Världsrekord på korta 100 ?

jag är nyduschad och ska precis till o springa ner för att hjälpa mamma med salladen . innan det hade jag och malin stillsam yoga ? hahaha ;D det är idol i kväll , öppna inte dörren för de du inte känner . trevlig fredagskväll gott folk .


Norberg - Hedemora

jag och malin har varit ute i trasket en sväng nu vi . bylsade på oss rejält och gav oss ut i stormen . var en himla trevlig promenad och ja , snön är mysig . när vi kom hem så sa pappa att mamma hade ringt . tydligen är vägen mellan norberg och hedemora avstängd på grund av att en lastbil fastnat i ovädret . tur att jag inte åkte iväg liksom , för det är däröver jag åker !

har nyss tryckt i mig en korv med tillhörande bröd , det satt fint , när pappa tvättat klart kökstaket så ska vi åka iväg och handla . toloooooo !

Challenged

men visst mina vänner , jag har blivit utmanad , av ida-marie . enligt reglerna ska jag länka till henne och om jag fick som jag ville så skulle det hända av sig självt när du klickar på hennes namn . men som ni vet sen tidigare så blir mina länkar svarta och syns därför inte . och skam vore det om ida-marie namn skulle försvinna , det förstår ni ju själva , så jag gör som jag brukar . tryck i parentesen om du vill dit :)
( ida-marie )

Regler
Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

1. Jag kan ofta irriteras över att jag är rädd för massa saker som det egentligen är tokdumt att vara rädd för och som jag inte kan styra även om jag gärna skulle vilja .
2. Jag har haft glasögon sen jag var 4 år ( vilket betyder att jag alltså haft glajjerna i 16 år nu ) och jag drömmer om att jag en dag ska vakna upp och ha alldeles perfekta ögon och slippa dalta med glasögon och linser .
3. Jag är fullkomligt tokig i choklad och ananas ( inte nödvändigtvis tillsammans ) , men jag skulle gärna vilja ha det till allt !
4. Jag har svårt att ta emot komplimanger .
5. Jag har väldigt små händer och fötter .
6. Jag har fått fisk-skräck av alla års skolmat och det är tråkigt för jag skulle vilja kunna äta fisk .
7. Jag får svårt att andas när håret drar sig sådär statiskt till ansiktet . 

enligt reglerna är det nu min tur att utmana folk , 7 personer in fact , men tydligen ska man länka till de här personerna och det går inte , för de personer jag skulle vilja utmana är antingen redan utmanade eller så har de ingen blogg . men ja , ni får ta det för vad det är :)

Jossan - Marie - Micca (micca) - Rutan (emelie ruthström) - Sandra - Jönsson - Jonna H 

HA EN TREVLIG FREDAG

Vinter?

är det den som har kommit ? :) jag skulle ha åkt till falun idag , men det gick bara inte . alldeles sörjigt och slirigt och allt vad man kan tänka sig . no way att jag kör den där kringelvägen enda till falun idag . absolut inte ! har precis mejlat lärarna så vi får se om jag måste göra någon komplettering för det jag missar eller om det räcker med att jag varit där de andra dagarna . tydligen är det flera som har stannat hemma idag på grund av vädret . . måste nog få medge att det känns ganska skönt att inte vara ensam om det beslutet . nu hoppas jag att vägarna blir lite bättre så jag åtminstone kan åka till ludvika och hälsa på sandra som vi planerat nu i flera dagar !!!!

igår var det den stora redovisning-av-varje-grupps-saga-dagen och den fortskred med bravur . jag var häxan babajaga och jag var tydligen riktigt bra ;D men resultatet kan väl inte bli annat i den utstyrseln ? haha . det var himla kul måste jag säga och det var skönt att det gick så himla bra i gruppen :) himla härliga människor jag fått i min seminariegrupp alltså , bra viktigt . åkte hem i mörket och hade färdiglagad mat på bordet när jag klev innanför dörren ( nästan ;P ) . mamma hade vaccinationer på sjukan igår och slutade därför inte förrän vid 19 , så när hon var färdig åkte vi förbi och hämtade henne för att sen åka ner på stan och beställa tapeterna till köket , ( det var sånhär typ tomtenatta här , fast halloween . ja ni förstår :P ) så affärerna hade öppet till 21 . när vi hade beställt tapeterna så gick vi in på vallonen och tog lite fika . jag drack alldeles gudomlig varm choklad och oj om det var mumma i magen . efter det åkte vi hem och mös ner oss i soffan . kollade på mamma mia och öppnade pappas chokladask som han fick i födelsedagspresent . ni hör vilken bra kväll jag har haft med min kära familj .

nu måste jag kika i ida-maries blogg , hon har mer eller mindre beordrat mig , för tydligen är jag utmanad ;D

jag kanske får det att låta som att det här med snön bara är negativt , men så är det förstås inte . det är egentligen inte negativt på nåt annat vis än att vägarna blir såhär otäcka . annars ? i love it och hoppas att det får ligga kvar !

18.28

jag är hemma , i tryggt förvar . dagen har varit hektisk , morgondagen lär kunna bli likadan . har typ nyss kommit hem och ska nu sticka iväg till träningen . hann kasta i mig lite mat däremellan , tack . godnatt

Är du älg?

in that case , stay away ! drömde nåt alldeles förskräckligt i natt och vaknade med ett ryck , totalt sådär kallsvettig som man blir när nåt verkligen är och har varit otäckt . jag drömde att jag krockade med en älg när jag var påväg hem från falun , och med tanke på att jag måste åka till falun idag så känns det inte som att den drömmen gjorde det hela bättre . vädret ska bli totalt dassigt också och vägen är krokig . och som om inte det vore nog så kommer mörkret hinna falla innan jag är hemma ikväll . usch , jag vill verkligen inte åka . jag har på riktigt panik !

Kladdkaka a´la oss

jamen sidärja , nu är kalaset över och både daimmuffinsarna som jag och malin bakade igår och den kladdkaka som vi gjorde idag blev tydligen succé . kul att man lyckas med nåt nångång :D fina presenter fick han också , papsen . nu börjar rosa bandet galan , jag ska se . i morgon drar jag till falun , hej

651028

för idag är det pappas dag ( och farbror jockes också förstås ) :D jag tycker hela världen borde get-together och utbringa ett riktigt rungande stort grattis !



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN
min kära och gränslöst älskade pappa

Do you know the muffin(wo)man?

hej , här sitter jag . igen . pappa kom precis innanför dörren och nu väntar vi bara på att mamsen ska ringa och säga att hon slutat jobbet för då ska vi åka ner på stan och kolla på tapeter hit till köket :) himla exciting . efter det blir det mat av nåt slag och sen träning . mitt lår känns faktiskt ( peppar peppar ta i trä ) ganska okej idag , kan mats och perras dunderkur ha funkat mån tro ? hahaha :P

jag och märta har bakat . DAIMMUFFINS , känn på den du . vi var tvungna att ta en prov-smakar-dos-av-våra-alldeles-nygräddade-och-varma-muffinsar och jodå , de passerade godkäntgränsen - med råge ;D

En hektisk söndag med måndagstouch

men hej , det har varit hektiska tider nu minsann . eller åtminstone har det varit en hektisk söndag . i lördags strax innan klockan slog 18 så åkte jag upp till marie och magnus för hon bjöd mig och jossan på middag . hon hade gjort egen pizza , fruktsallad med massa glass och köpt godis . allt var dynggôtt och det var så himla överbra att träffa mina pärlor igen . snacka om gyllene stunder alltså ! jossan hade köpt ett spel , rappa kalja . vi bestämde oss för att spela det och hade rätt roligt åt att frågorna antingen var väldigt svåra eller att vi var ointelligenta och oallmänbildade på nå vis ? som ni förstår så måste frågorna ha varit väldigt svåra ;D haha . tack för en alldeles ypperlig kväll flicker <3

 
jossan & marie - det är kvalité på de brudarna

efter lördag väntar söndag och som ni vet så var samlingen 06.45 på morgonen denna söndag . klockan ringde kl 6 och jag var inte speciellt pigg . blev ganska besviken på den bjudna frukosten också till råga på allt , tyvärr . sen styrde vi mot örebro för att möta ibk rutin - ett lag som inte heter rutin for nothing , utan ett lag fullspäckat av gamla elitserie- och landslagsrävar . den matchen slutade bra mycket bättre än matchen mot lindesberg i lördag . uddamålsavgörande igen , men till vår väldigt välförtjänta fördel för en gångs skull . 5-4 slog vi in i slutminutrarna och det var förträffligt härligt ! mitt lår var alldeles bedrövligt , men jag lyckades bita ihop nästan hela matchen . fick lov att kliva av när det var 7 minuter kvar av sista perioden ungefär och det var gaaaanska övertrist .

efter matchen åkte vi till farfar och birgitta där vi fick god mat . efter det åkte jag och malin ut mot marieberg för att köpa nya skor till mig . mina är helt värdelösa , totalt svinhala . men några skor fick jag inga , för det finns verkligen aldrig skor som passar mig . vad gör man när man har för små fötter ? jag blir så himla matt . får bli att jag går ner till intersport här i stan och ber dom beställa ett par skor åt mig . på marieberg såg vi en helkonstig och väldigt optimistisk person . tydligen rörs hon inte i ryggen av regnruskit höstväder för hon hade minsann kortkorta jeansshorts på sig , kryddat med ett par svinfula pälsskor som slutade precis vid fotknölen typ . herregud ! hursomhelst så åkte jag och malin vilse när vi skulle åka ut från marieberg och försöka pallra oss tillbaka till farfar . eller ja , vilse och vilse , vi fick åka in på en liten väg och vända för att komma rätt . tänk att man aldrig ska lyckas liksom ? haha

idag är det måndag och malin har höstlov . ska väl slänga ihop lite mat åt oss om någon timme , sen ska vi försöka hitta på nånting att baka :) i kväll är det träning som står på programmet , hoppas det går bättre med låret :)

"du är så vacker nu när du sugit på en elsladd" - carina berg , kvinnan-med-de-konstant-klockrena-kommentarerna

Lördagsfeeling

det vill sig liksom inte , det ska tydligen inte gå våran väg . vi gjorde en skitbra match idag , igen , men ändå slutar det med dassig 4-3 förlust ? dom var so not worth it ! jag tog för mig idag , det var sjukt roligt att spela . rättelse , det är sjukt roligt att spela ! ( min klubba var great också by the way , i love it ) har ett förgrymmat lår dock , det vill minsann göra sig påmint , och det med besked . hoppas jag kan spela i morgon . lite smörj , linda och så är det bara till och bita ihop :D match igen i morgon alltså , för er som inte redan listat ut det . vi ska till örebro och matchtiden är förskräcklig . 10.00 . tänk då på att vi ska ta oss dit också . därför har vi samling 6.45 , skön tid - or not . blir bjudna på frukost då i allafall , it better be good .

nu är jag förskräckligt hungrig , det är nääästan så magen krampar . blir fint att åka iväg till marie och bli bjuden på lite flickmiddag ;D haha . myskväll med henne och jos , ni hör att det blir bra . godnatt

Färdigtjatat

hemtentan ? VÄLDIGT INSKICKAD OCH VÄLDIGT KLAR :D shit det känns så otroligt skönt . något annat som känns otroligt skönt är att jag fick betyg på min sagoanalys idag , mina ögon fick skåda ett VG och jag var tvungen att bryta ut i ett litet men väldigt glädjefullt klapprop här uppe . haha :) himla bra fredag . och en ny innebandyklubba har jag köpt också , ett riktigt kap i might add . nu är det snart mat och sen är det fredagsmys :) godkväll .


En smurfklick

jag gick precis och letade efter ett par byxor , det visade sig efter ett tag att jag redan hade dom på mig . är man med då ? hahaha . bra insikt t !

jag har varit och simmat , till en början gjorde det förskräckligt ont i låret , men efter en stund så släppte det mer och mer och nu känner jag faktiskt inte så mycket alls , överhuvudtaget . härligt det skulle vara om det kunde fortsätta så och vara borta sådär helt puts-väck i morgon när jag vaknar . det vore grejer det :) satt mig en liten stund i bastun efter det och det var totalt och fullkomligt ljuvligt . måste nog ge som förslag här i huset att vi rensar vår bastu så vi kan börja använda den igen , för jösses det är gôttit alltså :) väl i bastun kom jag underfund med , och blev ganska full i skratt när jag såg mina ben . de är blåfläckiga precis överallt , det ena större än det andra och med diverse tillhörande småbulor . inte kom jag ihåg att benen såg ut såhär när jag spela innebandy i mina unga dar inte , men då var man ju bara barn också förstås . för att jag anser tydligen att jag är sjukt vuxen nu då eller ? nej , inte direkt . men nivån är ganska annorlunda . jag kan väl i allafall konstatera för mig själv och för er andra - är du väldigt mån om hur dina ben ser ut ( åtminstone såhär på höst/vinter halvåret ) och skulle gå i taket av förtvivlan för lite smurf-touch i vardagen , då är innebandy ingenting för dig ! :P

efter simmet gick jag upp till mormor och morfar . jag fick ett samtal från min kära mormor tidigare i morse där hon erbjöd mat , jag tackade ja till det och bevisligen var inte jag den enda . när jag kom dit satt redan moster där och efter en stund kom även mamma intragglandes , stressandes iväg på jobblunchen . nu sitter jag här hemma och väntar på pappa . han har slutat nu och när han kommer hem ska vi åka iväg och handla . ska även försöka få med han upp till intersport för att kolla på en ny klubba åt mig :)  

Just dance

nu är skivan gjord , på lördag åker den med till matchen och förhoppningsvis får vi spela den med extra dundrig maskin . great ! i morgon tänkte jag nog gå iväg och simma lite , för att få igång låret lite innan lördag , känns som det skulle behöva börja komma igång nu med tanke på vad som väntar . orka ha ont när jag vaknar på lördag liksom , no thanks . får se vad morgondagen har in store för mig annars i morgon , det lär visa sig . godnatt , hej

Delirium

färdig färdig färdig , det är minsann vad jag är det . i allafall nästan och så gott som :) har tillochmed läst igenom den och känner mig nog hyfsat nöjd . nu lovar jag att jag ska sluta tjata om min förgrömmade tenta tills jag i morgon ( hopefully ) berättar att jag skickat in den :)

klockan är nu 15.49 för att vara exakt sånär som på sekunder . märta borde nog komma hem om inte alltför lång stund , dessutom slutar ju pappa snart också . ikväll ska jag och sis trixa skivor minsann , till bilen och laget är väl högsta prioritet . hejsvejs , mitt humör är ganska oklanderligt just för tillfället och därför tänker jag slänga in ytterligare en låt för idag .
lena philipsson är bra humör så det förslår och hon lyckas minsann få kroppen att spritta och önska att man var i wonderland-där-hela-världen-andas-dans-twentyfour-seven precis varje gång . delirium var den låt jag var ute efter , men hon kryddar med lite smärta efteråt , sådär litegrann på köpet . håll till godo
 

Because you´re worth it

undrar hur många reklamer som använder just den där ordraden . tycker man hör "because you´re worth it" så fort man sätter på tv:n och ganska konstant medan den är på . himla uppfinningsrikt du ? hur vet dom vem som är värd vad ? himlars vilken insikt reklamfolket tycks ha i varje människas vardag . undrar hur mycket dom vet om mig . vet dom t.ex. att jag var en snabb sväng till servus för en stund sen och köpte lite mat ? vet dom att jag då passade på att köpa en tuggummipåse åt märta eftersom jag tuggade slut på hennes ( som hon förövrigt inte tyckte om i might add , jag tuggar inte slut på saker från höger till väntster liksom ) ? vet dom att jag nästan är klar med tentan ? vad vet jag ( mer än att jag känner att jag börjar bli ganska tröttsam ) ? jag vet att jag tjatat "en del" om tentan nu och det ber jag litegrann om ursäkt för , men det kan liksom inte riktigt hjälpas för det är så skönt när saker och ting går bra . satt och skrev i 2½ timme ungefär och nu tror jag liksom texten är klar ! fattar ni känslan ?! :D så himla skönt . ska förstås läsa igenom det , NOGA och se så jag inte svävat ut på en massa konstigheter och så ska jag lägga ner min själ i det här med referenser så jag verkligen skrivit allt sånt småtjafs på prickfritt rätt sätt ! 

det är väldigt kul att se att så många läser och följer mitt kära bloggande , trots mitt periodiska tjat om ditten och datten


jordin sparks - tattoo 
en live version var den enda jag fick tag på , men det spelar ingen roll . låten är fortfarande bra .

KRAM TILL ER MINA VÄNNER

I bet you won´t catch me

godmorgon , det är en strålande fin , men kall ( termon stod på fyra minus när jag hade ätit frukost ! ) , torsdagsmorgon . jag ska göra ett hederligt ryck med tentan och förhoppningsvis bli ganska klar idag som sagt . skulle vara så otroligt skönt . förresten har vi vårt kök i vardagsrummet , det skulle kunna anses vara en bedrift och jag är mest förväntansfull . roooooli . på tal om saker som är rolig/roligt/roliga , välj vad du vill , så träffade jag jonna h igår . vi satt i fagerstahallen och väntade på att få komma in i hallen för träning , då helt plötsligt stog hon där och det var förträffligt roligt att se henne :) var på tok för längesen .

nåja , dags för mig att rycka !

En ren luftväg med solig krydda

nu ska jag ut och andas , jag har inte gjort det så mycket idag . skrivandet tog över andningen , nu tar andningen över mig . hej

13.00

klockan är 13 , det är typ mitt på dan´ .  det är onsdag , det är typ mitt i veckan . det är plugg , men nu är det paus . har setat framför den här datorn och skrivit på tentan sen klockan var 8.30 i morse , eller möjligtvis 8.45 . när klockan blev 12 var jag himla hungrig , då gick jag ner och gjorde lite mat som jag stoppade i mig . eller vänta , ta bort lite och ersätt det ordet med mycket , för portionen blev stor , men hela slank i - utan problem . haha , så nu är jag minsann mätt i magen . tar en liten paus nu , försöker tänka på nåt annat , men snart är det väl dags att ta tag i tentan igen . det har faktiskt gått ganska bra nu på förmiddagen ( peppar-peppar-ta-i-trä ) och jag har verkligen kommit igång nu , vilket känns så himla skönt . vill nog påstå att jag har gjort hälften , eller kanske nästan mer än hälften . weeeeeiii , fortsätter det i den här takten så är jag kanske tillochmed färdig med all text i morgon så att jag bara kan läsa igenom och liksom finjustera och såntdär på fredag ? shit , möjligtvis önsketänkade , but i´ll pray . keep the spirit t !

I´m out

nu tror jag bestämt att det snart kokar över i mitt lilla , men väldigt intelligenta (?) , huvud . det tar jag like-a-sign på att det är färdigpluggat för mig idag , dessutom så tycker jag att jag har varit så hyvens duktig idag och fått en hel del gjort , precis som jag ville . har tillochmed , till min förtjusning , fått mer gjort än jag trodde att jag skulle få . nu har jag gått igenom alla böckerna och plockat ut sånt som jag kan tänkas behöva använda till mina frågor och det betyder att det "enda" jag har kvar är att få ihop allt till en text . det kommer ta sin lilla tid förstås , som sig bör , men jag tycker att den mesta tiden jämt läggs ner på att faktiskt få ut nåt ur böckerna som man kan använda , om ni förstår vad jag menar . if you don´t ? well , don´t bother . jag känner mig litegrann stolt över mig själv idag , det var nog mest det jag ville ha sagt ;D haha .

nu stänger jag ner det här och går upp och fixar iordning mig , för om 1½ timme ungefär är vi påväg mot avesta . gôtt :)
bjussar på gabrielles - out of reach , för att jag älskar den låten ( även om märta don´t ;P ) och för att bridget är
världens bästa bridget .

Just a short-one

idag blir det plugg , plugg , tentaplugg . jag hoppas komma en bra bit innan kvällen är här . då åker vi till avesta och checkar kakel och tapeter . ha en bra tisdag

( träningen gick ganska ok igår . kände av låret konstant , men det fungerade tillräckligt bra ändå för att jag skulle kunna vara med under hela )

Sibylla

sibylla har namnsdag idag , det får mig att tänka på sandra . inte för att hon på något vis heter sibylla , utan för att hennes jobb har den skylten på taket . jag längtar efter henne , för det var jätte längesen vi sågs . saker och ting krockar hit och dit och är inte hennes schema späckat med jobb så har jag plugg , träning eller match . förhoppningsvis kommer det en dag nu inom en väldigt snar framtid då både hennes och min dag är totally free , för då minsann ska jag ta mig upp till ludvika , ge henne en stor kram och lokalisera mig genom hennes och markus nya lägenhet .

jag lägger in rihannas umbrella nu , just bara för att jag tänker på sandy och för att den låten spelades till förbannelse när vi semestrade i sunny beach förra sommaren .

Tant både här och där

tant-tenta , tenta-tant ? gud , jag har läst som en dåre idag . nu känns ögonen korsiga och jag har därför lagt ner läsandet för idag . ( om det inte , mot förmodan , skulle bli så att jag läser en gnutta till innan sömnen kommer påtryckande i kväll ) men annars så tar jag upp´et i morgon igen förstås . man behöver ju som bekant den där pausen också , för ingen vill väl bli en stoppad korv och i stället för att komma ihåg så mycket som möjligt , glömma precis allt och lite till ? nej , trodde väl det .

tycker sånt här känns så himla ångest laddat i början , det liksom tar en evighet innan man kommer på ett bra sätt att börja ( so it seems i allafall , även om jag vet att det på riktigt inte tar en hel evighet ) , men när man väl kommit över den där tröskeln så brukar det kunna flyta . men som sagt , man ska ju komma över den först också ! hoppas på att kunna göra det i morgon , komma över´n alltså . skulle vara så himla skönt ! vill få klart den här tentan så fort som möjligt och inte dra ut på det tills man typ blir dyngknäpp och typ paralyserad av all stress . not my kind of thing liksom .

träning i kväll , det ska bli roligt . låret känns bättre idag , men det blir nog till att smörja det riktigt ordentligt innan träningen , vara extra noga med uppvärmningen och sen spela med det inlindat i ett hårt paket . just to be on the safe side liksom , det är väl förövrigt där man vill vara ? svullnaden i knät har lagt sig också så förhoppningsvis ska inte det heller vara några problem :) hursomhaver så lär det ha visat sig när jag kommer hem ikväll . tjipp 

Skriftspråksutveckling

det är vad tentan ska handla om och nu tror jag att jag har valt vilka frågor jag ska skriva om . i första delen så får det bli a) Skriftspråksstimulering i förskola och skola, och b) Kreativitet och skapande i språkutvecklingen . jag tycker att båda frågorna är hyperviktiga och därför ville jag ta just dom . i andra delen så skulle man bara välja en fråga , då tog jag denna , Vad talar för och emot att barn som har svenska som andraspråk finns i en förskoleverksamhet/skolverksamhet där huvudspråket är svenska/barnets modersmål? Känns än så länge bra , men tycker det känns svårt att få in all litteratur och sånt , som vanligt . men det är väl så högskolan ska vara , eller ?

vi kom förövrigt fram till , på studiegruppsarbetet , att vi slopar kolobok som gestaltning och i stället satsar helhjärtat på vasilisa den fagra . det innebär att jag inte längre ska vara varg , utan häxa . kanske passar det mig bättre ? haha :P

nu ska jag kila in i köket och göra mig lite mat

Då när man trillar dit, men mår hyvens bra ;D

ibland får man åka till servus på impuls på grund av godissug även fast klockan slagit 21 , gårdagskvällen var en sån kväll . choklad är passion , ren skär passion . kändes fint när jag och malin kom hem från vår servusvända och jag fick stoppa i mig lite kvällschoklad framför i hennes skor och lite bridget jones i reklamerna .

jag var ut och hjälpte till i trädgården igår , krattade löv till förbannelse , de stora under det mastodonta körsbärsträdet gick bra ( trots att jag typ fick varenda kvist i håret ) , men de små från framsidan och utmed trottoarkanten var alldeles förskräckliga . kändes som jag krattade och krattade , och krattade och krattade , men ingen skillnad blev det . eller jo , jag fick ihop en ganska rejäl hög så förmodligen måste jag fått bort de flesta löven ( ? ) , men det kändes liksom sådär som när man krattar och löven-slinker-igenom-gluggarna-och-virvlar-upp-sig-med-sina-vänner-samtidigt-som-de-skiter-i-mig ni vet . men ja , krattat har jag gjort och idag har jag nästan träningsverk i axlarna . är man verkligen så otränad ? haha , jag väljer att tro att anledningen till den nästan påtagliga "träningsverken" är att man inte använder de sorters musklerna annars ;D haha . ja så måste det vara ;D

den här veckan är det hemtenta som gäller , lär väl börja med det idag alltså . har fortfarande inte riktigt bestämt mig vad jag ska skriva om och vilka frågor jag ska välja . eftersom informationen kom ut på fronter i fredagskväll så har jag liksom inte riktigt hunnit . lär ta tag i det först alltså . allra först är det dock lite snabbt studiegruppsarbete i marratech 9.30 .  

Slit och släp, guldigt

shit sicken hejdundrans slitmatch och kämpainsats vi gjorde igår . helt sjukt ! taggade till tänderna , minst sagt . dessvärre så fick vi inte med oss de tre poäng som jag faktiskt i ärlighetens namn tyckte att vi förtjänade , utan förlorade tillslut medd 7-2 . vi hade en stark skara när vi kom till köping igår , 10 stycken var vi , varav en av dessa 10 var målvakt , det vill säga att vi alltså bara hade 9 utespelare . lägg det till det faktum att forsby typ hade 29 ! jag gjorde min allra första spelmatch igår och det var så himla roligt , helt galet ! var sååå lycklig :D höll dock på att få tarmvred när jag förstod att jag faktiskt skulle spela ( fortfarande med ynka tre träningar i kroppen ) , men det gick ganska hyfsat vill jag nog tycka och det kändes mäkta härligt med all beröm jag fick av både spelare och ledare :)

fick kliva ut på plan i första femman också och första perioden var nog den som gick bäst , då höll jag till och med på att göra mål när jag kom upprusande från min backposition och fick en riktig smörpass av kursu . dock hann det komma en spelare med tillhörande klubba i vägen och bollen slank utanför . pappa och kursus pappa hade tydligen blivit som galna på läktaren ( typ ;P ) och sagt att: "om hon hade satt den där så hade vi gått till puben" . hahaha ;D vi lyckades göra första målet ändå och det var glädje över det . sen rann det dock undan , trots att det faktiskt var vi som hade spelet och de allra flesta chanserna . kanske var det så att vi med våra 9 spelare helt enkelt inte orkade stå emot deras mer än dubbla ? det kanske tog ut sin rätt på nå vis liksom . men vi kunde ändå inte vara annat än nöjda med matchen i sin helhet , för vi var ruggigt bra igår . jag tycker faktiskt det , på riktigt . malin var förstås royal , again :)

idag är jag , till mitt förtret , ganska dassig . fick ont i låret redan en bit in i första perioden igår , men vem vill kliva av liksom ? så jag körde på , men då fick jag förstås ta att det igår kväll kändes gaaaanska dåligt , idag är det dock bättre :) fick dessvärre ett ordentligt rapp över knät igår också och jag var rejält svullen igår kväll . svullnaden har väl gått ner till obefintlig storlek idag tror jag i allafall , men det ömmar nå så in i vassen , har knappt kunnat sova i natt , för jag har inte kunnat ligga på nåt vis som känts bra och där knät inte har pulserat . kan inte hjälpa att bli lite småskraj över det . det borde ju bara vara blåmärket och svullnaden som gör ont , men det känns som huvudet spökar litegrann ändå och jag hoppas bara att det inte är inuti knät som det egentligen gör ont :/ men så ska det nog inte vara :)

rafael fick lämna stjärnisen igår , det var väl alltför väl ? juryn är tydligen totally in love with rafael , och trots att han var totalt upp över öronen oseriös igår så fick han högre poäng än flera andra ? juryn har verkligen inte satt sig på världskartan inte , eller jo , det skulle vara fjolliga-töntiga-och-patetiska-jag-tror-att-jag-är-nåt-kartan i såfall .

idag är vädret alldeles strålande . jag ska försöka ut och gå bara en kort sväng för att försöka få lite liv i låret , sen kommer mormor och morfar hit på lite fika :) mamma ska baka äppelpaj .

Fredag-Lördag

men hejdu . det var ju länsdans igår , det stod för dörren så att säga . stora omvärldsfrågan var väl i princip hurvida tobbe skulle komma eller inte , eller vilka ur köpingsgänget som skulle komma överhuvudtaget . tobbe kom inte , dessvärre inte linda eller micke heller , men mats var där . och tobbes trädgårds-mästar-kompis , när kvällen började lida mot sitt slut för de alldeles överlyckliga liven så berättade han för mig att han blev kär i mig , men han förklarade också att han faktiskt hade en flickvän som väntade på honom hemma i köping . charmig liten knutt det där :P haha .
 
tobbe och hans trädgårds-mästar-kompis :)

kvällen började väl lite småtrevande sådär med kassor som låste sig och vägrade fungera när den verkligen behövde fungera , folk som var överallt och typ drog i oss åt alla håll och kanter och vi som egentligen inte hade koll på nånting eftersom allt bara var alldeles hyperhetsigt . det ordnade upp sig efter inte alltför lång tid och det slutade alldeles ypperligt vill jag nog lova och jag tyckte vi skötte det bra ute vid storkiosken - malin , johanna , linnéa och jag . det var trevligt och tiden typ rann iväg . vi kom tillochmed hem innan det blev ny dag och det var ganska oväntat . höll på att sluta i tragedi dock ( med risk för att möjligen överdriva lite med ordval ) när alla hade åkt iväg och det rusade in en karl som sa att de saknade en person . öhm , okej ? what do we do liksom ? folk letade , ringde otaliga samtal och blev ganska panikartade from time to time . det slutade dock lyckligt , för han hittades , välbehållen och ovetande om vad som pågått runt omkring honom .

när vi kom hem så kollade vi igenom idol som mam och pap spelat in . y åkte ur , finally !

idag är det lördag och jag har precis gjort en insats . det fanns ett diskberg här igen ( förstår inte hur det kan samlas så mycket på en gång , jag diskade ju senast igår liksom , men hursomhelst , diskberg var det ) och jag tog tag i det . nu känner jag mig helt plötsligt duktig och snart ska jag stänga ner det här och förbereda väskan inför avfärden mot köping senare vid 14.30 . 17.00 är det nämligen match , mot forsby . ganska trött tid , för det betyder att vi inte kommer vara hemma förrän typ kanske framåt 21 i kväll , men vad gör man inte ? innebandy är kul , förträffligt kul .

VAD GÖR NI IDAG?

Fredag den sjuttonde

idag är malin ledig snuttan , skönt för henne att få vara det ibland , med tanke på antalet prov , redovisningar och hitten och ditten som pågår sådär i trean . hon gör det bra , du gör det bra märta , och jag är så konstant stolt över dig . polisstationen här i stan har lite retliga öppettider , de hinner inte öppna förrän man börjar på morgonen och de hinner stänga innan folk har slutat , så eftersom jag lovat malin att följa med till station för att fixa ett sånt där ID - kort så passade vi på idag när vi faktiskt hann med deras fredagsöppettid . det gick bra , men fotoautomaten är inget jag skulle betala pengar för :P nu betyder inte detta att malin skulle ha sett ut som en gris ( som jag gjorde när jag fixade mitt det där , thank god för att jag inte behövde använda det så länge och att jag har mitt körkort att leva med nu ) , för det kan hon inte ens göra om hon försöker ;D
igår spelade vi vem vill bli miljonär , jag var ganska kass - bara en lite notis sådär vid sidan av .

nu är jag hungrig och det kanske är dags att kolla om det finns nåt ätbart här i huset som jag kan trixa ihop oss åt . jag har haft ett sånt där ohyggligt sug efter att baka så jag vet inte om det kanske blir nåt sånt sen ? om malin vill , om vi hittar nåt intressant och om ingredienser finns vill säga :P ikväll ska vi jobba i fagerstahallen , både jag och malin , och resten av laget . det är länsdans ( some-kind-of-gathering-för-ungdomar/vuxna-med-funktionshinder-som-arrangeras-i-fagerstahallen-varje-år ) och i år tror jag det blir tredje året som laget jobbar på det här . köpingfolket brukar kunna vara här , det skulle ju vara ganska kul , men framförallt så skulle det vara roligt om jag träffar några av de som jag hade när jag gjorde min särskole-praktik , man får bara hålla tummarna för att de kommer ihåg mig :) gud , min bästa praktiktid ever ( iof är det ganska jämnt skägg med förskolepraktiken på älskade räven , men ja , jag tror nog olsbo drar det längsta strået :P men vem bryr sig egentligen ? jag älskade båda ställena , mycket mycket mycket ) . hursomhelst , länsdansen lär kunna bli ganska intressant :)

sist , men inte minst så måste jag tacka dig johanna för din fina kommentar . värmde till i hjärtat ska du veta :) jag saknar er också . stor kram !

Ugnspannkaka

ganska längesen va ? skulle tippa så ja . var gott och satt fint i magen . skulle väl formodligen kunna utbrista i ett WOAAAAAA när som helst ( men jag tyglar mig ) , bara för att vaniljsås är så makalöst och alldeles gudomligt gott . ge mig en hel hink och jag skulle säkerligen sörpla i mig hela ! göstamig vad smarrigt :)

jag tog tag i diskberget och jag måste medge att det tog sin lilla tid innan det var färdigdiskat alltså . förstå vad otroligt mycket tid man kommer få över och vad mycket äcklig diskad-simhud-på-fingrarna-som-aldrig-försvinner som man kommer slippa nu när vi får diskmaskin . här på paradiset är vi minsann inte bortskämda inte , men det kan nog hända att vi blir ;D haha .

ikväll är det verkligen inte ett smack på tv , sånär som på sjukhuset som börjar om 20 minuter . igår verkade det som att tony skulle vara med ikväll igen så ikväll lär man väl kika . såg förresten tony här i stan här om kvällen . efter det får vi väl se vad det blir . blev en hel del inspelat igår eftersom det var match , men jag har hunnit kolla på allt det så there´s nothing left for me liksom , men vem vet . jag kanske ser nåt twice , eller så gör jag nåt helt annat .
i morgon är det fredag , då är det länsdans


Ett galet spö

regnet formligen står som spön i backen just nu . sitter i köket och det är liksom tillochmed så att grannens hus tvärs över gatan blir grumligt , det är crazy ! tur att varken mamma , pappa eller malin slutar vid den här tiden idag , för ingen ska behöva vistas ute i den här galenskapen . nu blir det kolobok - planering .


känner mig relativt givmild idag och ger er därför förra veckans rap-attack från jakob
och vakna med the voice

Non - speakable

är väl ungefär jag sammanfattar gårkvällens match , ej - talbar .

annars var dagen bra igår , var som sagt hos morfar i 3½ timme ungefär och det gick alldeles utmärkt . vi hade mysigt och bra :) har precis pratat med mormor och hon hade haft en jättebra dag igår hon också , det är hon värd kära mormor .
nu sitter jag och väntar på att spaghettin ska koka färdigt så jag får äta lite , ska bli gott :) efter det , 12.30 , väntar studiegruppsarbete i marratech . efter det får vi se vad gud har in-mind för mig . tjipp ( som pappa brukar säga ;P )

Min onsdag

godmorgon , jag ska börja fixa iordning mig nu , göra mig sådär lagomt representabel eller nåt ? ska upp och vara hos morfar några timmar från lunch . . . efter det blir det till att skynda sig hem , kasta i sig lite mat , packa väskan och dra iväg mot fagerstahallen för match mot kungsör . ha en bra onsdag
och håll en stärkande tumme ikväll

( grey´s får lov att bli inspelat , men det är bra för då kan man spola i de förbaskade reklamerna ! )

Remember Joker, i Rederiet?


steve miller band - the joker .
himla härlig låt såhär på en tisdag , or any other day of the week that you prefer

Höst i beautytown

jag gjorde som jag sa och fick mig en väldigt frisk och härlig nypa luft för typ tre timmar sen nu . gick genom skogen där jag och malin brukar springa ( ´brukar´ är väldigt fritt för tolkning ) och det var himlans höstfint och dant . kunde inte låta bli att ta lite snabba bilder med kameran min :)
     
     



nu börjar det snart bli kväller , jag ska ta mig en dusch sen . får se om det blir före eller efter maten . efter probably . mamsen kommer hem från uppsala i kväll också ,  kan hända vi åker upp en snabb sväng till mormor och morfar då ?

VAD SKA NI GÖRA IKVÄLL?

IQ-test med otippad utgång?

jag halka in till Sandra Dahlberg (http://www.nightlife.se/frameset/gmain/gleft/memberblog.aspx?me_id=426948) och blev tipsad om att göra ett IQ - test (http://etienne.nu/mensa/provtest/proviqtest.html) . det gjorde jag . ( eftersom mina länkar blir svarta och det därför syns väldigt bra på min svarta bakgrund ? så har jag skrivit länkarna inom parenteser i stället . det må inte vara lika snyggt , men still just as effektivt ) jag tänker vara lite mallig och stolt över mitt resultat och därför visa er det nu :P



inte så illa pinkat va ? för en bybo som jag ;D haha .

vi är klara med studiegruppsarbetet förresten , det tog inte så lång tid . vi gick mest igenom vad vi skulle göra till nästa gång , som vi bestämde blev på torsdag efter lunch . på tal om lunch så är det vad jag ska ägna mig åt nu , min mage har besök av oskar . ciao

En hösttisdag

Litteraturseminariet är precis avklarat och det var ett intressant ett minsann , kul . nu ska vi pausa en kvart innan vi sätter igång med lite studiegruppsarbete . får se hur lång tid det tar , vi ska prata lite om den stundande gestaltningen . jag hoppas att det inte tar alltför lång tid för vädret ser alldeles underbart ut inifrån så jag skulle så gärna vilja ut en sväng sen , men innan det måste jag göra mig lite mat också . så ja , hoppas detta inte drar ut alltför mycket på tiden .

vi simmade igår , like i told you , och det var kallt . seriöst , värm upp bassängen a bit ! det var inte bara jag som tyckte så heller , alla huttra och det var liksom nästan så håret på armarna kunde stå även under vattnet . galet kallt . men hursomhelst så var det en rätt trevlig stund . vi visade även att tjejer inte alls är så otroligt ohävliga i dusch och omklädningsrum , för när vi klev ut ur duschen/bastun så tog det endast ca 8 minuter för oss att torka , klä oss och ta oss ner till hallen . keep in mind också att vi var sex stycken inräknade i de här 8 minutrarna , inte bara en . good work va ?

träningen bestod av teori , skott och frislagsvarianter . det var roligt och det kändes väldigt matchtaggigt under frislagsvariantsövningen , vilket var superbt :) något annat som var superbt var att jag visst blev uttagen till matchen i morgon ! blev gaaaaaanska glad :D jag förväntar mig bänkplats igen , men håller varje liten dörr öppen och hoppas på ett inhopp eller två :)

nu är det snart dags för grupparbetet alltså , lär hinna en sväng på toa först så , hej

Flytvästen på!

just nu mår magen hyvens bra , för den är proppad med svingod burrito . mumma :) jag ska ta och börja byta om och packa väskan för jag ska iväg och simma med resten av laget halv sju . ska bli skönt med lite sim :)

ha en trevlig kväll , puss och godnatt


Haddon

- läser hans bok inför seminariet i morgon , har inte så fasligt mycker kvar . ska ha genomgång/föreläsning om gestaltning mellan 13 - 14 idag och efter det måste jag pallra iväg mig till bibblan och lämna tillbaka en bok . då ska jag passa på att kila upp förbi mormor och morfar med en bok som mormor ska ha också när jag ändå går förbi där . sen ska jag läsa lite mer innan det blir att åka ner till träningen och hålla tummarna för att man blir uttagen till match :)

har förresten glömt kommentera lördagens stjärnor på is . markus fagervall och jesper blomqvist är ganska särklassiga .

And then I broke a bit

jag gick sönder en bit precis nyss , eller ja , nyss med luftväg på ett par tre timmar eller så . fick nämligen veta att träningen i morgon mest inte blir någon träning överhuvudtaget , utan mest bara snack och lite småklatsch med klubba och boll ? main reason för att fem av flickerna , sex av flickerna , var med och spelade de där fyra matcherna idag och för att det är en ganska tuff vecka som väntar , med två matcher och länsdans ;D men för mig , personligen , så gick jag litegrann sönder alltså för på grund av låret så kunde jag inte träna på hela förra veckan så nu har jag liksom laddat som en duracellkanin precis hela veckan och jag har varit så otroligt taggad för en måndag med innebandyträning , och så får man höra det här ? bläääääääk . och som om inte det vore nog så blir jag förmodligen inte uttagen till matchen på onsdag då heller , eftersom jag inte kommer kunna göra nån träning den här veckan och eftersom jag var borta förra . och eftersom onsdagsmatchen är på onsdagsträningstiden så går liksom den träningen också bort , vilket i sin tur gör att jag förmodligen inte blir uttagen till matchen i helgen heller . sucks , ungefär så känns det . jag är ju så sjukt taggad , nästan överpepp . det är så skönt att få vara nästan-över-pepp , men det är ännu skönare att få vara med ! guuuuuuuud , jag sliter mitt hår .

matcherna idag slutade åtminstone med en vinst och malin visar återigen att det aldrig finns tid att sluta förvånas . jag är säkert hur tjatig och dryg som helst , men det kan bara inte hjälpas , för hon har nåt som får världen att slappna av , känna sig lugn och liksom bara luta-dig-bakåt-och-njut-av-stunden kind of thing i sig som bara får en att häpna . det är en fröjd att se henne spela , allvarligt talat alltså , det är en fröjd att se henne spela .

nu ska jag fortsätta läsa , godnatt

Godmorgon

solen skiner , det är söndag . det blir innebandy för i princip hela slanten idag skulle jag nog vilja mena . jag får dessvärre slanta ihop från läktarplats idag , jag är för gammal . fatta grejen och smaka på orden liksom , gammal vid 20 års ålder ? nåja , kanske inte känns så farligt när jag tänker efter after all , det gäller ju att sätta situaionen i sammanhanget . så att säga . junior - sm tydligen , för tjejer med en ålder under eller på pricken 18 , skönt att det går här i beautytown och inte nån annanstans , för märta ska spela fyra matcher idag , den första med start kl 10 . i pauserna ska vi upp till mormor och morfar bland annat och jag hoppas även kunna få med mig mamsen och papsen på en promenad i det alldeles fantastiska vädret också i någon annan av de tre pauserna . keep´em crossed liksom . idag är en såndär dag då beautytown är så otroligt alldeles kalasigt på spiken att det nästan blir skrämmande i kanten .

heja flickerna och mys framför tv:n i kväll , det ska jag göra
CIAO

Nollor överallt

både på resultattavlan , plan och avbytarbåset . jag blir bara totalt utmattad på svensk fotboll nuförtin´ och det gör så att det sticker nå alldeles förfärligt i mitt bultande fotbollshjärta . man behöver seriöst ett rejält re-think , och framförallt behöver man en ny förbundskapten som vet hur man hanterar ett lag , hur man får det laget att prestera och som vågar satsa lite för att vinna . hur många matcher , kval och mästerskap vinner man med ett 0 - 0 resultat ? inte så värst många va ? skräp . det var i allafall skönt att se att isaksson känns ganska stabil och att majstorovic kanske kan bli den som täpper till ett svenskt mittförsvar ?

har förövrigt glömt berätta hur jag igår kväll förenade roger pontare med the poodles genom ett ihärdat , entusiastiskt och glamouröst stampande i övervåningsgolvet . jag tycker mig höra att de tackar hjärligt , båda två . angenämt

All in a days work

vi har varit i västerås idag , det bestämdes relativt snabbt , eller åtminstone fick jag reda på´t typ innan jag gick och la mig igår :P vi skulle till ikea . medan mamma och pappa satt där inne och fixade det sista innan de beställde vårt sproiliga dyngsnygga kök så sprang jag och malin på hälla köpcenter och införskaffade lite nytt till garderoben . känns alltid bra ;D

när vi kom hem åkte vi direkt upp till mormor och morfar , det väntade fika där . micka var där också , med lillprinsen och moster . kul att se dom :) solen sken idag och vädret var höstvackert så när vi kom hem därifrån så gick jag och malin till fontanällen för att köpa oss lite kvällsgodis ;D där konverserade jag med en hyperkändis , kände efteråt att det kanske kunde uppfattas som aningen pinsam situaion , men vi kom väl snabbt fram till att situationer med såna personer inte kan bli annat än så ;D hahaha .


världens coolaste haj-niklas mina damer och herrar . inte någon every-day-kind-of-conversation va?

har nyss hört svenska nationalsången strömma ur tv:n ( det finns förövrigt nationalsånger som är så fantastiskt bra och hårresande som just våran , och det säger jag inte bara för att . jag tycker seriöst det ) och som ni förstår har jag därför inte tid med detta längre . sverige - portugal , det skulle behövas en vinst ! men känns som det blir präktigt tungt . efter det tänker jag heja på josefin crafoord på skridskor i repris .
godkväll mina vänner , nu hämtar jag godispåsen


J kontra Y, gärna med omvänt utslag

och så var den första fredagsfinalen avklarad ( den lär kunna bli klassisk och den enda i sitt slag? nja , det skulle jag väl inte tro . replikerna var uttjatade , även om jag kan erkänna att de var rätt festliga till en början ) . jag tyckte det var trök att jesper åkte ut , iof höll han inte måttet , men jag tror inte att han skulle ha blivit speciellt långvarig i allafall . hade velat se att det var den andra tösen som fick lämna , "nu när vi väl hade chansen" . jag blir bara såå himla trött . sorry to say men hon är plastig och bara sjukt dryg . dessutom var hon inge bra i kväll . bra var däremot lars , han var bäst .

nu kilar jag tillbaka ner och glor på men of honor . cuba är förträffligt bra

Fejjig fredag

men visst mina vänner . fredag har det hunnit bli och fejjig har den varit vill jag lova . gick upp samtidigt som malin i morse , dvs kl 8 , och sen dess har jag pillat och plockat med både det ena och det tredje här i huset . efter frukosten började jag med att diska det hotande berget som stod på diskbänken , efter det gjorde jag rent , plockade undan sånt som undan plockas bör , böt duk , strök , vek , bar in till respektive persons säng , plockade ihop och bar ut alla tänkbara sopor som jag kom över , böt handdukar på toaletten osv . så höll jag på tills klockan blev 12 och jag kände att det var dags för magen att få lite proviant . värmde på lite av den kycklingpasta som vi gjorde igår kväll ( god som abraham kan med rätt tilläggas ) och gjorde bara iordning lite extra spaghetti .

efter det var det dags att pallra sig iväg mot skolan för att möta malin som slutade vid 13.20 . vi tog vårt pick och gick till fagerstahallen för att dra oss x antal ovetande längder i bassängen . det var trevligt och skönt , även om vattnet tyvärr var lite i kallaste laget för fröken t . bastun var desto mer varsam med värmande grader .
pappa hämtade upp oss när vi var färdiga och vi åkte direkt mot stan där vi inhandlade det jag skrivit upp på listan under de fejjiga morgontimmarna . ikväll ska vi nämligen prova något nytt som jag och mamma kom över i en tidning här om dagen . . . tacopaj med mango touch ? låter ganska utsökt va ? mm , thought so toooo :) blir bra . tror mamsen har börjat med degen nu , jag är hungrig . . . igen ! jag förstår inte att jag är så hungrig hela tiden :P mat är fabulöst och jag antar att jag ganska simpelt bara älskar´t .

DAGENS FRÅGA:
hur får man egentligen beté sig i en simbassäng och vad innebär egentligen motionsbana ?

vi mötte en karl idag som förmodligen inte har en aning om nån av frågorna , trött !


jag och malin i vår stockholmska hotellsvit
(jag ska försöka påminna mig själv om att visa er lite mer av vår hypertrevliga stockholmshelg nångång när jag har tid )



Då när rubriken fångade mitt öga

läste precis i tidningen att kristian luuk inte kommer fortsätta leda melodifestivalcirkusen . känns väl sådär va ? helt plötsligt fick man liksom en känsla av att "behöver man ens se vimlet då?" . men hey , who am i fooling ? förmodligen sitter jag där , fastspikad och med stora öron lika redo att hissa och dissa melodifestivalen 2009 som jag var i år , 2008 . synd bara att tvingas sluta hissa luuket i festivalsammanhang . kul för honom dock , för tydligen slutar han på grund av ett "dream come true" - erbjudande som han bara inte kunde tacka nej till , och då är det ju klart att det är där han ska vara !

9 oktober 1940



idag , år 1940 , föddes en parvel i liverpool . han fick namnet john winston lennon och skulle alltså blivit 68 år gammal idag . han kan nog betraktas som ett geni , fortfarande .

"when the real thing goes wrong"

Ready, set, go!

nu har jag äntligen lämnat in både analysen och reflektionen av sagan , nog för att den inte behövde lämnas in förrän i morgon , men det är skönt att ha det gjort . då kan jag koncentrera mig helt på annat i morgon , som att läsa bok till exempel , och kanske simma med märta när hon slutar skolan ? vem vet , i vilket fall behöver jag inte tänka på analys och reflektion i morgon . skönt - med risk för upprepning .

ger er hypervackra have a heart , med bonnie raitt

En cykel från det förgångna

jag var påväg hem från mormor och morfar när jag gick förbi en blå liten cykel med tillhörande små hjul . kommer ni håg dom där små grejerna som man satt fast på ekrarna när man var liten så att det skulle tjattra lite tivoliaktigt så fort hjulen snurrade ? såna små hjul-snurrar-saker satt fastplottrade på båda de där små blå cykelhjulen . det var back in the days det , när det fortfarande var relativt kul att cykla . nu tycker jag inte det längre , inte alls faktiskt :P

det var roligt att träffa mormor och morfar förresten , har inte varit där på hela veckan , men nu dröjer det inte så länge förrän jag är där igen . ikväll lät det på mormor som att det skulle handla om tony på sjukhuset igen , jag ska definitivt titta . TV3 , 19.30 .

Låt henne leva

men visst , vi utropar ett starkt grattis till fröken jonna ahlkvist som fyller år idag och hoppas att hennes dag blir precis så fantastisk som en födelsedag borde få vara :) hon saknas en aning i mina vardagar , precis som de andra flickerna som förgyllde varenda en under gymnasietiden . hyperviktiga personer , fortfarande <3


jonna och jag när studenten begav sig och solen sken

förövrigt så gick seminariet bra , även om jag fortfarande är hutlöst förvirrad över ordklasser och satsbildningar och ditten med datten . varför är svensk grammatik så himla klurig ? kan man inte bara få leva med att man kan prata , skriva och förstå språket i sig ? vem får ett bättre liv av att veta att trött är ett verb och att ett predikat egentligen är ett finitivt verb ? osv . jag tror inte mitt blir det , fast å andra sidan så tror jag inte att något blir sämre av´et heller , men det är ju så vidunderligt förvrängt och svårt ! :P

Kölapp och nummerdragning?

jamen godmorgon , här sitter jag . skulle ha haft seminarie mellan 8 - 10 och därför var jag ju förstås tvungen att pallra upp mitt ohyggligt trötta jag i tid till det , men vad tror ni händer ? alla som skulle vara där ( totalt 3 hela seminariegrupper ) var där , om man bortser från en ganska bärande länk . . . läraren ! hon hade tydligen problem med marratech och kunde inte logga in hur mycket hon än försökte . så där satt vi och väntade , i en halvtimme , innan vi fick veta att hela alltet skulle bli uppskjutet till klockan 9 i stället . ok ? kul liksom . hon skulle försöka byta dator och trixa nu tills dess så förhoppningsvis har hon fått koll på´t så vi kan dra igång .

gjorde ett personlighetstest ( << det finns en länk till testet här om ni känner att ni vill få lite klarhet i er själva ;D , haha . länken blev svart och jag har inte tid att fixa till´et så ni får leva vidare ) during my väntetid och som genom ett axplock ska ni få se vad testet sa om mig
MIN PERSONLIGHETSTYP visade att jag är: kraftfull . originell . känslig . entusiastisk . kreativ . idealistisk . socialt begåvad . extremt god människokännedom . lyhörd för andras känslor . kan göra nästan allt som intresserar mig . har många och varierade talanger och fritidsintressen . slutför vad jag påbörjat . strävar efter att leva upp till mina värderingar . respekterade för sin starka vilja att göra rätt .

KARRIÄRER
som enligt testet skulle passa mig är: skådespelare , musiker , artist , lärare , konstnär , psykolog , personalvetare , läkare , skribent , fotograf och förskolepersonal .

intressant utgångsläge , hur tycker ni detta stämmer in på mig ? :P

nu är klockan 9 och det är dags för språkstrukturseminarie . . . cykel 

On my way

jag har ätit pannbiff och potatis , dyngsmaskig sådan i might add . mamma blandade lök i biffisarna idag och gösta vad gott det blev ! :) nu sitter jag här och väntar på att malin ska bli klar , sen ska vi styra iväg mot träningen . ska bara svänga förbi bibban med en bok först också . nu inviger jag förövrigt min kära och snygga monki - mössa , den som är orange till färgen , och det känns bra :) ha en bra kväll

Solhyttan

jag har spenderat min onsdag i söderbärke , på solhyttan , som vikarie . det var roligt , jag trivs där :) vi har varit ute , jag har haft storsamlingen , jag har läst böcker och gosat med nyvakna barn . kom hem för lite mindre än en timme sen . malin kom hem typ nyss och jag ska gå ner till henne . jag får förmodligen inte vara med på träningen i kväll heller , tillräckligt-stor-suck-för-dig-att-höra (!) , men jag ska dit och glo i allafall och skjuta lite ;D blir grey´s sen , efter det . . .

Sjukhuset

jag hade planerat en dusch , men eftersom våran dusch har fått spratt och tjuter hål i mina öron så valde jag bubbelbadet i stället . jag tände lite ljus och det blev nästan terapi i typ 45 minuter ? det var skönt , bra skönt .



nyss var det sjukhuset på tv , vi kollade allihop för tony var med idag . han trillade sju meter från ett balkongräcke här i stan för ett tag sen , krossade två kotor i ryggen och sitter nu i rullstol . det kändes smärtsamt att höra honom säga "jag försöker acceptera att jag kanske måste sitta i rullstol resten av livet" . han är ett år äldre än mig och gick i samma klass som vår eve , jag hoppas han får tillbaka känseln i benen och slipper sitta i rullstol resten av livet !

nu är det ugly betty , i morgon vikarierar jag på solhyttan . godnatt 

Let´s wrap it up mate

nu är sista seminariet för dagen avslutat , skönt . känns inte som jag vill spendera nå mer tid framför datorn idag nu :P hörde i allt prat att papsen kom hem , ska fråga han om han vill följa med mig ner på stan , lär hämta en bok på bibban . ha en trevlig kväll . förresten var vädret skönt när jag och malin var ute och gick , hennes skolkort blev jättebra och det var tråkigt att jag inte såg jossan när hon såg mig . hej


Svensk grammatik?

shit jag är kass ! har precis haft date med studiegruppen , vi har setat i två timmar och försökt dela upp massa meningar i ordklasser och satsdelar . det är banne mig mycket svårare än man tror . i nästa delkurs ska vi ha hemtenta på sånt här så det blir minsann hårdträning för fröken t då alltså ;D hahaha . tur dock att man inte är ensam om att känna sig lost , vi var väl ganska rostiga hela bunten tror jag ;P hahaha . nåja , nu håller min mage på att kurra ut sig i ett hål så det är bäst jag går ner och slänger ihop lite mat . efter det ska jag läsa och så tänkte jag att jag skulle ut och lufta huvudet och låret lite också , innan klockan blir 15 och det är dags för seminarie igen . det måste ha varit kallt i morse för det är seriöst fortfarande frostaktigt på flera ställen , och då har klockan faktiskt hunnit bli 11.43 redan . kanske jag kan använda min nya mössa ? yeeeeeay :) cosy .

När du var ung

The killers - When you were young . bra låt , bra låt .

and sometimes you close your eyes , and see the place where you used to live
when you were young

Helgen som gick

. . . då jag var frånvarande . jamenvisst , tydligen gjorde jag´t igen , var väldigt-bloggande-helg-aktiv , or not so much nej ! lite dålig stil , jag vet , men så blev det . sist fick ni höra om bullbak , snöbollskrig och stundande kvällsmys med tacos , tv och systersällskap . kvällen blev bra . vi vältrade oss i tacos som sagt och det går bara inte att tröttna , ganska klockrent krubb alltså . undrar vem som har kommit på det och om han/hon har mycket pengar på grund av det . bra investering liksom . nåja , det följdes av idol och en inspelad version av doobidoo . efter idolutröstningen så kopplade vi på singstar med surround - ljudet och det var himla underhållande vill jag lova ;D hahaha . när klockan började slå 00.00 kom vi väl fram till att det var sängdags , för på lördagen skulle vi upp vid 9 .

9 ja , på lördagsmorgonen . vi dukade upp med god och ganska stor frukost . åt den med välbehag och försökte stilla våra nervösa magar . packade väskor och gjorde lite mat innan vi åkte iväg till samligen kl 12 . uppvärmningen gick tekniskt sett bra faktiskt ( kanske att man rent av börjar bli lite varm i kläderna ? ) , men fysiskt gick den sämre :/ jag blir aningen frustrerad över att jag inte vet vad som är fel i mitt lår . det liksom blir outhärdligt och gör bara helt groteskt ont . jag vet att min smärttröskel är ganska låg ( det är tröttsamt ) , men det gör verkligen helt sjukt ont ! är så himla tråkigt om jag ska börja få problem nu liksom , jag vill kunna vara med och spela . ännu tråkigare känns det eftersom det faktiskt , peppar-peppar-ta-i-trä , känns ganska bra i knät . kan det liksom inte bara få fortsätta kännas ganska bra då ? måste det gå över till nåt annat då ? bläk . hursomhelst så hade jag som bekant bänkposition hela matchen ( om man bortser från de NIO gånger vi var in på plan och målvråla ) och det var nog bäst så :) hade ju förstås velat vara med och spela , men med tanke på att jag bara gjort tre träningar så är jag mest glad över att jag överhuvudtaget ens blev uttagen :) ikväll kommer jag dessvärre inte kunna träna , för låret är fortfarande inlindat i ett paket och gör ont , men jag ska dit i allafall . såklart !

matchen vann vi ( gud det känns så bakvänt att säga vi , när jag alltid annars pratat om malin-och-dom eller per-ols . får jag överhuvudtaget ens säga vi nu liksom , eller ? känns även som jag måste fråga om jag får behålla matchstället här hemma eller om jag ska lägga tillbaka det i trunken bland de andra tröjorna som lånas ut till "gäster" ) med 9 - 3 , mot KFUM Örebro , som tydligen tippas vara ett av de allra bästa lagen i serien . de hade tydligen slagit rönnby nyligen och då ska det nämnas att rönnby tippas gå upp i 1an efter den här säsongen . så ja , jag vet inte . vinsten kändes ganska utsökt och inte blev det sämre av att det kändes som vi hade hela matchen heller , från början till slut . gud så gôtt :) malin gjorde klockrena målet också , och klockrena matchen . idag var hon med på storbild i tidningen .

efter matchen åkte vi upp en sväng till mormor och morfar , sen åkte vi hem och firade kanelbullens dag och efter det gjorde vi iordning fläskfilé , potatisklyftor , bea-sås och sallad . det var smaskens och efter det förhörde jag majsan lite på provplugg innan stjärnor på is skulle till och börja . himla intressant program vill jag påstå . ganska oväntade syner liksom , men ganska mycket besvikelsekänsla på juryn . ganska mycket besvikelsekänsla på poängsättningen ! var i allafall rätt som åkte ur .

igår regnade det konstant hela dagen ( åtmintone fram till klockan var typ fyra/fem ) och efter diskning , plugg och sen frukost så bestämde jag och malin oss för att åka till ringan och hyra lite film . we did och hade en ganska gemytlig dag med tv:n . gud , det låter nästan som att vi inte har nå liv , eller möjligtvis som att tv:n är våra liv , men så är inte fallet . jag lovar ! seriestart för gossip igår också , thank-god-it´s-back .

ny måndag , ny vecka . har pluggat sen klockan var 9 och nu tror jag faktiskt att jag är klar med både min analys och reflektion . känns himla bra . mamma har ledig dag idag och står nere vid spisen . det är nog färdigt snart och jag känner att lite mat skulle sitta fint . nu blev det här inlägget sådär hutlöst långt och jobbigt , men ni ska ha heder som orkat ta er enda hit . puss för det !

Mjölig diskbänk

jag och malin kom underfund med att tiden i morgon inte riktigt skulle räcka till så därför tog vi tag i saken och förberedde morgondagen , dvs kanelbullens dag (!) , redan idag . vårat allra första bullbak någonsin i might add . och resultatet blev helt okej . måste medge att vi tjuvsmakat en varsin , men det får man göra när något är nybakt . no matter what liksom , i allafall nästan och tills jag verkligen börjar fundera över saker . haha . nåja , inte illa pinkat .

nu är det skönt att vara nyduschad , inte för att jag inte kan hålla mig ren när vi bakar , utan bara ändå . mamma och pappa har kommit fram och bor tydligen i en alldeles fantastisk och mysig stuga . och som om inte det vore nog så har dom , hör och häpna , haft snöbollskrig också ! gud , jag vill också ha vintermys . nu ska jag stänga igen fabriken för idag och ställa mig vid spisen . tacos står på kvällssedeln , jag älskar´t . sen blir det soffmys . min syster är dunder <3

081003

just nu sitter jag här och känner mig aningen sådär småfrustrerad . det var nämligen så att det på schemat stod att det var föreläsning mellan 10.00 - 12.00 idag och jag satt förstås här när klockan slog 10 och såg att alla de andra också var inloggade då . vi väntade , och väntade , och väntade , och väntade , men ingenting hände . när klockan var en sisådär 10.20 så fick vi veta att föreläsningen var inspelad i förväg och låg ute som typ sju olika länkar på fronter . jippie liksom ! den var uppdelad i tre delar , jag har kollat på två . tänker ta den sista delen sen när malin också ska plugga , för nu tänker jag slänga upp håret i en knut och hälsa på mormor och morfar ( har ju liksom inte hunnit göra det eftersom den här veckan har varit ganska hutlös ) . tänkte att jag skulle ta och upp dit faktiskt , även om bilen är ganska lockande i det här gråkalla höstvädret . men jag känner att jag vill " ta pulsen " på mitt lår också så jag får en liten föraning om vad jag kan vänta mig på matchen i morgon . speaking of ta pulsen så vet ni ju som bekant att fagerstaposten var och gjorde just det på träningen i onsdags . det var i tidningen idag , men av alla bilder han tog så valde han en toksuddig . . . skapligt onödigt att vi liksom var tvungna att "arrangera" olika saker för att han skulle ta kort . nåja , jag var i allafall inte med på nån bild , vilket nog var ganska skönt ;P fick stå med i texten i allafall , haha .

mamma och pappa har åkt till fjällen nu dom , tidigt i morse . katja och stefan kom och hämtade dom när klockan var 8och dom kommer nog ha det förträffligt trevligt , precis som jag och malin . vi ska ha myshelg :)

nej , nu ska jag dra mig upp mot mormor och morfar , i mina nya lila dyngsnygga byxor . okej , jag kan möjligtvis förstå att ni baxnar över att jag precis skrev att brallerna var lila , men det är dom och ni kan sluta baxna , för dom är varken skrikiga eller fula . mest bara snygga med en ohyggligt smällande passform . haha .

VAD SKA NI GÖRA IDAG?

Benjamin

männskan skulle kunna vara alldeles för bra för sitt eget bästa , hahaha :D

Till dig en blå tussilago

vi har haft vårat studiegruppsarbete nu på morgonen som sagt , och det gick bra . vi är nog tillräckligt redo för seminariet som börjar om lite mer än en timme . satt och läste lite i Till dig en blå tussilago av Lars Wolf ( han skriver om att läsa och skriva lyrik i skolan ) och då kom jag över lite dikter som barn har skrivit . och eftersom barn kan skriva de mest klockrena dikterna så tänkte jag bara lite snabbt sådär ge er två , bara för att dom får mig att le .

"Rädd.
Jag är rädd för mörkret.
Jag är rädd för att vara ensam hemma.
Jag är rädd för höjder.
Jag är rädd för spöken.
Men jag är inte rädd för ljuset."

(Isabella, 8 år)

"Jag är en tårta
jag är kalasets huvudpunkt
Om det inte vore för mej
hade man inget kalas
Men nu är jag här
och det är väl tur
för annars
hade man inget kalas"

(Ellen, 8 år)

Det är ju bara för härligt :) Nu tänker jag strunta i att klockan bara är 11.18 , jag börjar bli hungrig och därför tänker jag snart snart snart börja göra mig lite mat .

Andra oktober

träningen gick väl sådär igår , bra stundtals , men också lite mindre bra vid ett par tillfällen ;P fick ohyggligt ont i låret ganska på en gång och det liksom bara stegrade sig . var lite småskraj för att det var nån streckning eller nåt så vi smorde med tigerbalsam och lindade ganska hårt sen i hopp om att det skulle bli bättre . lossade på det där när jag gick och la mig och idag känns det faktiskt inte alls lika mycket som det gjorde igår . lindade på det här typ nyss igen , så i morgon kanske det är totally gone ? hope so :) fagerstaposten var på plats igår också tydligen , ganska så väldigt oanmält , för att "ta pulsen" på laget inför seriepremiären på lördag . det innebär väl att det kommer att vara i tidningen i morgon , så vi får väl se om man syns nå ;D hahaha . var ju med på ett par zoomade närbilder , inte sant märt ? hahaha . förövrigt så blev jag uttagen till seriepremiärsmatchen just på lördag , fatta hypernervositeten . . . redan ! gaaaaaah , tur att jag ska sitta på bänken till en början ;D haha .

idag blir det mycket plugg för min del . studiegruppsarbete från 9.30 till jag vet inte när . kort paus för lunch och sen seminarie mellan 12.30 - 14.30 . ska försöka hinna skriva lite på min sagoanalys också i den där pausen .

Det är ny månad , igen

och så var jag då äntligen tillbaka igen . det har gått i ett vill jag lova och jag har knappt ens haft tid att spendera med min käraste familj ( vilket i sig typ breaks my heart ) ! det är härligt att få vara på praktik , det är verkligen det och barnen är alldeles underbara . snacka om att jag har gjort ett ofantligt tacksamt val av yrke :) när man nu blir färdig vill säga . . . ( även om jag flera gånger , vareviga dag , drömmer om att få jobba med musiken . men hur lätt är det då liksom ? man får förmodligen liksom bara fortsätta drömma ) 

måndagen var intensiv , precis som det alltid brukar vara sådär första dagen . man liksom lyssnar , tittar och tar in precis allt och när man kommer hem har man huvudsnurr . men det hör till :P efter det var jag som ni vet på stan med mamma en snabb sväng , hämtade bok och åt . sen var det innebandyträning och jag måste nog faktiskt ta mod i min mun och säga att det gick ganska så bra , på riktigt . gjorde mål tillochmed ;D hahaha , och fick några värmande kommentarer från tränarna . guuuud , det är sååååå kul att spela :) hoppas det håller !

tisdagen var lång lång och väldigt utåtinriktad om jag tillåts leka lite med ord och innebörd . när jag vaknade så stod termometern på sju minusgrader och det kändes at the moment som att det skulle bli en ganska jobbig dag med tanke på att vi skulle vara ute hela dagen , men jag hade med glädje fel ( även om jag tyckte att det var kallt ) . åkte iväg mot bärke vid 8.30 tiden och vi klädde direkt på barnen och packade väskorna för att sen traska iväg mot hagudden . där hade vi mysigt , lekte , gick "tipspromenad" , tappade tomma glassbuttar i vattnet som flöt ifrån oss , åt osv . vi skulle egentligen ha varit tillbaka mycket tidigare än vad vi var , men det gör ingenting och det är förtjusande härligt att inte ständigt vara styrd av klockmästarn . lite haffsigt hopfix av mellis och sen hämtades barnen på löpande band . jag blev kvar och förberedde inför föräldrarmötet medan jag lät de andra tre "fröknarna" åka hem och äta och byta om och greja innan det var dags att komma tillbaka . jag hann äta lite mat jag också , det satt fint och smaka mumma :) sen var det föräldrarmöte alltså och jag svängde in på uppfarten här när klockan typ slog 22 . så tala om heldag alltså , och trötta ögon !

onsdag , är det idag och på älvan blev det bara en halvdag . jag har nämligen föreläsning nu på eftermiddagen så jag kunde inte vara kvar hela dagen . har även hunnit plugga lite så det var skönt :) något annat som känns skönt är att de redan vill ha dit mig på vick :D så på onsdag ska jag dit igen , vilket ska bli himla roligt .

dags för innebandyträning ikväll igen och det ska bli skitkul , även om mina ben är gaaaanska stockade ;D hahaha . efter det är det säsongspremiär för grey´s , det är bra . idol ska spelas in också , såklart ! 

RSS 2.0
Test