Gott nytt år

ja men visst mina vänner , det är nyårsafton idag och vi ska snart kliva in i år 2009 . känns lite underligt med tanke på att jag knappt reflekterat över att det precis varit 2008 . såhär runt nyår brukar ju de flesta tv - kanaler och tidningar visa diverse årskrönikor och det är ju förstås på sin plats att jag gör detsamma , men som ni säkert förstår så är tiden knapp på nyårsafton och jag kommer förmodligen inte ens hinna träffa jossan & marie :( så då förstår ni att jag inte tänker ge er någon årskrönika nu idag . nej , det får bli någon annan gång , men jag utlovar att den kommer inom en snar framtid . det passar sig ju liksom inte att sammanfatta 2008 i februari direkt :P

men tills dess så vill jag önska er alla ett riktigt
GOTT NYTT ÅR
& en mäkta trevlig dag :)

från mig till er - puss & kram

Jag delar med mig av julafton 2008

jag som sa att jag skulle försöka att inte vara så vidunderligt frånvarande med den här uppdateringen va ? haha , det gick ju bra :P

idag har jag och pappa varit ute på en lång promenad , det var härligt , men vi var ganska möra i benen när vi kom hem . haha ;D i förrgår var jag äntligen till ludvika och hälsade på sandra , det var alldeles för längesen vi sågs och vår tid är guld . nu ska vi bli bättre ! igår var vi en sväng till västerås och jag köpte mig ett par byxor bland annat . great ! i morgon är det nyårsafton och jag ska spendera den med min älskade familj , vi ska mysa , laga tre - rätters , umgås och bara njuta av livet :) kanske att jag tittar upp en sväng till marie och säger hej och kramas för såväl det gågna som det nya året också , vi får se :) nu ska vi åtminstone snart äta , men först ska jag ge er ett axplock av de ca 200 bilder som togs i onsdags , på julafton . kram till er mina vänner !

              
lycka var känslan när vi vaknade upp och insåg att det gröna och slaskiga omvandlats till vitt mys såhär på julaftonsmorgonen - vår köksbänk är bedårande - julgröten infinner sig traditionsenligt på frukostbordet i den röda och snygga grötskålen - julklappsutlägg efter frukosten , precis som det brukar och ska vara

                   
jul på paradiset - klapparna är under granen - malin är julfin - jag försöker inte se ut som en kossa , även om det kanske blev lite så ändå :P - jag fick paket av tomten uppe hos mormor & morfar också :)

                
tomten busar lite med pappa & käppen - tomten visar sig från sin väldigt sanna sida och som den rara och snälla själ han egentligen är - tillbaka hemma på paradiset och redo för vårt taikonfirande - ett vardagsrum att älska 
  
                        
jag & malin - malin & jag , både i för- & bakgrunden - käraste pappa & mamma - pappa öppnar klapp & mamma väntar otåligt på att få öppna sin :P - såhär firar vi jul , med mysfaktor 3000 minst !

              
malin & jag fick ett stort & gemensamt paket , inuti låg guitar hero & lyckan var fullständig , tro mig ! - malin är sockersöt som vanligt - jag öppnar klappar - malin ska till & öppna ett paket från mig , ett med mycket tid nerlagd på i might add :)



JULEN 2008 ÄR ÖVER
och som vanligt så lämnar den mig helt mållös . den var fantastisk , underbar , fabulös , magisk , så skyhögt över förväntan och precis sådär obeskrivlig och perfekt som den brukar vara . att fira jul tillsammans med de här människorna är på riktigt helt obetalbart och jag skulle inte byta det mot världen ! jag älskar er , gränslöst .

God fortsättning!

hej mina vänner , hur är det med er ? jag måste få tycka att det har varit ohyggligt skönt att vara helt och håller avskärmad från allt vad datorer heter i tre hela dagar nu , för det har det faktiskt varit . känner dock ett behov av att uppdatera både mig och er trogna läsare och säga att min jul har varit helt fantastisk . så otroligt överbra , underbar , vacker , magisk , perfekt och egentligen helt obeskrivlig <3 jag kommer aldrig kunna beskriva känslan av julfirande i den här familjen , för det slår bannemig precis allt och jag kommer heller aldrig kunna beskriva hur mycket jag älskar människorna i den ! det är nästan sinnessjukt .

jag hoppas att jag inte ska vara allt för seg med uppdatering av diverse bilder , men som ni förstår så kommer den uppdateringen åtminstone inte ske idag . igår var vi i allafall till västerås och köpte ny tv , det känns som vi sitter på bio , typ ;P vädret är kalas och jag skulle väldigt gärna vilja ut på en riktigt härlig långpromenad idag , jag hoppas att jag får med mig mina liv . 

kram på er , hoppas att även ni haft en fin jul <3 

God Jul

klockan är snart halv tolv och det är alltså inte långt kvar tills dan´ är här . vi är fortfarande inte riktigt klara med allt ( precis som det brukar vara ;P ) , mamma och pappa står med knäcken nu och så har vi snabbkolan kvar sen också bara . men sen så :)

i morgon kommer jag definitivt inte titta in nå här , inte ägna en sekund åt datorn överhuvudtaget för den delen , för då ska jag bara njuta av årets mysigaste dag och älska min omgivning . jag önskar er alla en riktigt . . .

GOD JUL!

Julstöksrapport

hej på er alla spänt glada tossor såhär dan´ före dan´ , hoppas ni mår galant . gårdagen var helkul och det var kul att se VIB - helsingborg på plats , roligast var det att henke var den som avgjorde hela kalaset , att märta skymta i tv och att jag tillsammans med malin och sofia i princip var de enda själarna som hejade på helsingborg . sånt får man ta ! hahaha :P

idag är det 23 december , eller den stora julstöks-mysar-dagen som den egentligen också skulle kunna heta . det är tråkigt att mamma är tvungen att jobba till 17 , men vi städar och har oss här hemma så vi bara kan börja pynta , baka och njuta när hon kommer hem :)

det luktar skinka i hela huset , julmusiken låter fint i båda öronen och jag ska precis byta sängkläder . jag lovar att höra av mig en snabbis i kväll också , även om tiden är lika tajt som vanligt :) det är baskemig galenskap att julafton är redan i morgon !

Picdate

som utlovat kommer här lite bilder från helgen , lite skralt möjligtvis men still something liksom :) enjoy !

         
jossan & jossan är engagerade som attan i guitar hero - jag var tydligen väldigt angelägen om att i första hand bli med på bild ? - jospinglorna

         
me & josie - jag & jossan gitarrar - jossan , jag & jossan på gubben

         
kastrullen redo för peppisdeg - malin syns på en bild jag fullkomligt älskar - peppisar väldigt redo att avnjutas

Två dagar kvar

helt galet att det är 22 december idag och därmed alltså bara två dagar kvar till julafton . när flöt den tiden förbi liksom ? jössemig vad mysigt :) jag gick upp vid sju i morse , precis som jag tänkte mig och nu har jag skrivit på tentan och hör och häpna , nu har jag verkligen inte mycket kvar . bara den slutliga diskussionen av boksamtalet och jag har ganska stor koll på vad det är jag ska skriva så helt plötsligt känns det som att jag kan unna mig ett ganska ordentligt jullov after all :D yes yes yes ! nu tänker jag dock pausa lite för nu har det börjat slalom på tv , heja sverige jag ska titta . sen får vi se om jag gör ett sista ryck med diskussionen eller om jag fixar iordning mig och sånt i stället . it shows , jag är glad either way :)

KRAM
rymdeeeeeeen - pigs from spaaaaaaaace ! hahahaha , jag kreverar
vilken hyperbra familj jag har <3

Bad update

ja men visst , jag har varit usel på att uppdatera det här idag . sorry for that ! jag hoppas kunna bjuda er på lite bilder från festen igår och peppisbaket idag - i morgon , för nu ska jag gå och lägga mig . ska råplugga tenta i morgon och vara duktig och gå upp klockan 7 . runt 14 kommer vi åka till västerås , men nångång däremellan kanske , om jag tentapausar ? det visar sig , inte sant ?

godnatt mina vänner och kram kram kram

Flitig användning av flitigt ord

godmorgon på er , vilken hyvens kväll det var igår , jag hade så ofantligt roligt ! möjligtvis visas lite bilder senare idag , dock inte nu för nu sitter jag framför tv:n och kollar på skidskytte . det är fjärde advent idag och då vet ni förstås att man med glädje kan tända det allra sista ljuset i ljusstaken , hypermys . jag och malin tog tag i vår wienernougat efter frukost idag , skar den i bitar och virvlade in bitarna i papper . passade förstås på att tjuvsmaka och oj det var mumma :)

vi har precis lyssnat på hives och cyndi lauper för my god låten är fullkomligt överbra ! det sjöngs flitigt på den igår vill jag lova och den förtjänar att sjungas flitigt på ! i gårdagens tidning stod det tydligen att a christmas duel förtjänade att spelas lika flitigt som last christmas med wham och ja , jag kan inte annat än instämma . jag är frälst på varenda plan !



det blir julstök idag , peppisbak , julgranbeklädning hos mormor och morfar och allmän totalstädning av huset för att slippa städa så mycket på tisdag . ska hinna med att prova träningsoveraller i fagerstahallen vid 15 också . det blir en härlig dag , hoppas det blir det för er också !

EXTRA KRAMAR TILL JOSSAN & JOSSAN FÖR GÅRDAGEN :)

Flitig uppdatering såhär på lördagskvällen

jag är känd för att ha väldigt stor blåsa - kan komma att bli kvällens kommentar . moha !


lady gaga , dear lady gaga - pokerface spelas flitigt här i jossan och rickards lägenhet . peppos pizzeria för sjutton välgräddade bullar ! vi är taggade till tänderna och jossan skålar högt i bakgrunden . we´re definetly living on a prayer med kevin borg !

Hey i´m in the band

vi kör guitar hero , yes we do . hahahaha , just de orden var roliga med tanke på det vi skrev förut , eller jag , eller nåt . i don´t know ! för tillfället sitter vi hopknölade i soffan och spelar guitar hero som sagt , jag fick stryk nyss så därför var det jag som fick lämna ifrån mig gitarren . my god det här är förskräckligt  roligt vill jag lova . vi är pretty much exited vill jag lova . nu är det min tur igen , tjing tjong och väldigt mycket skål !


Killers

hej på er ! nu sitter jag hos kursu . .  mamma skjutsade hit mig och josie , det var ohyggligt snällt för vädret är som bekant ingen höjdare ! bläk , give us snow for christmas for god sake ! marie snuttan ligger sjuk i feber stackarn . . . vi skänker massvis med tankar till henne . ' yes we do' la jossan precis till här brevid :) 

ha en trevlig kväll , vi tänker stampa liv i gubben . are we human or are we dencer ?  

Gubbkväll med tjejerna

hej på er , hoppas att er lördag har varit bra och att den fortsätter i samma anda . mamma och pappa åkte till örebro tidigt i morse dom , för att handla färdigt alla julklappar och för att hälsa på farfar och birgitta , jag och malin stannade förstås hemma . efter frukosten klädde vi oss och traskade upp till mormor för att klä hennes gran . kul tänkte vi , men upptäckte till allas vårat förtret att varenda ljus var trasigt :( mormor ringde till servus för att höra om dom hade några , but no , så vi får klä granen i morgon i stället när hon har fått nya .

vi fikade lite och mös istället och efter det gick jag och malin hem för att sätta igång med vårat wienernougatsbakande , det lukta mumma här at the time vill jag lova och nu står dom i kylen och kallnar . malin åkte iväg med sofia till norberg , de skulle ha tjejkväll hos emmelie och byta julklappar och ha sig , själv satt jag mig med tentan ( jag bara måste få nämna den även om det är lördag ) och nu är jag faktiskt klar med första delen ! det känns så otroligt bra . har dock överskridit lärarnas rekommenderade sidantal , men jag har skickat ett mejl och hoppas att jag kommer få ett svar där det står att det är helt okej . så nu gott folk , nu har jag bara andra delen kvar , och det känns som att den kommer gå mycket lättare än den här första . i´ll keep my thumbs crossed !

nu struntar jag dock i det här och tänker börja fixa iordning mig inför kvällen , för ikväll blir det utgång på gubben med brudarna . det ska bli ohyggligt härligt :) skepp o´hoj alla glada !


Tankar som tänker och fingrar som blänker

det var typ en timme sen jag skrev här ganska så exakt . en timme som jag ägnat helt och hållet åt tentan . jag kom in i någon sorts flow för jag skrev klart hela resultatet och det betyder alltså att den första delen , som är den största delen , snart är avklarad och kvar återstår "bara" den andra och sista . det ganska går vägen ändå , eller vad tror ni ?

jag får be om ursäkt för att jag andas ordet tenta i princip varenda inlägg nu för tiden , men jag ska försöka skärpa mig . men ni vet hur det är , det blir liksom vad det blir och eftersom tentan och julen är det som tar upp den största delen av min hjärna just nu så tycks det tydligen vara såhär som det blir . jag vet inte , kändes litegrann som att jag kanske virvlade in mig i mig själv just nu , men det är också sånt som får vara .

nu tänker jag inte plugga nå mer ikväll för nu ska vi snart börja med maten och efter det ska vi mysa med skumtomtar i tv - soffan . kram till er !

Tentapaus

har precis tagit en sån . eller rättare sagt , den har precis tagit slut ! pappa kom hem från jobbet så vi åkte iväg och handlade och jag både lämnade och hämtade bok på bibban . men nu sitter jag alltså här igen , med den här förbaskade tentan . är det nån som vill skriva den åt mig så varsågod , be my guest ! jag förstår dock att what i´m asking can´t be done , för vem vill skriva tenta såhär typ fem dagar från jul ? ingen .

GODKVÄLL

Jullov

åtminstone för en liten tös här i familjen . den tösen är inte jag , tyvärr ! malin kom typ precis hem och nu är hon ledig , ledig , ledig ett bra tag framöver . me , on the other hand , sitter fortfarande med tentan . men jag ger inte upp , åh nej ! jag tänker skriva och skriva och skriva och försöka komma så långt som jag bara kan till på tisdag . för på tisdag tänker jag lägga ner , då är det enbart julstök och julmys på schemat , me love !

var iväg till gymmet en sväng när malin gick till skolan i morse och det var precis lika skönt som väntat . himla himla härligt och befriande . har precis stoppat i mig lite mat också och nu ska jag snart sätta igång med tentan igen . so long


Att drömma vitt

nu tror jag faktiskt att jag lägger ner pluggandet för idag . känns åtminstone som att jag har kommit igång på riktigt med tentan , men jag hade helst sett att det där seminariet inte hade kommit och stört mitt i mitt tentaflow , men så var det alltså . i morgon har jag ingenting på schemat ( ingenting på schemat förrän i januari actually ) , men jag ska förstås jobba med tentan ändå . man måste dock i ärlighetens namn få säga att man inte orkar sitta och skriva en hel dag , för då skulle hjärnan koka över och dessutom så behöver man pauser för att återhämta sig och inte stirra sig blind på sånt som egentligen låter konstigt när man har pausat ett tag och läser igenom det . därför funderar jag på att kila iväg till gymmet en sväng i morgon , typ det första jag gör efter frukost så hjärnan får lite extra motivation til tentaplugget som blir efteråt . känns som ett väldigt lockande förslag faktiskt - har inte varit till gymmet på ett bra tag nu heller så det kanske är på tiden ? :P

amanda jensen är en härlig person , det måste jag få tycka . jag tänker även tycka att hon sjunger den här låten riktigt mysigt och bra . dessutom sjunger hon om vad åtminstone jag känner just nu - "i´m dreaming of a white christmas" .


U-sväng

det känns precis som jag har gjort en sån , typ :P helt plötsligt känner jag mig väldigt engagerad och motiverad och egentligen borde jag kanske skriva på tentan i stället för att skriva här ? men var så lugna , det ska jag absolut göra . har redan gjort klart allt inför seminariet sen vid 13.15 och jag känner mig väldigt förberedd :) vi håller på en del med barn och digitala lärresurser just nu och dagens seminarie ska mestadels handla om vad vi har för inställning till datorn som ett digitalt verktyg i den pedagogiska verksamheten och vad vi tycker om datorn i undervisningen . känns som att jag kommer att kunna vara väldigt aktiv i den frågan , för jag har ganska mycket åsikter :P tror jag i allafall , det känns så . haha . hursomhelst , seminariet kommer sen , nu är det tenta . later

Julfeber?

godmorgon gott folk . jag har drabbats av nån form av typ julfeber eller nåt för nu kan jag knappt tänka på nåt annat än att julen står för dörren . men jag vill liksom inte ens lägga mina tankar på nåt annat heller , hahaha . har seminarie senare idag , men innan det blir det att plugga hemtenta , men även förbereda lite inför det där seminariet , och sen blir det väl förmodligen kanske lite tentaplugg efter seminariet också . kan kanske hända att jag är lite för trött för det då iof , klockan kommer ju faktiskt vara 15 . nåja , vi får se hur det blir . tenta blir det nu i allafall , tjing !

Sista träningen

jahapp , så var den gjord . sista innebandyträningen innan jul . var lite dålig uppslutning på folk måste jag nog tycka , vilket var tråkigt , men vi hade rätt kul ändå :) linda var tillbaka igen och det var ju hyvens trevligt . hoppas hon fortsätter :) vi körde lite julstök och avslutade allting med matt-race . tro mig när jag säger att jag har brännsår på knäna , för det har jag ! sved måttligt skönt i duschen , men vad gör man inte ? haha . en liten julklapp av tränarna fick vi också allihopa , en handduk med vårt vackra (?) föreningstryck . haha , kul med julklapp dock :P

nu kom malin hem , hon stannade kvar efter träningen och hade möte med tränarna eftersom hon är med i spelarrådet . så nu ska jag vänta på att hon duschar färdigt och sådär för sen ska vi slå oss ner i soffan och avsluta kvällen med inspelade inslag på tv:n .

GODNATT 

I väntan på . . .



jag kände mig in the mood för att dela med mig ett väldigt litet fåtal av de väldigt många bilder som togs förra julen , det är ju trots allt bara en enda vecka kvar nu :) nu sticker vi på träning . tjo !

         

Some motivation please

nu går det segt måste jag faktiskt medge . kom in i ett flow här för ett tag sen och har läst klart allt inför seminariet i morgon , men nu tog det sådär stopp igen . tänkte att jag skulle sätta mig och gå igenom det allra sista ur de där böckerna till hemtentan så att jag kan börja skriva på riktigt i morgon , om jag nu inte skulle få värsta rycket och göra sånt efter träningen ikväll , men ni hör ju själva att det låter ganska otippat . jag har bestämt mig för att sluta stressa med den här hemtentan och inte bry mig så mycket i om den är hel eller halvklar när julen är här , för den ska ju faktiskt inte vara inlämnad förrän 5/1 , så jag menar . . . jag hinner ju , men det skulle ju förstås vara himla skönt . nåja , jag tänker som sagt inte köra slut på mig . det betyder däremot inte att jag inte kommer jobba hårt och slita , för det ska jag verkligen göra .

nu ska jag återgå till de där böckerna , sen ska jag invänta pappas och malins respektive jag-har-slutat-nu-kommer-du-och-hämtar-mig samtal :)

pappa ska göra sitt världsberömda potatismos till oss idag , magen längtar redan efter det , och efter det blir det as i said träning . sista innan jul har det visat sig , eftersom hallen tydligen envisas med att ha stängt på måndag ? either way så hade vi iof inte varit med på måndag i allafall för då ska vi till västerås och kolla på superligan .

En vecka kvar bara!

jag tog lite lite sovmorgon , för titanic slutade som bekant halv ett i natt och därför var jag ännu tröttare än vanligt . jag har ätit frukost och nu är det dags att sätta igång med pluggandet . känns inte så hypermotiverat med plugg idag faktiskt , men det är väl dom dagarna man får bita i extra hårt . hursomhelst , ville bara säga godmorgon .

said and done

23.26

här sitter jag och klockan är snart halv tolv . det här håller bannemig inte i längden . sicken tur då att det här i princip ALDRIG händer en vardag :P knappt ens på helgen ;D hahaha . jag gillar att sova , what can i say ? haha .

jag och malin var som sagt på stan idag , vi fick behövliga saker uträttade och det var trevligt . när vi var påväg hem i vintekylan så kom vi överens om att vi var vrålhungriga båda två och när vi väl kommit hem efter en sisådär 35 minuters lång promenad från stan och hem , och kollade vad som fanns i kylskåpet så konstaterade vi att tacos skulle sitta fint . ja gott folk , man får äta tacos på en tisdag - därför gjorde vi det . gôtt som attan vill jag lova :) efter det satte jag fart med lite städning av mitt väldigt ostädade rum och så bytte jag ut min trasiga glödlampa mot en hel , på så vis kunde jag se i mörket . fiffigt ! :P

nu sitter jag och tittar på titanic , sov gott mina vänner
en extra kram till ida - marie , som jag saknar varje dag

Hej tomtegubbar skumma mera

tänkte att det kanske var på sin plats att visa lite lussebullsbak från i söndags ?

         
märta smakar degen och ser till så att allt är som det ska - jag kan bevisligen inte lura i någon att jag inte fullkomligt älskar vårt årliga lussebullsbak - första plåten inväntar sitt ugnsliv

         
vi spenderar tid med skumtomtarna i väntan på bullarna - de första är klara ( varsågod och skymta lite av vårt hypersnygga kakel ) - vår vintriga baksida

förövrigt , låt oss önska fler skumtomtar åt folket . de är hutlöst goda och blir i princip uppätna redan innan man hunnit öppna påsen . how come ? kardemumma för sjutton gubbar :)

A christmas duel

jag har setat med hemtentan nu i några timmar , gått igenom böcker och försökt plocka ur saker som jag tror att jag kan ha användning för och det känns ganska bra . har dock två böcker kvar att gå igenom , men eftersom jag har gjort en massa "förarbete" så har jag redan skrivit ner vilka kapitel jag ska kolla igenom . fresh thinking , better cars - eller hur ? wihooo .

malin har egentligen slutat nu , men eftersom de skulle trixa lite med sitt UF - företag efteråt så vet varken hon eller jag när hon kommer sluta på riktigt . nåja , hon kan ringa närsomhelst i allafall så då är jag på tå .

meanwhile ger jag er hives och cyndi laupers färska och härliga
a christmas duel


Tvåmålsträningen

gick som ett pärlband flertalet gånger igår och det är så överdrivet roligt att spela när vi spelar sådär . jag , sandra , malin , linnéa & johanna - dyngskoj var det :)

idag ska jag försöka komma igång på riktigt med min den där hemtentan , skulle vilja känna att den rullar på litegrann nu . . . när malin slutar ska vi gå ner på stan och kolla lite  . det har sådär helt oapropå öppnat en ny liten affär här i stan som heter krusidull och som har himla mysiga saker .

nu ska jag ta tag i det här , ha en trevlig tisdag gott folk . hug

Lucia på Solhyttan

godkväll . jag är precis hemkommen från söderbärke / solhyttan / älvan - välj vad ni vill . eller ok , inte sådär överdrivet precis hemkommen för jag har hunnit byta om inför träningen också , men annars så . himla mysigt vill jag lova att det var , utomhus med skönsjungande små älvor , glögg , peppisar , lussebullar , lottvinster och en hel massa julkänsla . toppisch är vad min dag har varit minsann och toppisch är förmodligen vad den fortsätter att bli . . . jag ska ju faktiskt alldeles strax iväg på träning ju :)

hej hoppsan i galoppsan alla ljusen brinner oppsan 

Alla dessa rubriker

jag skulle bara vilja poängtera och klargöra såhär vid tiosnåret att jag inte glömt visa bilder på vårt nya kök , utan medvetet sparat det tills allting verkligen är på plats . eller ok , fönsterbrädorna får faktiskt sitta kvar ett tag till för nu är de faktiskt inte lika fula som innan så därför känns det inte jätteprioriterat såhär i juletid , men de sista listerna och spottarna ska upp innan jag visar er . så håll till godo :)

Another monday morning

det var full fart igår mina vänner , för jag märkte minsann att jag inte ens hann berätta om våra snygga lussebullar :P medan lussingarna gräddades inne i nya ugnen så förbluffades vi av vilken effekt den hade som gjorde att bullarna växte till jättebullar :P haha . eller ok , inte jätte kanske , men större än väntat och mitt i ugnsgräddandet så kom stefan på besök . himla roligt besök vill jag lova för jag kan inte ens komma ihåg när jag träffade stefan sist ! roligt roligt :) notis: lussebullarna blev hypergoda !

vi var upp till mormor och morfar på lite fika också efter det och jag njöt av snön på promenad med märta . vi gick hem lagom till VM - finalen i innebandy och det slutade inte som vi ville . kääääääst ! sen blev det mat och diverse kvälls - tv som t.ex. OTH , gossip och svenska hjältar .

idag är det måndag igen och vi påbörjar den allra sista skolveckan innan jul . känns pretty strange måste jag nog säga för det känns fortfarande som att julen är väldigt långt borta . jag är dock väldigt exalterad över att det inte är så :) haha . efter lunch idag så ska jag åka iväg till solhyttan och göra en till grej till hemtentan , men dessutom så ska toktrollen fira lucia också och det ska jag ju förstås se innan jag beger mig hemåt för kvällens innebandyträning .

ha en bra dag mina vänner , hörs kanske senare ikväll ?


Lussebullsbak

det är ungefär det som är the main subject på schemat idag . skulle ha skett igår , men tiden räckte inte riktigt till . men nu mina vänner , nu står degen och jäser , vilket innebär att det äntligen blir av i allafall :) guuuud så roligt !

VAD SKA NI GÖRA IDAG?

Taco med mango

har ju för sjutton gubbar glömt berätta om gårdagskvällen . vi skulle ju till örebro i förhoppning om att piska universitetet ? och som vi piskade . åhjo , 7 - 4 blev det till slut och vi spelade hyvens bra precis hela matchen . var så otroligt roligt :) idag har jag dock förskräckligt ont i knät , det är verkligen flera kilo mindre roligt !

mindre roligt var det att försöka ta sig till örebro igår också . det var väl inte det mest optimala vädret direkt va ? skulle inte tro det nej . aldrig har det väl tagit så lång tid att ta sig till och från örebro ? halkigt , snöigt och väldigt otrevligt . fick en smärre panikattack i början , men som ni märker så gick allting bra . däremot vill jag aldrig mer köra på sånt väglag !

lite stolt måste jag nog tillägga att jag är över oss också , som på helt egen hand ( om man bortser från telefonsamtalet med pappa och kartan i bilen ) hittade i örebro , helt utan problem . det gick fullkomligt smärtfritt :) smärtfritt var det också i världens alla öron när jag , malin och sofia hade pokerkväll i vårbygård i sverigemörkret på vägen hem ;D hahaha , sjukt bra !

kom hem när klockan var en sisådär halv ett i natt och då satt vi oss och kollade igenom idol - finalen . vilken tur att det är rätt person som vinner for once , för det har bara hänt en gång förut - och det var när markus vann . hursomhelst så var kevin flera resor bättre , det var det jag ville ha sagt .

vad har ni för er ? jag sitter och är lite smådepp över att vi tappat bort ett alldeles gudomligt och utsökt recept på tacopaj ! :P

HA EN TREVLIG LUCIAKVÄLL MINA KÄRA

Lucia

det är elva nätter före jul när mörkret som tätast står och där vandrar santa lucia omkring med en krona av ljus i sitt hår

fin låt , fin tid . det är lucia på riktigt idag och det känns lite konstigt att man inte har sett nåt luciatåg nå idag . men jag såg minsann att det skulle visas en repris av det luciafirande som var i morse senare i kväll så det får väl kanske bli att spela in det ? :)
förra året spenderade jag som bekant mina decemberdagar på sommargatan och mådde rätt dåligt över att jag inte kunde vara hemma . ännu sämre mådde jag när det vart sånadär extra fina dagar , som t.ex. lucia . jag kan skatta mig lyckligt för jag har en älskvärd släkt , och extra lyckligt kan jag skatta mig för att de finns där i sånadär stunder när man verkligen inte vill vara ensam .

förra året fick jag den glänsande äran att mysa in mig på elsas förskola och må bra av ett fint luciafirande och se busan träffa tomten . jag är glad för det . dessutom är hon så söt att det nästan gör ont :)


Update: Lucy

nyss hemkommen från fontan , julia var duktig och skötte sig jättebra . bjöd på ett skratt i slutet gjorde hon också , haha . bra söt tjej ! nu ställer jag mig vid spisen , sen åker vi till örebro . hej

Lucia på fontan!

vad har ni för er ? jag är fortfarande pretty exalterad över att det snöar precis lika mycket som sist jag skrev och jag tycker att det är så förträffligt härligt att det idag bara är 12 dagar kvar till julafton . fattar ni , 12 dagar ? det är ju ingenting . de här resterande dagarna kan inte bli annat än mysiga . i morgon t.ex. då ska vi baka lussebullar , det är väl mysigt om något ?

nu däremot , nu ska jag åka ner på stan och handla , sen ska jag och malin och foppa kolla på julia när dom lussar på fontan :) håll tummarna för att vi piskar örebro ikväll !


Godmorgon

. . . la la la la la , i vårt vackra vita vinterland . shit vad fint det är ute . totally white and with snowflakes still falling :) fabulous ! upp i ottan och skjutsa mamma och pappa till respektive jobb . hade tänkt att jag skulle gå och lägga mig igen sen , men informerades om att markus skulle vara med på vakna idag och kände därför att jag ville se . han är härlig den karln alltså . hade kanske kunnat slunga mig i sängen nu när det är slut , men jag var vrålhungrig och kände craving på frukost så nu är jag liksom pigg . får väl bli till att vila en timme när jag skjutsat malin till skolan kanske så jag är pigg till ikväll när jag ska köra till örebro , spela match och köra hem . 

hörs sen , snökram !
( hoppas att min design ser ut som den ska på era datorer , kikade in från vår stora dator igår kväll och såg att den röda färgen var tokröd på deras dator . hoppas era är nyare och att ni inte får en chock av den juligt röda färgen :P ) 

Lämna in.

jag har tryckt på den där nedrans knappen nu och det känns så otroligt skönt samtidigt som det känns lite ovisst och äckligt . men nåja , nu är det nästan bara tentan kvar ? wow i´m longing for christmas . nu ska jag och märta slå ner oss i soffan och kolla på en film . ha en trevlig torsdagkväll mina vänner :)

Woala!

jag har trixat till min design litegrann , lite mer jul över det hela nu don´t you think? :)

Say a little word for the world

det är dags för dagens rapport från detta väldigt snöiga beautytown i suppose . det har snöat precis hela dagen och ja , det är väldigt mysigt . jag har läst igenom min performansanalys för jag känner att jag vill lämna in den nu så jag inte glömmer bort det . tyckte att det kändes ganska bra , men tänker nog läsa den en sista gång innan jag trycker på "lämna in" - knappen och återvändon faller ur mina händer . jag vill verkligen inte komplettera den här slutuppgiften , för jag har inget kvar på grammatiklagret som jag fattar . så ja , i´ll keep my fingers crossed and hope for the very very best !

malin spelar skol - DM idag , jag har inte hört nå från henne hur det har gått , men med tanke på vilka lag dom skulle möta så tror jag att jag förstår varför hon inte har brytt sig om att uppdatera :P mamma och pappa då ? dom är lediga idag och är i västerås och träffar tomten . pratade med mamma nyss och dom hade fått tag på han till slut så dom kunde ge honom våra önskelistor ;) haha , hon är söt min mamma . dessutom hade hon och pappa ätit på vivaldi , jag måste erkänna min avundsjuka över det . jag vill också ha vivaldi - sallad ! :P

dagens fråga ? varför står våra grannar och tvättar fönstrena ? har dom totalt missat snövädret utanför ? nåja .

hörs förmodligen mer i kväll , ´til then :)


081210

idag är det dubbelt grattis i min mun , allt på grund av att det är tionde december . malin har namnsdag och ska ha ett grattis för det , dessutom fyller jonna 20 år idag och ska förstås ha ett väldigt rungande grattis för det :) jag hoppas du får en hyvens bra dag med flera kilo tårta och diverse saftiga tillbehör :)

nu när jag har avklarat de där två grattiserna ( ohyggigt kraxigt ord förövrigt ) så kan jag meddela att jag har varit på älvan idag . vi bakade peppisar och jag har samlat på mig en massa välbehövliga grejer till hemtentan som ska in efter jul . om allt går som det ska så är jag otroligt duktig och jobbar som en gnu med allt plugg så jag hinner färdigt med allt och kan unna mig ett gammalt hederligt jullov :) det ska nog gå mina vänner , om jag så ska sitta vaken halva nätterna . eller okej , riktigt så drastisk behöver jag förhoppningsvis inte bli :P

nu har krassligheten kommit till pappa , därför ska jag åka och hämta honom när han slutar jobbet , så han inte behöver ut i kylan och traska och kanske förvärra allt . nejdå , sen ska jag åka förbi sjukhuset och lämna bilen hos mamma och gå därifrån hem . sen blir det väl mat och slutligen träning . great !

snön ligger kvar och dessutom så fylls den faktiskt på också , makes me smile indeed :) om två veckor är det julafton , makes my smile even bigger ? ;P

jullan blev lucia förresten , kul som karlsson . grattis - trippelt grattis :)

Inte i snårträsket direkt

och så har man återigen avklarat ännu en dag . seminariet som vi hade idag var väl helt ok , även om jag hade förväntat mig lite mer , men ja . mamma har fått tillbaka rösten och håller at the moment på med deg . hon kom med den briljanta idén att vi skulle äta hemmagjord pizza idag , och absolut , det var ju inte i förrgår precis ! kan inte ens komma ihåg när jag åt det sist . ska bli otroligt gott . dessutom är jag hungrig som en varg också ( som oftast ) .

ikväll är pelle och the hives med i dom kallar oss artister . check it out , det är en order ! 21.00 SVT1 .

Allmän fråga

är det halt hos er i resterande delar av sverige ? för här är det minsann snorhalt ! jag bestämde mig för att gå till servus after all och jag möttes av blankis , överallt ! fick typ gå i slänten hela vägen och det var knappt så det gick heller :P i vanliga fall tar det knappt 10 minuter att gå till servus , men nu tog det 20 ! tur att man inte hade bråttom nånstans liksom :P

nu har jag ätit och plockat undan efter mig och sitter mest och väntar på att klockan ska bli 13 nu så vi kan börja med det där grupparbetet . so long suckers !

081209

tisdag den nionde december , trevligt . jag har setat och slagit in lite julkappar nu såhär på morgonkvisten , hyvens trivsamt . idag är det både studiegruppsarbete och seminarie , men båda parter efter lunch . funderar lite smått på att traska upp en sväng till servus och köpa frukt och tuggummi , men jag har inte riktigt bestämt mig . men ja , skulle kunna tro att fallet blir ungefär så för då får jag njuta lite av snön också och inte bara sitta här inne och häcka :P

nu ska jag gå upp med de här klappisarna på rummet mitt , för här nere ska de minsann inte ligga och synas ;) meanwhile , lyssna lite på oh helga natt - det är nåt seriöst magiskt över den låten som får mig att rysa every single time !

Träningen

väldigt givande möte och grisbra träning , känns så himla bra just nu ! lycka ? JA .

Stryk mig!

jag tror minsann att jag är färdig med den där nedra performansanalysen nu , precis som jag ville :D det känns så himla bra att få stryka ännu en grej från den där listan . ofantligt bra in fact !

nu ska jag bara njuta av att den är klar , sen ska vi äta och sen avslutar jag kvällen med träning . hyvens bra va ? i know :D

Pluggpaus

alltså seriöst , jag behöver verkligen den här pausen ! jag sitter och paltar med den där nedra performansanalysen som sagt och min hjärna går på konstant högvarv . det är bannemig inte lätt med den här uppgiften inte ! herregud . har kommit en bra bit på vägen dock och jag vill nog tro att jag inte har så överdrivet och fasligt mycket kvar på´n . blir förmodligen kanske lite finjustering och sådär i morgon bara , men det kan man väl gott och väl ta va ? den ska ju faktiskt inte vara inlämnad förrän på fredag kl 15 - senast . men ja , pluggpaus alltså och jag vet vad jag utlovat . . . uppdatering !

i fredags åkte ju jag och malin iväg till västerås för att julhandla . vi tyckte att vi hade ganska mycket tid på oss , men som vanligt så blir man stressad i slutet ändå och får typ rusa till tåget . vi var trötta i våra kroppsdelar och kände oss lagomt utpumpade när vi väl slog oss till ro i tågstolarna . vi kan väl säga som så att hemresan var skön ? done . uträttade nästan allt vi skulle också till råga på allt , vilket innebär att mitt julhandlande nästan är färdigt . vi åt utsökt mat också förstås , på vivaldi ( som förmodligen har sveriges bästa salladsbar ) och saffet´s som får det är hetta i munnen . när vi kom hem var farmor och thore här , de skulle precis till att äta , vi satte oss lite osocialt framför idol . jag kan skönja en viss tröttsamhetskänsla över att robin åkte ut och alice är kvar . i do .

         
märta - jag - majsan apar sig på tåget hem och jag har överdrivet kul åt det

i lördags var det match igen , mot hovsta . de låg över oss i tabellen , men vi piskade på och vann till slut med 4-3 , så nu är det vi som ligger över dom . malin var matchens gigant ( som vanligt ) och gjorde ett äkta och snyggt hattrick . jag har inget emot att stå i hennes skugga , tro mig . jag tyckte att det faktiskt gick ganska hyfsat för mig också ändå , hade t.ex. ett skott som plingade till i stolpen . roligast var nog att vi fick spela som vi gjorde på onsdagsträningen när det gick så förbluffande bra . malin som center , ewe och linnéa på kanterna , jag och sandra som backar . det var sjukt roligt . dessutom var det våran femma som ropades upp på line - upen och jag tycker fortfarande att det är superhärligt :) blåmärken har jag också , överallt , kryddat med ett köttigt och väldigt oinspirerat rivsår . har ni nånsin haft ett blåmärke rakt på knogen ? visste knappt att man kunde ha det , men det har jag nu . fick ett ordentligt slag rakt över handen och ja , nu sitter det där och ömmar . jag har aldrig någonsin varit med i något slagsmål och vet därför inte hur händerna ser ut efter att man har varit det ( jag är tacksam för det och vill varken vara med eller se något i fortsättningen heller ) , men om min hand hade varit slående aktiv så tror jag att det kanske hade kunnat vara såhär som handen hade sett ut då ? äh , herregud vilket utlägg . egentligen helt till ingen nytta . vi vann matchen , det får räcka så :)

efter matchen duschade vi och åkte hem . jag började trixa iordning mig och när klockan var sex så befann jag mig hemma hos jossan . hon bjöd mig och marie på fullkomligt utsökt mat och efterrätt och grejer . efter det begav vi oss till floravägen och saras inflyttningsfest . där bjöds det på spel , gitarr , allsång , granar , bilder och åtskilliga skrattanfall . götis hade säsongspremiär och efter att ha sett den väldigt folktomma gubben så var det dit vi gick för att avsluta kvällen . kära återseenden , dvd och dyra drinkar . det var en väldigt bra kväll !

                        
jossan & jag - vi tre - sara agerar med väldigt vilda gester - helena sara & jag - tjm en solskenshistoria - jag & jossan trollar med armarna och skrattar ganska livligt efteråt

igår var det söndag och vi åkte till västerås för att se kusin maja kämpa som en gnu i judo - SM . jag förstår inte judo , jag förstår inte reglerna i judo , därför blir det extra spännande och man liksom ropar på allt . det är roligt att se henne tävla , hon är riktigt duktig !

sådärja , där hade ni helgen . just nu snöar det för fullt och jag är glad att snön har legat kvar nu hela helgen och att det faktiskt börjar bli riktigt mycker snö på backen nu . hela känslan liksom stiger några grader , även fast den redan är väldigt hög :)

back to performansanalysen nu mina små kycklingar . kvack !

081208

jag sitter och väcker kroppen med the voice , försöker banka in i medvetandet att det är måndag och ny vecka nu igen . jag ska skriva på min performansanalys hela dagen idag , jag skulle så otroligt gärna vilja bli klar med den så jag kan stryka den från listan ( som på senaste tiden hunnit bli ganska lång ) och fokusera på nästa grej .

ska förstås uppdatera om den gångna helgen också som jag utlovade igår , men det får bli senare , i någon sorts pluggpaus . ´til then , wake up wake up !

2a advent

det är andra advent idag också för sjutton tuggade hubba - bubban , jag älskar tända ljus . don´t you ? mina vänner är världsklass förövrigt , godnatt .

Packa pappas kappsäck

ja , det mina vänner , det är ungefär precis det jag har gjort i helgen . proppat säcken full med händelser helt utan kryphål , därför har jag inte varit så närvarande på den här fronten förrän nu , i pausen av VM - innebandyn . i morgon hoppas jag att jag har mer tid , för då ska jag berätta om helgen och allt som den innehållit . shopping , match , fest och judo . för att hinta . nu ska jag kolla lite mer på innebandyn och sen börjat OTH följt av gossip . kvällen bjuder nog på film , mysig söndag . hej knekt !

Fredag nummer fem

godmorgon , ja det är verkligen en god morgon . jag är lycklig och jag ska snart åka iväg till västerås med malin och julhandla :) ni hör ju förstås att det inte kan bli annat än fullkomligt fantastiskt bra . hon är i skolan nu , men har bara en enda lektion så jag är redo att kila iväg så fort telefonen ringer och malin säger att hon har slutat . jäppjäpp !


malin & jag på cheers , en av alla sjukt roliga dagar på cypern i somras <3

förresten så hade jag det stora nöjet att läsa på lagets hemsida att jag fick extra beröm för matchen mot VIB som vi så härligt vann för någon vecka sen . berömet var förmodligen inte för att jag var speciellt bra , utan mest kanske för att jag "tar för mig mer och mer för varje match" som de skrev , men vad gör det ? jag blev hyperglad ändå :)

i kväll kommer farmor hit , blir mysigt att träffa henne igen , blir ju tyvärr liksom inte så ofta eftersom hon bor längst ner i vårt avlånga land och därför befinner sig typ 7 timmar bort , minst . är inget man gör över random helg liksom som ni förstår . men nu alltså :)

Julhandel

JA JA JA , äntligen har jag påbörjat min julhandel , och det med besked :) jag tänker inte göra någon vidare ingång eller nåt spceifikt utlägg om egentligen någonting alls vad gäller just den , för här ska inget gissas inte ;D åhnej . men hursomhelst så har jag setat och slagit in de klappar jag införskaffat mig nu ikväll och det är ju bara sååå kul ! jag har piffat och haft mig och ja , jag måste nog faktiskt få tycka att mina klappar ser förtjusande ut där de ligger och bara väntar på att få ges bort . att köpa saker att ge bort är bannemig en otroligt skön och alldeles fantastisk känsla , jag blir glad av det , men att slå in klapparna och piffa till dom på sitt alldeles egna lilla vis , det är nästan halva nöjet alltså :) gud så jag älskar julen !

i morgon är det ungefär samma grej som gäller , västerås för julhandel , men i morgon med märtas eminenta sällskap . det ska bli fullkomligt frödjesfullt ! allra helst med tanke på att vi gick miste om våran årliga julshopping förra året eftersom jag spenderade mina dagar på sommargatan at the time . gud vad kul det ska bli , i love hanging out with babysis :)

nu svider det i mina ögon och värker i min kropp , jag går nog och lägger mig . tjingtjong och kram på er !

Fem plus

sånt himla överbra spel på träningen ikväll alltså , shit ! sjukt roligt . nu är det snart läggdags , i morgon tar jag tåget till västerås . godnatt

Par i treor

när jag satt och åt så kom jag underfund med att det faktiskt är par i treor idag litegrann . för dels är det tredje december idag och dels så är det idag precis tre veckor kvar till julafton . fiffigt va ? piffigt om inte annat . nu har jag precis avslutat ett seminarie om performansanalys , jag hoppas att jag kommer fixa det här . just nu känns det faktiskt som att det kan gå vägen , känns som hjärnan faktiskt har hängt med ganska bra och kanske börjar grammatikpoletten trilla ner nu ? my god i hope so ! :)

nu ska jag kila ner och trixa med mamma , sen blir det mat och slutligen träning . kram på er mina vänner !


Att uträtta en massa saker i ottan

godmorgon , jag har varit vaken sen sju . typ . jag mår väldigt mycket bättre idag än vad jag gjorde igår och det gör mig lättad och glad . nu är jag liksom back on track som man brukar säga och jag ser fram emot innebandyträning ikväll :) jag har setat och pluggat lite och när man har gått upp såhär tidigt som jag gjorde idag så märker man vad mycket man faktiskt kan hinna med innan klockan ens är tio . vad härligt :)

mamma är hemma idag också , fast hon verkar precis som jag må lite bättre idag i allafall , men eftersom hon jobbar på sjukhus så kanske det är extra viktigt att hålla sig hemma tills man verkligen är frisk ? vad vet jag , det är mysigt när hon är hemma i allafall . idag ska vi nog måla litegrann , vår bänk/skänk ( ? ) som vi har haft i köket förut har varit i trä , men nu ska den bli vit innan den släpps in i köket igen och jag tror minsann jag och mamma tar oss an det idag . senare har jag seminarium , men allra först ska jag ringa till bibblan . ha en uppfriskande onsdag gott folk , hörs sen . ciao !

När kroppen inte riktigt är på topp

jag gör verkligen ingenting idag , visst känner man sig överflödig och toktrist då ? jag dönsov precis hela natten och vaknade inte en enda gång , sådär som jag annars brukar göra en gång/natt , men nejdå . somnade förmodligen så fort huvudet landade på kudden strax efter 22 igår och där låg jag till klockan ringde vid 6 . då insåg jag som sagt att det inte var någon idé att åka iväg någonstans idag och gick därför straight back to bed och somnade direkt . gick upp igen till julkalendern ( som sagt , är det jul så är det ) och väggkalendern som idag var malins tur att öppna . sen gick jag och la mig igen och sov tills jag vaknade av en ringande telefon 10.30 . ändå känner jag mig inte utvilad ? nej verkligen inte , totalt helslö fortfarande och även fast jag egentligen vill sysselsätta mig så säger kroppen ifrån . usch jag blir trött på sånt här och hoppas verkligen att det går över snart !

nu ligger jag i soffan och låter mina öron njuta av julmusik och ögonen vila på en ljusstake och en julstjärna .

Krasst

det är tillståndet på både mig och mamma idag - hemma och krassligt . skulle ha varit på solhyttan idag igen , men fick lov att ringa dit och berätta hur det låg till . det visade sig att två hela avdelningar hade varit hemma förra veckan med typ exakt samma symtom som det så fint heter . extrem huvudvärk , halsont , men typ ingen feber . det positiva var dock att det inte var nån som behövde vara hemma en hel vecka , utan det gick över på typ två dagar . mamma är lite bättre idag än vad hon var igår så förhoppningsvis går vårat över sådär snabbt också . nu ska jag överösa poddan med lite ny musik .

1 december

ÄNTLIGEN , som jag har längtat . nu är den här på riktigt , julmånaden :) jag har varit och myst på solhyttan idag med alla små söta älvor . snart ska jag skjutsa iväg malin till träningen , jag lider över att jag inte kan vara med själv idag ! jag befarar att allt det här sjuka som typ varenda människa går omkring och bär på nu har drabbat mig och slagit till som en klubba rakt i pannan för usch jag känner mig sackig idag alltså . fy bubbel ! jag hatar och vara krasslig ( är det iof inte så överdrivet ofta , vi tycks ha tidernas bästa immunförsvar här i våran familj , för det är bannemig inte ofta nån av oss är sjuka , åh nej det ska gudarna veta ) men så ja , ingen träning för mig idag alltså , det tär , tro mig , var så himla sugen igår kväll , men icke alltså . bläk !

nu vill hon säkert iväg så jag ska kila . har ni förresten öppnat alla era kalendrar nu ? det har vi :) kollade på julkalendern i morse också förstås , men den gjorde mig besviken :( jag hoppas den tar sig och blir lite julig , det är ju därför den finns :P 

RSS 2.0
Test