihopa . jag skulle kunna förmoda att varenda fagerstabo , stor som liten , är medveten om att tisdagar + eskiln = tipspromenad ( & ännu en liten gnutta sommarkänsla , för vem går tipspromenad runt eskiln på vintern liksom ? ) och igår var det årspremiär skulle man väl kunna säga . jorå . så vi lastade in oss i bilen alla fyra och körde ut mot eskiln där vi tog oss ett varv med arbetande hjärnor och underlagskonstateranden . jag och malin delade förstås på våran lapp och tävlade mot mamma och pappa , och jag vet inte , men nånstans i vimlet så missade jag och märta tydligen en hel fråga och då vart ju allt bara knas . tillslut kom vi i allafall fram till att det blev ganska lika , även om vi inte hade full pott nån av oss ;D lägg ribban liksom . efter det åkte vi hem och gjorde betty sällskap med lite glass . efter det kollade jag och märta på 13 snart 30 som fortfarande är väldigt rolig , och där fröken jennifer garner är en fullkomlig klippa . hahaha , hon får dig garanterat att skratta .

gårdagens största nyhet var väl förstås herr larsson som tydligen bestämde sig för att honka på till EM after all . det har säkerligen inte undgått någon och jag kan tro att flera hakor var nära golvnivå igår när hans bild kom upp på skärmen och blev ansiktet åt den stora svenska EM - skrällen . bra kan jag tycka , aningen viktigt också . han kan göra mål , vilket jag hoppas att zlatan också kan göra när det vankas EM ( vore ju roligt om han kunde göra lite mål för sverige också , inte bara för italien ) , men framför allt så hoppas jag att allbäck också får spela lite , för han gör mål . . . allt som oftast ! men åter till den så kallade skrällen alltså: henrik larsson i EM 2008 , bra .

när det ändå och förengångsskull är idrott på tapeten så ska det förstås nämnas att det är kvartsfinaler i hockeyn i kväll . sverige möter tjeckien och även om jag hoppas på vinst så tror jag tyvärr inte att det blir det . men hey , den som lever får se , som folk ibland brukar säga .


three in one

kära nån . helgen var väl fullkomligt fantastisk ? solen var helt galen och värmde mer än mycket . ansiktet ändrade färg och vi åt gott gott gott . jag älskar känslan av sommar och jag älskar att den känns lite varje dag .

magen har gjort uppror igen förstås , men idag är det bättre , vilket är skönt , för nu orkar jag faktiskt inte med det här nå längre . om nån vet nån affär som säljer friska magar till ett bra studentaktigt pris , let me know !

lånade bilen och körde i mitt ensamma majestät till karlstad i söndagskväll , aningen onödigt kunde jag känna , att åka dit för enbart en enda dag . men ja , så är det . gjorde sista praktikdagen igår och barnen var väl alldeles för goa ? haha . jag bjöd på glass och vi hade gôrtrevligt :) jag blir glad när de gång på gång påpekar hur mycket de kommer sakna mig och jag blir glad över alla de jättefina kommentarerna jag får av alla lärarna . det värmer upp en tös minsann :)

efter praktiken styrde jag hem igen och svängde väl in i paradiset innan klockan slog halv sex . efter det latade vi oss och jag och mamma tvingade upp ögonen framför runaway bride .

jag har börjat med den där digitala examinationsuppgiften lite sådär smått nu på môra , förhoppningsvis kan jag få den ganska klar innan kvällen . ska gå till bibban en sväng nu och sen tittar jag in hos mormor och morfar , innan det blir att fortsätta med pluggandet .

har jag sagt att det faktum att jag får vara hemma i nästan en vecka nu gör mig lycklig ? och att de resterande skoldagarna snart går att räkna på bara en hand ? om inte ? I AM & IT DOES .

( en lördag med sessan )
( en lördag med älskade systersessan )

080509

alla ord idag har bara vart fullkomligt överväldigande , det känns så ofantligt bra inuti och det kan hända att jag svävar runt på moln hela helgen . nu ska jag packa ihop det sista och sen åker jag ner till stan . där ska jag invänta storbussen i magiskt solsken , och hinner jag . . . ska jag tillochmed köpa mig en glass :)

see you in beautytown , det riktiga hemmet !

080508

vädret är alldeles utmärkt och underbart idag . varmaste dagen den här veckan tror jag minsann och solen skiner från en ständig himmel i klarblå färg . guuuud så härligt ! hoppas helgen och nästa vecka blir lika :) jag längtar hem och det är förstås ingen nyhet , det är ju typ den ständiga känslan i min kropp . huamig !

praktiken har varit bra även idag , bara fredag och måndag kvar nu . känns aningen knasigt , känns inte som den har pågått i tre veckor redan liksom . nono , men så är det . idag fick jag även höra att de gärna ser att jag blir deras vikarie :) det är ju roligt , då känner man sig ju i allafall en hel del uppskattad :) tack för det !

nu ska jag ge mig ut i det fina vädret och ta mig en promenad , efter det blir det pack och förmodligen lite tv - tittande . hemvändardag i morgon , give me ! <3

080507

sjunde maj , redan ? tiden går sannerligen fort , eller åtminstone dagarna , för ibland måste jag nog medge att tiden känns ganska stillastående ändå . har varit en bra dag på praktiken även idag . jag hade uppvärmningen på gympan och sen var jag ganska ensam med både tvåorna , ettorna och förskoleklassen på resten av gympan också . det gick bra . efter skolslut så gick jag in till stan , satte mig på bussen , gjorde burrito , gick ut och gick , diskade , dammsög och nu senast har jag duschat . nu såhär när man skriver om det så känns det som att jag har hunnit med en del idag , och då tillåts jag faktiskt le lite åt mig själv . tihuu .

sveriges vm - match mot schweiz har typ precis börjat och heja heja att de redan ligger under med 0 -1 ? sen när släpper sverige in ett mål åt schweiz redan efter 48 sekunder ? shape up !

hockeyn kommer jag bara kolla på till klockan blir 20 för då blir det män som fryser och sen grey´s . ´hola
förresten så spelas living on a prayer i min stereo , det får mig att längta tillbaka till förra årets dynggoa studentfester . just living on a prayer kommer ju förstås aldrig bli en dålig låt och den kommer föralltid ha en plats bland favoriterna . back to buisness , kändisfesten bjöd på just den och jag och jönsson var bara alltför bäst och visade de andra hur det skulle gå till . där gick stämbanden sönder , allihopa ;D haha . gud vilka tider !

godnatt

seriöst , vad är det här ? "din blogg har nu flyttats" ok ? vore kul om det inte var så ofantligt krångligt och konstigt med allting då . skärpning på det här alltså , annars blir jag galen .

i vilket fall så har dagen varit bra , hade lektion idag igen och det gick galant . hade även som sagt kvällsmöte och det gick mycket fortare än väntat och nu är även tisdagen över . betty är på tv , jag ska kolla klart på det , sen blir det sängdags . om jag inte bestämmer mig för att byta gardiner först , men det gör jag förmodligen inte . haha

UPDATE

pollen is a bitch ! den är jobbig som tusan för hela mig . mina ögon kliar , min näsa nyser och min hals kliar . uschamig ! den är dryg helt enkelt . nu drar jag till kasernhöjden . tja

080506

hej där och godmorgon . jag hade sovis idag och har faktiskt fått sova hela elva timmar i natt ! förstå skönt alltså , men är förstås inte helt utvilad ändå . tydligen är man konstant trött . men nåja , det har aldrig varit någon nyhet .

anledningen till sovisen är att det är kvällsmöte i kväll och att jag ska vara där mellan 11 - 19 , vilket blir åtta timmar . och eftersom det är maxad tid så fick jag inte komma innan 11 . inte mig emot :P hehe

blir sen kväll alltså , men det innebär att den här dagen snart är förbi och då är det onsdag och en dag närmare fredag . yippiekayey för det :) ha en bra dag

måndagkväll

och solen liksom sänker sig över stan , precis som i de flesta helrätta sommarsångerna . eller nåt . träningen gick bra och var som väntat dyngjobbig men fantastisk rolig ! nu blir det lite nattmacka sen blir det sängdags .

dagens kom - ihåg - att - nämna : en karlstadvardag utan skolan med ida - marie är lite mer tom än de andra .

godnatt

valborg och en hel hög med nya maj

långledigt är alltid prisvärt , men dock även alltid lika kort fast den är lång . uschamig , den är liksom redan över . kan nån ens meddela när den började ? har haft det ofantligt bra förstås . har grillat ( vilket blev o smaka som restaurang - käk med bl.a. den där goa såsen ) , bojkottat brasan , träffat vänner på inflyttningsfest , spenderat pengar i västerås med käraste sis , strövat bakom tony rickardsson , promenerat i sol , ätit glass , tryckt en dos choklad , myst framför tv:n och ja . you see , ofantligt bra ! <3

vaknade upp här i lägenheten i morse och var förstås trött som ett gammalt uråldrigt berg , men sen slog jag på tv:n och såg att fröken crafoord hade ännu en t-shirt som återfinns i min garderob och då var jag tvungen att småfnissa lite för mig själv minsann :P haha .

dagen har varit bra , hade samlingen i morse och det gick kanon , är inne på sista veckan och har nu bara fem dagar kvar av praktiken . känns som att jag bara vill att allt ska ta slut nu så jag får packa mina väskor och åka hem för en hel sommar . jösses , det kommer förmodligen bli en alldeles förträffligt underbar dag , torsdag femte juni !

tänker powerstepa i kväll och sen ska jag vältra ner mig i sängen och inte röra mig ur fläcken förrän jag vaknar flera timmar senare än vanligt i morgon och pallrar mig iväg till kasernhöjden . hej

RSS 2.0
Test