Don´t you just love it?

men herregud , jag har haft en sån ofantligt ypperlig helg alltså ! i stockholm , med hjärtat :) hjälp , ganska ovärderligt . i löööööööv hör . spa , poolbad , bastu , shopping , god mat , höga klackar , ömma kroppar , frukostbuffé och hotellsvit . . . bland så mycket annat ! bilder kommer så fort tid ges och då berättar jag förmodligen mer :P

tid har jag inte så mycket av just för tillfället förstår ni , och inte kommer jag ha´t förrän på typ onsdag kväll heller ? maybe . kom hem vid 20.30 igår ungefär och då hade jag ingen lust alls att sätta mig här . och idag var det upp i ottan för att fara iväg till bärke , solhyttan och älvan för lite praktik :) det var himla roligt , och härligt att få vara tillbaka inom förskolan igen :) slutade 16 , hemma vid 16.25 och efter det direkt ner på stan med mamsen , förbi ringan och hämta en bok , för att slutligen komma hem igen . pappa står och lagar sin worldfamous potatismos här nere och jag hör att det steks kassler till . det kommer smaka bra , i just know it . efter det blir det omkläd för sen bär det av med sissy till träning , träning . får se hur det går ikväll , håller tummarna för att kläderna ska vara ännu varmare idag . great

i morgon börjar jag klockan 9 och kommer förmodligen att komma hem 12 timmar senare , om inte ännu längre . typ 21 , eller 22 ? vem vet , det är föräldrarmöte och grejer . jag blir där hela dan´ ! gösta , men det blir nog bra :)

nu är det dock mat , svejs du

Back on sunday

nu sitter jag här , alldeles och väldigt nyduschad . magen suktar efter mat och det är vad det ska bli precis just nu faktiskt . fläskfilé med potatisklyftor , sås och sallad - ganska okej kvällskrubb va ? gud ja , alla tiders . jag och malin var ute och gick en sväng som sagt , jag har fortfarande en hejdundrans träningsverk förövrigt , göstamig ! men det var skönt att komma ut lite . träffade lars haag utanför fontan , eller ja , vi heja i allafall . kul och se att han lever , lilla lasse , lilla gympa lasse . gud jag saknar fortfarande brinell from time to time . nej , nu är det mat , sen blir det tv mys . i helgen är jag i stockholm som sagt , håll fast till på söndag .

TA HAND OM ER


märta & jag , en ljuvlig sommardag på bäckahästen i skåne

Dan´ före lördan´

det tycks vara idag det . det mesta har väl faktiskt i ärlighetens namn hittills handlat om just morgondagen . försökt välja ut lite kläder , skor , väskor and so on . skrivit ut karta , bokningsnummer och det ena med det tredje , ska bli hysteriskt kul att spendera en helg i stockholm med lil´sis :)

just nu sitter jag och försöker logga in på skolan , men nej . den vill tydligen inte som jag idag , totally screwed och bara helt förskräckligt segt . jag och malin ska snart ut och gå en sväng , få lite luft , köpa tuggi på fontanällen och kolla märtas ekonomi :P hörs probably till kvällen , ´til then .

Omvänd ordning

jamenvisst , det blev ju det . trodde ju kvällen skulle bli upplagd mat , eskilnspring och slutligen tv . men vi insåg att det skulle bli ganska sent med maten och därmed skulle eskilnspringet göra att vi , med inräknad dusch och sånt , inte skulle vara klara till idol klockan åtta . så  vi visade oss från vår väldigt flexibla sida och la upp kvällen på ett vis som ritas eskilnspring , mat och slutligen tv , istället . det gick bra , men nu är jag hungrig som en gnu . mamma och pappa står där nere och slänger ihop en tacopaj , alltså shit , det är ju nästan så man kan höra att det vattnas i munnen . mumma :)

lär också nämna eskilnspringet , måste ju faktiskt få göra det . som jag tidigare informerat om så har jag träningsverk idag och det fick jag känna av så det skrek om det vill jag lova . mina ben ( ljumskar och insida lår ) var totalt helstekta efter de två första backarna ( som iochförsig är de drygaste på hela varvet ) och jag tänkte att hur i världen ska jag ta mig runt det här ? pappa drog iväg i ett rasande tempo ( kul förövrigt att han ville följa med idag ) , men det fick han äta upp sen när jag och malin sprang om´an med ca 500 meter kvar ;P men vad gör det ? vill mest komma till skott och säga att vi sprang på en överraskande bra tid allihopa ( in fact på elitnivå om man följer de nyuppsatta skyltarna där ute ) trots att ingen av oss kände sig i någon vidare bra form :P känns det bra vill jag medge . bra jobbat pappa och märta !

malin står i duschen just nu hon och själv tänker jag gå ner och vara social med mina förtjusande föräldrar , min kärlek har inga gränser <3

Läser dina föräldrar för dig?

seminariumet är avklarat . alltså seriöst , once and for all , heter det seminarium eller seminarie ? jag tror jag blandar hejvilt , men jag tror inte jag är ensam . hade den diskussionen litegrann idag faktiskt och det är egentligen ingen som har nåt svar på det . vet du ?! hursomhelst , det är avklarat nu och därmed helg . lär väl förmodligen läsa litegrann iochförsig , men det finns inget schemalagt kvar nu , vecka 39 . skönt . nu ser jag fram emot stockholm :) vad jag egentligen vill komma till är att inger i min grupp kläckte ur sig något förträffligt roligt idag på seminariet . vår lärare ställde frågan: har ni några egna erfarenheter om föräldrarnas läsning med barnen? ( orka komma ihåg ordagrant , men ungefär ) . de andra började prata om hur de gjorde med sina barn och tillslut så frågade läraren om jag hade något att tillägga . men jag sa att nej , jag är bara 20 och har inga barn än . då fick jag till svar: men tess, då kanske du har sån tur att dina föräldrar fortfarande läser för dig så då kan du prata för barnen i den här diskussionen . hahaha , det utbröt för några minuter i skratt och det var himla roligt .

har precis varit på hedins med pappa . han var där med mamma igår och kollade på stenskiva , men de blev osäkra på färger och sånt och ville att jag skulle följa med och vara lite smakråd idag , så det gjorde jag och nu har jag sagt vad jag tycker :) har alltså precis kommit hem därifrån , ska väl förhoppningsvis bli lite mat om en timme ungefär , en och en halv kanske , vad vet jag . . något jag däremot faktiskt vet , är att jag och märta ska bege oss ut till eskiln och ta oss ett varv efter det , för att sen avsluta kvällen med idol och filip och fredrik .

i don´t care if monday´s blue

Det är verkligen inget understatement . . .

. . . när jag säger att det är väldigt oskönt att vara ute och traska i jeans . det går helbort i min känsla faktiskt . men ute var jag i allafall , gåendes , i jeans . haha , ibland tycks jag tala lite emot mig själv . men vad gör man ? även solen har fläckar , som pappa brukar säga ;D hahaha .

tänkte att jag skulle ta mig en nypa luft såhär innan klockan slår 15 och det är dags för seminarie . vädret är ju faktiskt alldeles fantastiskt . säg det en gång - vädret är ju alldeles fantastiskt - det ligger rätt bra i munnen faktiskt . jag brukar ju kunna vara rätt bra på att klaga över just vädret annars , men nu har jag inte haft något att klaga på alls på flera dagar , inte gällande vädret i allafall :P kom även underfund med att det var bra att jag inte satt på mig någon extra tröja under jackan , utan bara hade den t-shirt som jag haft på mig hela dagen där , för det blev varmt , även fast det gick i lustempo . jag upptäckte ganska snabbt också att jag hade lite träningsverk minsann , shit vad skönt det är . jag anar att ni någonstans tar de orden för viss ironi , men nej jag är väldigt seriös , träningsverk är härligt !

nu ska jag ta med mig den här datorn upp , duka upp allt jag behöver inför seminariet och sen logga in mig på marratech . åter i kväll ? skulle tro det ja . om inte , hoppas kvällen blev bra , hej .

30 grader

jag har precis läst ett ganska långt kapitel ur en av böckerna som vi ska ha vid seminariet senare idag . hör och häpna så satt jag faktiskt ute , i vårat hörn . där blir det varmt när solen ligger på . nu stod termometern på 30 grader där och då kan man ju inte klaga direkt :P jag börjar känna att det snart kommer börja kurra lite smått i magen min och jag har inte en blek om vad jag ska hitta på att äta . försökte ringa till mamsen tidigare för jag tänkte höra vad vi ska äta till kvällen , så man kan planera lite liksom och så att det inte visar sig att jag blir att äta samma grej två gånger på en och samma dag om ni förstår :P men dessvärre svarade hon inte , och inte har hon ringt upp heller :/ hon har förmodligen en massa patienter och telefonsamtal , men jag ska ändå vara trugen och försöka ringa en gång till . kan ringa till pappa också förstås och höra om han har någon aning . hursomhelst , det ordnar sig nog :)

på lördag är det dags för mig och malin att fara till stockholm
det ska bli förträffligt skôj :D

Innebandy

jag hade förstås önskat att komma tillbaka hit och berätta om träningen redan igår kväll , dels eftersom jag i princip nästan lovade att så skulle bli fallet och dels för att jag var ganska så uppspelt själv och ville berätta . men nej . träningen höll på mellan 19-20.30 och vi kom hem vid tio i nio ungefär , och då förstår ni ju . . . snabbt inhopp i duschen för att inte missa alltför mycket av början på filip och fredrik och efter det kollade vi på idol som mor och far varit snälla och spelat in , och dessutom kollade vi på roomserviceklassikern där kökets gjorde om hos familjen stenmarck-hedlund . apropå det så vill jag gärna passa på att poängtera för världen att det är bland det absolut snyggaste som roomservice någonsin har gjort och därmed faktiskt också något av det absolut snyggaste jag nånsin sett . helt galet snyggt !

nåja , träningen var det ja . känslan ? otroligt himla fantastiskt ohyggligt och alldeles ruggigt kul och roligt . om ni bara visste ! och jag är så otroligt glad för jag kände inte av knät nå alls överhuvudtaget , himlans skönt . får så hur det blir att kännas idag , har liksom inte riktigt hunnit känna efter än ;P visst kände man sig aningen sämre än alla andra , men jag försöker liksom intala mig om att det är helt ok och att man inte kan förvänta sig så himla mycket annat . jag har ju faktiskt inte spelat på typ sju år ?! och då ska det tilläggas att på den tiden som det faktiskt var lite aktuellt och begav sig så var jag inte ens speciellt bra ;D hahaha . gick bra mycket bättre igår än när jag höll på för de där många åren sen i allafall , så det känns himla roligt :) blir att fortsätta träningarna nästa vecka då . shit vad skoj !

Det drar ihop sig

avslutade det där litteraturseminariet för en liten stund sen . allt gick bra och det var skönt att återigen språka lite med de andra i gruppen :) efter det gjorde jag iordning lite av maten som blev kvar igår och nu sitter jag och kikar lite på tv . lyckades bli klar med reflektionen i morse innan seminariet också så nu är den inskickad och klar . skönt .

det börjar dra ihop sig lite smått mot kvällning . eller ja , åtminstone mot den stundande träningen , innebandyträningen ! göstamig , vad har jag gett mig in på ? har varit nervös hela morgongen och värre lär det förmodligen bli :P men kul ska det bli , hoppas det löser sig med klubba också . gaaaaaaah , you´ll hear about it tonight .

nu borde nog mamma snart komma hem , hon skulle få sluta vid ett idag minsann , inte ofta det händer . . . skönt för henne . snart ska jag ringa till pappa och fråga om råd :P


Onsdagmorgon

jag har precis skjutsat malin till skolan , nu sätter jag igång med plugget . blir att försöka knåpa ihop en 2 sidor lång reflektion och klockan 11 är det dags för litteraturseminarie . ha en bra dag , hörs senare


Läxkramp

jag har precis läst färdigt boken , läst färdigt om habib . han klurade på vad som är meningen med livet och han kom snabbt fram till att det i allafall inte var läxkramp . läxkramp är förövrigt ett hyvens intressant ord som jag aldrig har hört förut . finns det något som heter så? uppenbarligen tycker habib det i allafall , och det räcker . det kanske är sånt man har när man fastnar med uppgifter , fastnar i böcker , fastnar överhuvudtaget på det där sättet som gör att man känner sig stressad och stillastående ? ja , jag tror nästan det . läxkramp , jag tänker definitivt skriva in det i min personliga ordbok . thanks habib , eller kanske douglas foley som skrev boken .



i morgon är det dags , jag kan personligen undra vad i hela friden jag har gett mig in på
men ser fram emot det , det gör jag , med hela kroppen :)


Improvement, både i hals och näsa

i´m back on track ! min förkylningskur har återigen visat att den absolut inte går av för hackor den inte , idag mår jag flera resor bättre än igår och dessutom har jag inge ont i halsen överhuvudtaget . great liksom ! det är förstås fortfarande lite obalans i näsan , men det gör inte så mycket för visst , det må vara ganska tröttsamt , men det är åtminstone inte smärtsamt . dessutom märkte jag när jag stod och lagade mat att jag låter litegrann som anastacia när jag sjunger ( nu när jag har förkylningsnäsa alltså , inte annars ) och det är ju lite roligt . hon låter ju minst sagt lite annorlunda när hon sjunger , spännande att låta lika ibland . hahaha .

jag hade föreläsning i morse och den var himla intressant , men jag fick skrivkramp både två , tre och fyra gånger . det blev till slut lite oläsligt , men jag får ta tag i det lite senare . nu har jag läst en sisådär 40 sidor till i boken och har nu bara några enstaka kvar , sen är jag redo för seminariet .

blir förmodligen ingen yoga i kväll , för mamsens axel spökar . dessutom vet jag inte hur det skulle gå med snoken min eftersom yoga innebär andning genom näsan :P blir probably en långpromenad i stället , och ska vädret fortsätta vara såhär soligt och oregnigt så är väl det en alldeles ypperlig idé ? :)

Tacokyckling

och så var det kväll igen , och jag längtar till julen . fick ett alldeles gigantiskt julsug tidigare idag och jodå , det sitter i än . och där kommer det förmodligen sitta kvar till julen är över . säga vad man vill om rusk och kyla , men julveckorna är de allra bästa på hela året . visst att jag älskar sommaren och dess kvällar , men nej . . inget slår julmyset !

pappa hade köpt med sig nå nytt när han kom från jobbet idag , tacokyckling . det var riktigt riktigt gott faktiskt och jag åt mig mätt mätt mätt . efter det kom mormor och morfar hit på lite kvällsfika och efter det åkte malin iväg på träning . hon slutar väl om sisådär en halvtimme ungefär och då är det väl dags för någon här i huset att åka och hämta henne . inte blir det jag i allafall för efter jag hade varit ute på en liten och kort kvällspromenad så klev jag i pyjamasen , mystofflorna och svepte in mig i morgonrocken . tänker koka mig lite te nu snart också , blir bra .

btw , vem är den rara anonyma själ som kommenterat nu på kvällskvisten ? berätta vem du är så jag kan svara :D TACK för din kommentar hursomhelst :P

Det eländiga höstsnoret

jodå , det har slagit till även på mig , det eländiga och världsomvälvande höstsnoret . det är väl ett tecken på att hösten är kommen om något , inte sant ? känns som det snörvlats i alla sveriges hörn nu i flera veckor och snart finns det väl inte en enda kotte som klarat sig undan . jag är inte den som är den , utan jag brukar faktiskt kunna klara mig ganska bra ( peppar peppar ta i trä! ) men igår kväll började jag känna mig lite skrôvlig i halsen och nysig . i morse när jag vakna var halsen ungefär densamma men näsan gjorde ett större intryck kan man väl säga . så idag känner jag mig i ärlighetens namn lite halvkrasslig , observera halvkrass - inte hel ! jag har precis varit iväg till servus och köpt mig lite halstabletter , jag kör på min gamla hederliga förkylningskur , den brukar för det mesta inte svika mig . har precis gjort mig lite te och det är bara att acceptera att det får bli en sån dag idag , konstant te - drickande med pluggläs under en filt i soffan . en sån här dag skulle även vara en alldeles ypperlig dag för malins och hennes UF - företags uppfinning . jag ska förstås köpa en , så fort jag får chansen :)

apropå malin så tyckte jag så ohyggligt synd om henne när jag var påväg upp till servus . jag bylsa på mig bra med kläder . varma mysbyxor , tjock varm tröja , jacka , ullstrumpor , vantar and so on och ändå höll jag på att bli frostmannen himself . tänkvärt är också att klockan vid detta tillfälle var 10 och graderna hade hunnit stiga till några fler . malin gav sig iväg innan 8 , inte alls med lika mycket kläder och på cykel till råga på allt ! usch , jag lider med snuttan . måste få lida litegrann med mig själv också för jag måste gå till bibblan sen och lämna tillbaka en bok , det är långt och jag är inte alls särskilt peppad . men ja , det blir ett senare opeppat problem . först blir det plugg och sen ska jag göra mig lite mat .

En söndag på Ikea

ingen sovmorgon idag heller minsann , iväg mot västerås för att kolla ut kyl , frys , fläkt , ugn , spishäll osv till nya köket . media markt och ikea . hann även in och köpa mig ett par nya skor , yeay , god knows i needed it ! efter media markt åkte vi alltså till ikea , för bortsett från kök så stod det även en soffa på tapeten också , åt majsan , hennes födelsedagspresent . himla snygg också kan jag garantera . vi var inte de enda själarna på ikea heller , det var folk från köping där också , t.ex. linda hammar och tobbe . himla helskön filur tobbe alltså :) hahaha . micka och magnus var där också , söt hon är med magen . blir spännande när det lilla livet kommer :)

sitter och väntar på one tree hill nu , jag är hungrig som en gris
KRAM

Nobody puts Carina in a corner

vi vaknar upp , det är lördag . träningsmatch för malin idag igen . borlänge förra helgen , hedemora idag . som bekant så är det ju äntligen helg med breitholz och berg från 10 på lördagarna och vi slog på det så fort klockan slog just tio . de är bara för härliga de där två , skulle kunna lyssna på dom förmodligen flera timmar i sträck . idag var även en såndär dag som man gärna hade sett att äntligen helg hade sänts som vakna med the voice , det vill säga i TV , för jag skulle nästan kunna lägga både en och två slantar på att man hade fått se rök formligen strömma ur fröken bergs öron idag alltså . hahaha , daniel tog upp ämnet film och gav sig in på styva linan när han började recensera dirty dancing ( carina bergs favoritfilm , i alla väder ) . han sågade den totalt och på alla sätt och vis och carina var inte nådig i sin kontring inte . hahaha , himla roligt var det . vi satt och skratta i bilen hela bunten när hon utbrast "nobody puts carina in a corner!" och nej , det gör man nog inte :P jag har sagt det förut och kommer förmodligen säga det om och om och om igen . . . mer breitholz och berg åt folket !

om vi då skulle ta och berätta det som egentligen ska berättas så kan vi väl lite lätt konstatera att segern för flickerna var ganska solklar idag . 7-0 vart siffrorna tillslut , även om målen skulle ha kunnat bli många många fler från P-Os sida . men kul med vinst förstås , och kul att märta fick göra mål , ett riktigt klatschigt också i might add ;D det var kärvt med folk idag och märta spelade därmed back , och om hon gjorde det med bravur ? herregud , hon spelar i en egen division . jag har en ofantligt duktig sissy ( återigen en sak som jag säkerligen upprepar så fort jag får chansen ) men åt henne måste man bara få vara mallig :) <3

jag funderar starkt , riktigt riktigt starkt


Barns språkutveckling

har precis avslutat ett 1½ timme långt , eller snarare kort , seminarie . 1½ timme lät långt i början , men den har svischat förbi i ilfart för jösses mitt huvud blev förvånat när vi sa hejdå . idag pratade vi om barns språkutveckling och det har varit helt otroligt intressant , var ett sånt där seminarie som man skulle kunna ha setat i och diskuterat i flera timmar . sånahär gånger älskar man skolan , det är verkligen så . gudars , nu är jag alldeles till mig och fullkomligt uppe i varv :) himla skön känsla . 

mycket plugg har det varit idag och därmed känner jag att jag verkligen vill ut och andas lite . det är tv-pucken på tv om 1½ timme ungefär ( det finns fagerstapôjkar representerade i västmanlandslag och därför lär det ses och hejas ) och mamma skulle baka paj tills dess så jag funderar på om jag skulle sticka ut och springa en snabbis så hinner jag duscha och sånt också innan det börjar . tror det får bli så .

KRAM TILL ER 

Nysningen - ett fenomen?

men visst är det väl så? frukost brukar spenderas med vakna med the voice på tv:n . igår var det riktigt festligt faktiskt för josefin tog upp fenomenet nysning . tydligen är hon väldans förkyld för tillfället och nyser hela tiden . hennes son hade tydligen kommenterat det och tyckt att hon nös på ett väldigt störande sätt . liksom allmänt för hög nysvolym och tre gånger i rad . hög nysvolym är roligt kan jag tycka , för jag skulle nog placera både mig själv , mamma och pappa i just den nyskategorin . blev och tänka på den där gången när jag hade följt med robbo och hans familj till rättvik och rättviksmarknaden . . .

vi var påväg hem och det ringde i min mobil , det var mamma . vi pratade en stund och rätt som det var så small det till i bilen . jag skrek till litegrann samtidigt som jag formligen studsa och mamma gjorde typ lite likadant . "vad hände?!!!" frågade mamma , hon trodde att vi hade krockat eller kört av vägen , men nejdå . det visade sig att det i själva verket var robbos pappa som nös . hahaha , det är ohyggligt roligt , jag tycker verkligen det . kan fortfarande skratta :P

kände att jag var lite tvungen att dela med mig av det , nu ska jag däremot återgå till min bok om hur barn utvecklar sitt språk . ger er även ett litet klipp från voice , det må vara lite gammalt men vem går i botten för det ? kära björn gästar och det utvecklas på något sätt till att handla om swebus och brottning? typ :P det är ju ändå fredag



080919

godmorgon och hej fredag . schemat är ganska fullspäckat idag mina vänner . skulle ha haft föreläsning nu mellan 10-11.30 men tydligen så kan den inte visas live (?) och måste därför länkas för oss distansare , vilket innebär att jag inte har en aning om när jag får se den . det är ganska tröttsamt , här har man setat och laddat liksom . men nåja , det sägs ju att det finns inget ont som inte för något gott med sig , och det goda i det här fallet är väl att jag får lite mer tid till att plugga , i detta fall läsa böcker . 11.30 är det i allafall studiegruppsarbete och kl 13-14.30 är det seminarie , däremellan ska vi lyckas klämma in en liten snabb lunch också . blir till att värma burriton som blev kvar sen igår för min del , i don´t mind :) sen får vi se vad kvällen har att erbjuda , vad ska ni göra i helgen ?


En septemberkväll

vi åt burrito för en stund sen , tror bestämt att det faktiskt har hunnit gå flera veckor sen vi åt det sist . dessutom slängde vi i lite hackad lök idag också ( vilket vi oftast brukar skippa annars på grund av att det är drygt att hacka och att det svider attan i ögonen while hacking ) och oj om det smaka mumma . just nu sitter jag och grunnar på om jag ska pallra mig ut och gå en snabb sväng . till 20 lär jag ju vara inne i allafall så det kan ju inte bli någon monstervända . dessvärre är ju inte vädret nå direkt lockande , men samtidigt så har jag varit inne precis hela dagen ( om man bortser från när jag var ut med soppåsar och kollade posten ) så jag känner mig lite needy for air liksom . kanske ska fråga mamsen om hon vill med ut ? majsan är halvkrasslig och pappa kollar på fotboll , de stannar nog inne :P

kram till er mina vänner

Finally , welcome to my new and improved

jamenvisst , nu är jag äntligen klar med nya designen . i allafall tillräckligt klar för att byta ut den mot den gamla :) känns bra . min dag har bestått av mestadelen plugg , har gjort lite nyttigt-hushållsjobb-som-besparar-familjen också , även om det inte skett i några ofantliga mängder . men diska har jag gjort ( det tog sin lilla tid ) , städat rummet och bytit sängkläder . nyss kom malin och pappa hem , mamma är fortfarande på jobbet .

080917

och så var ännu en dag nästan förbi . jag ställer mig frågan , var har jag gjort av den ? gick till servus och köpte lite grönsaker när majsan skulle till skolan , efter det satte jag mig med plugg . satt med det till jag gjorde iordning lite mat ( kyckling och ris för att vara exakt ) och efter det gick jag upp till mormor och morfar . där befann jag mig i 2½ timme ungefär och sen gick jag hem tillsammans med malin . har setat med plugg nu igen och har precis skickat in en uppgift . one tree hill är på tv:n och även fast avsnitten är gamla som gatan så slår dom . hade tänkt städa rummet idag men det var innan jag bestämde mig för att gå upp till mormor och morfar . får se vad jag gör av kvällen , vad gör ni av eran ?

picasso? nej , bara pappa

malin har en ganska så unik och särklassig vägg i sitt rum numera , jag blir ganska överraskad varje gång jag ser den för det känns liksom ganska otippat att sitta uppmålad på en vägg :P haha . hursomhelst så är det väl inte direkt nåt understatement om man säger att den är den enda i sitt slag ? pappa är ganska mästerlig med penslar och målarfärg ( bland mycket annat ) , det tror jag ni ser . . .


first hotel amaranten

förresten är det bokat och klart nu , my birthdaygift to my beloved sis . lär förmodligen bli hyperbra :)

våffelos

kommer ni ens ihåg när ni åt våfflor sist ? I DON´T och det i sig kan nästan vara skamligt , för våfflor borde ätas oftare . om ni inte håller med mig skulle det kunna bero på att ni inte har smakas pappas , för de är hyvens alltså ! yummie in my tummie , for sure :) det gräddas för fullt där nere nu och det luktar i princip våfflor i heela huset , det vattnas inte lite i munnen du ? gud så gôtt :D

efter maten blir det yoga med mamsi , blir grymt skönt :) sen blir det tv för hela slanten , idol lär spelas in och tittas på efter vem kan slå filip och fredrik


080916

full rulle , det är tisdag . upp i ottan vill jag lova , 5.40 ringde klockan , det var alldeles för tidigt . upp , stoppa i sig lite frukost , hoppa i lite kläder , dra på sig vantar och kliva in i bilen . köra till smedjebacken och tro det eller ej hitta rätt relativt snabbt . var lite allmän information om kommunen typ , och om praktiken . fast vart kanske mest annat prat som egentligen kanske inte skulle ha pratats , men som gjorde nytta och kändes bra ändå :) det var jag , jenny och kine , och diverse "vuxna" , haha . trevligt faktiskt

sen åkte vi ut till skolan och var med på mattecirkel med redan utbildade förskolelärare , det var intressant , men hade kunnat vara roligare om de hade haft lite koll på att vi faktiskt skulle komma . kändes som vi vart lite inkastade i brist på annat liksom , men som sagt , lika intressant ändå

efter det åkte jag till söderbärke ( där jag förövrigt faktiskt får göra min praktik i stället för i smedjebacken , kändes himlens bra :D ) och hälsade på vid den förskolan jag ska vara sen . personalen verkar himla mysiga och tyckte det skulle bli så jättekul att få dit mig . tack detsamma liksom , gud jag vill har praktik hela tiden :) nu ska jag bara planera mina egna timmar

tre gringos

här har ni´t , ett hål i väggen
tre , om möjligt , tappra själar



hitta karta på eniro.se ?

hej där , nu har jag precis pratat med den eftertraktade personen i smedjebacken , tog sin lilla stund vill jag lova . vet inte hur många gånger jag provade ringa innan jag äntligen fick tag på´na , men det fick jag tillslut i allafall alltså , som sagt :) så i morgon var jag otroligt välkommen dit , tack för det , nu ska jag bara hitta också :P jag är otroligt säker på det mesta vad gäller landsvägar så det ska väl inte vara några problem , eller ? eller så kan det möjligtvis ha varit precis tvärtom ;P haha . blir och skriva ut kartor va ? skulle tro det ja :)

har precis haft föreläsning också , om barns språkutveckling , den andra delen . intressant , precis som den första . hade föreläsning tidigare i morse också , om berättande och om 45 minuter ska berättandet bli praktik , för då ska vi återberätta våra sagor i ett fådda-sagor-seminarium , blir spännande indeed .

det var säsongspremiär av hål i väggen igår kväll och det var väl alldeles förskräckligt roligt ? hahaha . jösses vad vi skrattade när björn ( thank god he´s back ) , henrik och felix skulle igenom det där sista hålet och björn var den enda som lyckades med just det och de andra trilla handlöst i vattnet . det var nästan hysteriskt kul , eller ja okej , överdriva är onödigt , men sjukt skoj var det i allafall :) något som inte är riktigt lika roligt är att jag verkligen inte får det att fungera med min nya bloggdesign . allt är färdigt och så har menyn helt plötsligt hoppat ner och lagt sig under inläggen ? JAG FÅR INTE TILLBAKA DEN DÄR DEN SKA VARA och det gör mig tokig ! HJÄLP MIG

080914

carina berg är väl den obotliga favoriten just nu va? satt och lyssnade på äntligen helg med breitholz och berg när vi åkte till borlänge igår och då började hon bland annat prata om det stundande hopgänget med sveriges härligate kristian luuk . ´men du , ge mig fem . . . hit med kardan´ hahaha , sjukt rolig person . stjärnor på is lär kunna bli bra kul när det börjar på tv i höst , dels för att det ska bli ohyggligt underhållande att se oväntade personer i sånadär isutstyrslar svängandes omkring på skrillor med förrädiska taggar som förmodligen kommer få flera stjärnsjälar på fall , men framförallt för att det kommer ledas av just carina berg , i samvärld med fröken carolina gynning . ni hör ju , jag går händelserna i förväg och utropar stjärnor på is till höstsuccé .



det har varit hederlig och härlig slappsöndag idag . sov tills reprisen på svensson svensson började , gick upp och såg det , åt frukost , skrev lite från föreläsningen i fredags , åkte upp med de andra på fika hos mormor och morfar , stannade till på affärn på hemvägen , gick promenad med märta , åt tacos , kollade på one tree hill , duschade , skrev lite mer
och nyss har jag kollat på paralympics . har ni lagt märke till att sverige fortfarande är fantastiskt duktiga ? inte nog med att de håvar in en massa medaljer , somliga slår världsrekord också . där är det krut minsann , heja !

just nu håller svt sporten på , efter det ska vi kolla på det vi spelat in . . . det vill säga ensam mamma söker och hål i väggen . det stundar ny vecka , och jag har fått praktikplats i smedjebacken .

( jag hoppas förövrigt att jag ska bli klar med min nya bloggdesign nu i veckan )

arja , min arja

nej , det blev ingen seger för flickerna i borlänge idag , inte alls faktiskt . men som sagt , i vilket fall så är det kul att säsongen är igång :) i have an announcement to make: hela min själ vill spela innebandy , på riktigt ! det spritter i hela kroppen vid blotta tanken och jag önskar så otroligt gärna att det skulle fungera med mitt knä . gud jag önskar , jag önskar , jag önskar . jag vill , jag vill , jag vill !

åt på matpalatset i kupolen innan vi åkte hem och det är bannemig att tala i underkant om man inte nämner att deras pizzasallad är den godaste i hela avlånga sverige alltså . herregud , den går inte av för hackor inte !

efter hemkomsten blev det singstar för mig och märta , vi är fabulöst bra på högt över havet måste jag säga ;D om ni bara kunde höra liksom , haha . sändare och mottagare samma kanaaaaaaal , and so on :P helklatschig låt förövrigt , på alla sätt och vis .

just nu sitter vi och kollar på musikmaskinen , det är reklam och jag är tillbaka här som jag lovade tidigare i morse . jag trodde aldrig jag skulle säga detta , för tösen har konstant gått mig på nerverna , men petra mede är faktiskt en hel hög underhållande . . . i allafall i kväll

080913

godmorgon världen , det är lördag idag . jag tänker börja med att bekräfta min toktrevliga gårdagskväll hos jossan igår . gosan hade gjort en alldeles utsökt tacopaj och vi åt den med mastodont välbehag . smoothie till efterrätt hade hon trixat ihop också . hon är en hejare i köket den där bosén ;D haha ( förövrigt ett av tidernas mest klockrena hopkok ) . när jag kom hem var katja och stefan fortfarande kvar här . mamma och pappa hde bjudit hit dom på middag och jag befann mig i mitt allra snällaste stadie och skjutsade hem dom när de som så ville , framåt ett i natt . jag var sjukt trött men ställde upp ändå såklart . ok , kan möjligtvis på sina ställen låta litegrann som att jag typ tycker synd om mig själv eller nåt i all min så kallade duktighet , men så är det förstås inte ;D när jag kom hem trilla jag i allafall i säng , det var skönt .

nu har vi ätit frukost och gjort oss klara för avfärd . avfärd mot borlänge . märta har säsongens allra första träningsmatch idag och det kan hända att jag kaaanske tillochmed är liiiite mer uppspelt än alla andra ;D hahaha . det ska bli otroligt roligt , dessutom ska vi dra lite på kupolen också , kanske både innan och efter ? lär kunna bli en bra dag . återkommer mot kvällningen , ´til then , keep the spirit !

fredag den tolfte . september

tog mig en välbehövlig sovmorgon i morse jag och oj om det var skönt mina vänner . herrejösses , skönt att vakna av sig själv liksom . händer inte så ofta som man kanske tror och som man förmodligen skulle behöva :P stoppade i mig en massa god frukost , vi har seriöst världens godaste bröd , skulle kunna äta flera kilo !

efter det började jag traska iväg ner mot stan , jag var inte speciellt motiverad inför det för den där vägen är en såndär väg som man har spatserat på typ femtioelvatusen gånger och som man kan utan och innan . då blir det inte ens underhållande när man har bra musik i öronen , även om det förstås blir en hel del enklare . det ska jag väl inte sticka under stolen med . tanken med hela stan var att jag skulle in på bibban och hämta en bok som de ringde om igår . men hey , när man kommer fram så är det stängt ? hallå ! "vi öppnar 14 på fredagar" , ok ? förmodligen tidernas sämsta påhitt och öppettid . gösta ! mamma och pappa var i allafall snälla och tog med sig mitt lånekort när de åkte och handlade nu för någon timme sedan så jag fick den tillslut i allafall , men kul att jag gick hela den där vägen , for nothing ! nåja

efter det gick jag till skolan och satte mig för att vänta på majsan . hon fick sluta lite tidigare och då gick vi , som väldigt planerat , till gymmet . det var härligt och himlens roligt faktiskt . sjukt kul när hon vill följa med :) sen gick vi upp till mormor och morfar en sväng och efter det har jag mest fixat och förberett mig inför kvällen , för i kväll blir det mysigt minsann :) jossan har bjudit dit oss på middag , mig och marie , och det ska bli hyvens trevligt :) sitter mest bara och väntar på att åka iväg nu , ska hämta upp marie innan det också . . .

ha en trevlig kväll mina frön
KRAM

apropå hanna hedlund

jag skulle ge bra mycket för att få se det så ska det låta program där hanna hedlund och martin stenmarck var med samtidigt , tillsammans , för där var varenda låt svinbra . skulle det programmet visas på tv skulle kvalitén inte heller vara lika rutten som den är på det här klippet , men jösses . det kan inte hjälpas att man får ståpäls , it just can´t !


hanna hedlund , putte nelson , martin stenmarck - the prayer . terapi för själen

elfte september

jag letade efter ett himla härligt klipp på youtube just precis nu , och ja , jag hittade det . men sorry to say så går just det klippet dessvärre inte att visa för er just här . ger er därför länken i stället och råder er verkligen till att trycka ! hanna hedlund sjunger en låt om och till new york , idag tror jag varenda kotte vet exakt varför .

http://www.youtube.com/watch?v=C8s9FaB-qD0

sverige - ungern

ja , det är nu det gäller gott folk . dra arslet i gruuuuset om de får stryk idag alltså . 0 - 0 mot albanien sist liksom ? shape up , det håller inte ! tacka gud för att sebastian larsson äntligen tycks få spela från start . synd bara att tobias linderoth med flera ska behöva vara skadade för att herr l.l ska förstå det .

fotboll på tv innebär alltså , som ni säkert vid det här laget listat ut , att det krockar med idol och det är såna här gånger man glatt tackar gud för videon ! i kväll visas det som bekant från karlstad och jag känner verkligen med hela kroppen att jag kommer skymta ;D hahaha .

det har varit fart under mina fötter idag , känns som jag varit på traskande fot ganska så konstant hela dagen faktiskt . var bland annat med lillskrutt till tandis , hon var duktig minsann ;P så har jag varit förbi bibban också och fixat en till bok . den handlar om hur barn lär sig läsa och skriva . började läsa lite i den medan jag väntade på märta och gudamig det är ohyggligt intressant ! annars har det inte hänt så mycket idag , har skrivit klart min saga här på datorn iof , klar att skickas in .

vi har dock gjort ett svinkallt konstaterande idag , jag och malin , icke att förglömma .

19.53 , avspark om sisådär 20 minuter . heja sverige för sjutton gubbar , klå´rom !

lite showup

tänkte att jag skulle bjuda på lite random pic från miccas 20 årsfest i lördags , håll till godo

           
marie & nonne , jag & jossan , robbo & jag , micca

        
sara & jag , jossan på väg mot gubben tillsammans med hennes helhärliga paraflax , sandra & emelie , jönsson & jag

mer paralympics åt folket

ja men du , jag hoppas ni vet att paralympics är i full gång och att sverige är hyvens duktiga i flera grenar . bara igår t.ex. så tog sverige två guld . två guld ! fattar ni ? på en och samma dag . anders olsson på 100 m fritt och jonas jacobsson i 10 m stående skytte . det är ju alldeles fantastiskt . roligt också att tv - världen har tagit sig i kragen och bestämt sig för att direktsända paralympics med start på torsdag . direktsändningen må kanske inte hålla på sådär dygnet runt som den gjorde på os , men jag tycker att det är otroligt roligt att de visar något överhuvudtaget . vissa gånger verkar de ju knappt bry sig om att det pågår ens , usch ! men ja , mer paralympics åt folket säger jag bara och så slänger jag in två grattis och ett rungande
HEJA SVERIGE!

igår var det kristallengalan på tv och ja , den bjöd väl på ganska mycket besvikelse va ? en fråga , vilka är det som sitter i juryn ? för alltså seriöst , inte tyckte jag att det var många kristaller som hamnade där de borde hamnat inte . peter settman är verkligen väldigt förtjänt av en kristall , men jag hade gärna sett att det funnits två så david hellenius också kunde ha fått en ( nu fick han ju iof en till slut , för let´s dance , men ja ni förstår ) . stjärnorna på slottet ? sen när är det mer underhållande än idol , let´s dance eller melodifestivalen ? bara för att dra ett exempel . sen kan jag också tycka att sveriges bästa kvinnliga programledare . . . hon var inte ens nominerad !

nu är klockan 9.53 och det är bäst jag kilar ur det här och loggar in mig i dalarna . diskussion om fredagens föreläsning nu först , sen seminarie . ikväll börjar vem kan slå filip och fredrik
förresten . de är seriöst smått ( definiera hur du vill ) galna , men man lär nog kanske glutta lite på´t i allafall , eller ?

080908

jag har fått min saga , finally , bra skönt . jag kan fortsätta andas :) nu ska jag gräva ner mig i en bok . ikväll ska jag förövrigt se kristallen - galan , roooli .

roligt är det också att mormor och morfar är på hemmaplan igen , var skönt att träffa dom igår och den snabba svängen tidigare i morse :) det är här de hör hemma

en söndig summering av en förlördag

farfar och birgitta kom hit igår ni vet , för att fira 18års majsan :) vart fika och grejer , trevligt . sen bar det av mot sörbo och miccas föräldrars place för 20års fest . micca bjöd på god mat och fika . . . och ahlgrensbilartårta förstås ;D jag ville gärna inte få in i skallen att det var bilar på riktigt utan trodde ihärdigt att det var sån där spritsad ( heter det så ? när man föser in grädde i en tratt och trycker ut det på tårtan ? nåja , ni förstår säkert . och skulle ni inte göra det så går det nog lika bra ändå ) grädde i olika färger . den blev inte riktigt på riktigt förrän den hamna mellan mig och robert . hahaha :) sen blev det lite allsång och grejer , det var himlans trevligt faktiskt . sara wikström är en solstråle , punkt för det .

jag och jossan har konstaterat att sörbo är lite i utkanten av det mesta faktiskt . good luck making it from there liksom . hur tar man sig till stan ? jag har en väldigt söt mamma , det vet ni förmodligen också , och igår var hon jättesnäll och kom till sörbo och hämtade oss , för att skjutsa in oss till stan och green man . hon tog vägen över åkern , sort of ;P

det var fri entré på gubben , uppskattat minsann och enligt mig något de borde syssla med oftare . det är tråkigt att betala in sig och sen upptäcka att stället är folktomt , eller hur ? folktomt var det inte igår då iochförsig , rätt mycket härligt folk faktiskt , men ganska trött musik . jag hade trevligt ändå , med dear friends of mine ! jag och jossan kom under kvällen på en uppfinning som förmodligen skulle bli en bestseller överallt , vad skulle du säga om en mobil med dialektfilter liksom ? fatta kul om man skulle kunna få ett meddelande på göteborgska eller typ norrländska ? himlans , det skulle jag vilja kunna uppfinna :) på tidigare tal om söta föräldrar så håller pappa precis samma klass som mamma och han var snäll och hämtade oss i natt , thanks pop . och nu , by the way , så målar han på märtas vägg . det kommer bli dyngsnyggt och jag lovar att ge er en bild när det är färdigt :)

idag kommer mormor och morfar äntligen hem från finland . in fact så är mamma och moster på arlanda och hämtar hem dom nu . 14.45 är klockan , det innebär att de ska ha landat by now . blir skönt att få hem dom !
sunday bloody sunday , have a nice one

tappra själar i regnigt ösregn

eller kanske egentligen bara idioter? det var väl ungefär de tankarna vi talade ut om runt eskiln idag , jag och malin . jag hade föreläsning mellan 13-15 idag, det handlade om språkutveckling och var intressant även om det var aningen hafsigt mellan varven , men direkt den var slut så hoppa vi i träningskläderna och begav oss ut till eskiln för att ta oss en runda . ( märta var ju tvungen att testa nya löparstället liksom ;D ) . det regnade inte då

men när vi kom dit och hade tagit en sisådär fyra , fem steg kanske ? då minsann , då kom regnet , och det med besked . vi såg väl ungefär ut som dränkta katter när  vi kom tillbaka och vi kunde väl lite lätt konstatera att de flesta i de förbipasserande bilarna säkerligen tyckte att vi tappat en skruv eller två , medan vi i stället enbart såg oss som sjukt tappra ;D hahaha . snabbt gick det i allafall , och skönt var det . . . trots omständigheterna :P

var till skolan i morse också , brinellan alltså :) hälsade på lena och ylva , även om ylva mest var stressad och skulle upp på skolfoto :P hehe . lena sa att hon var väldigt glad att se mig , jag kunde nästan känna det i den dunderhärliga kramen hon gav mig :D jösses , jag saknar dom , jag gör faktiskt det !



i morgon kommer farfar och birgitta hit för att fira malin . ska bli kul att träffa dom , för det var riktigt längesen nu . kvällen bjuder på fest med kalaspinglorna , lär kunna bli ganska bra va ? skuuuuulle tro det ja :)
TREVLIG HELG

080904

idag har jag spenderat i stort sett hela min dag i västerås . traskade iväg till sjukan till 12 för att hämta mamma , sen styrde vi mot västerås . hon skulle på kurs , jag gjorde stan . sen slöt mamsen upp efteråt och vi åt god mat bland annat :) åkte hem igen och klev innanför dörren precis när idol började . nästa vecka visas det från karlstad , håll utkik efter mig och ida - marie . . . jihde levde sitt liv runt oss ;D

i morgon är det fredag , hej

080903 - samtalsrum 19

där har jag befunnit mig nu i 1 timme och 45 minuter ungefär , på seminarium . det var nytt och faktiskt himla häftigt , jag som är sådär ohjälpsamt oteknisk i frågor som rör datorer är ganska överblåst över hur det kan fungera på det där viset . kul var det helt enkelt :) vi diskuterade sagor , bland annat , och fick även vår första uppgift . vi ska försöka hitta en person med utomeuropeiskt ursprung och be om att få en saga berättad för oss . sen ska den reflekteras över och analyseras , lär kunna bli spännande . nu gäller det bara att få tag i en sådan person . om du är utomeuropeisk och ohyggligt intresserad av detta , let me know ;D haha .

min present till malin blev lyckad , likaså presentöppningarna och instruktionerna ;D hon lät glad , hon såg glad ut , hon sa att hon var glad . det glädjer mig :)

jag har kastat in en kyckling i ugnen nu jag , där får den stå och färgas i en timme , sen ska den ner i min mage . den har typ redan börjat kurra . . . magen alltså , inte kycklingen . ha en bra onsdag
idol börjar i kväll , missa inte det !

080902 , jag möter dig

nu är jag uppstyrd och redo , redo för artonårskalas ! hör ni hur knepigt det låter ? :P är en gnutta ivrig på att traggla iväg min present åt tuffersnuttan också , är lite sådär smått vänd i magen för vad hon ska säga . . . och tycka och tänka . hjälp vad jag hoppas det blir bra . i morgon ska jag ha mitt första seminarium på marratech , blir spännande :) don´t worry , i´ll keep you posted . ha en trevlig kväll mina vänner

vad sa den ena väggen till den andra?
- jag möter dig i hörnet

visdom , ibland finns det alldeles för nära
HEJ

tio tusen röda rosor

vill jag skänka dig . inte nog med att du är du , du fyller dessutom 18 år idag . jag vet att jag har sagt det förut , men jag tänker säga det igen , för det minsann är fullkomligt galet ! :)

min present i morse var bara en liten teaser , för den riktiga väntar senare under dagen ;D tihuu . ibland är jag bra lurig jag ;)

hursomhelst så önskar jag dig en förtjusande bra dag , det borde ni andra också göra

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN TWISTYSISTY
jag älskar dig!


080901

det har hunnit bli ny månad och jag har återigen blivit knockad av mamma mia . var i globen igår och såg den engelska original versionen av mamma mia , det var galet bra ! himla trevlig dag överhuvudtaget i might add , as usuall med bra sällskap :)

idag har det varit fart och fläkt på paradiset igen vill jag lova . tog en sväng till fagerstahallen och drog en timme i simbassängen i morse , det var ohyggligt skönt och endast gud vet när jag simmade sist . varför gör man inte det oftare? nu har jag dock helt hutlöst ont i knät igen och jag vet inte om det beror på simningen eller allt städande här hemma . jag har minsann städat konstant i 5½ timme ungefär , jag tänker tycka att jag är duktig . det ställs nämligen till med kalas här i morgon , lillsyster fyller 18 den tösan :) göstamig !

RSS 2.0
Test