080830

igår var det fredag och alltså sista innedagen i falun för de här närmaste 10 veckorna . vi hade workshop med musik och rörelse , duktigt kul var det vill jag lova :D benke hette lärarn , han var stencool . och jag var "allt som ger mig kraft" - tjejen och jag gjorde´t rätt bra vill jag tycka ;D hahaha . sjukt roligt . fick reda på seminariegrupperna också , hamnade inte med nån av tjejerna från onsdagens och torsdagens grupp , vilket var lite småtrist , men det blir säkerligen bra det här också :) skolan känns kul just nu , precis som den ska kännas :) efter det gjorde jag stan och inhandlade ett par efterlängtade chinos , bland annat . kändes bra

idag har vi varit på en relativt snabbvisit i västerås , uträttat lite smått , men mest kollat på kök . vi ska göra om vårat , helt och hållet :D wei , kulkulkul ! vi åkte hem så vi passade in tiden till 16 , när finnkampen började på tv , lyckades se mosters karl skymta förbi på tv:n också , haha . otippat . är lite sådär halvkassa grenar just nu så jag passade på att betala räkningar , och slänga in en tanke här . blir myskväll ikväll , bra va?!

mamma mia i globen i morgon , förmodligen dyngbra
ha en trevlig kväll mina söta


sagan om den magiska sleven

den är vår , och ganska succéartad om vi får tycka ;D sagan knölade vi ihop på en halvtimme igår - jag , jenny , malin , sandra och sofie - och idag fick vi i uppgift att gestalta den . vi valde stumteater , innehållande övergången från då- till nutid och lite annat smått och gott . allt kryddat med sandra , den klockrena norrländskan . jösses , idag har jag skrattat . idag har jag skrattat ! :) uppskattat från de andra blev det också , och då känns det förstås ännu roligare :) i morgon är det fredag , då tar mitt första "innedagarspass" slut , och då ska vi även få veta vilka seminariegrupper vi hamnar i . lär kunna bli spännande . schemat är 13 - 16 , men jag åker lite tidigare och drar en snabb runda på stan först :)

förresten så träffade jag på jossan i falun idag också , och apropå att träffa människor man tycker om så stod micca här utanför när jag kom från bibban i kväll :) hon hade ett inbjudningskort med sig , och ja . jag vill gärna komma :) !

jag har haft en bra dag idag , hoppas ni delar min känsla
de bra dagarna är mycket mer välkomna än de dåliga

måste dock erkänna att jag under förmiddagen idag fick en smärre smäll i huvudet - den drämde till med insikten om att skolan känns aningen konstig utan ida - marie !

080827

idag har jag börjat skolan på riktigt , det känns fortfarande bra :) verkar vara helt okej folk , även om man typ inte lärt känna någon direkt än :P haha . blir förmodligen bättre i morgon dock när vi ska göra lite gruppgrejer , inte så himla lätt att lära känna nån när man sitter i aulan och mest lyssnar på hon där fram liksom :P haha . men det blir nog bra , jag ler :) nåt annat jag har dragit på munnen åt idag är hyperhärliga sandra från norrland . snacka om härlig dialekt alltså :)

jag och malin fick lite nya singstar spel häromdagen och ikväll har vi invigt dom , med råge . grattis till mamma och pappa , och kanske även grannarna . varsågod åt oss ! haha

i morgon är det heldag , blir upp i ottan . godnatt

26 augusti 1989

det var datumet då mamma och pappa gifte sig i västanfors kyrka 
det är nitton år sen 
idag firar de bröllopsdag 
GRATTIS <3


haveri och beroendeuppvak

ibland blir man skrämd av hur beroende man är av saker och ting , som av en dator t.ex. våran har varit särsk nu i två hela dagar och man har knappt vågat ha den på , hur bär man sig åt då ? skulle det inte ha varit för att jag har börjat skolan , på distans , så hade saken varit en helt annan , men nu funkar det liksom inte att datorn havererar och gives up on me bara sådär ! nåja , den verkar fungera bra hittills i allafall , jag fortsätter be .

skolan ja , började igår som sagt . hade egentligen inte behövt vara där , lite lätt kursinformation bara , som jag egentligen läst på fronter redan . men det kändes väldigt skönt att ha fått vara där i allafall och se stället :) och lärarna . idag är det ledigt och i morgon är den dag som det drar igång på allvar . innedagar i falun nu till att börja med , onsdag till fredag . blir workshops och grejer , ska bli riktigt kul faktiskt :)
feel the beat liksom , jag är distansstudent ! :D

sist lovade jag att jag skulle summera os , eftersom det sinat och tagit slut nu . jag ska göra det nu
os invigdes i peking 080808 och hela sverige var väldigt förväntansfulla . medaljförhoppningar hade vi och frågan var egentligen inte om sverige skulle ta några medaljer , utan snarare hur många medaljer vi skulle ta . det började rätt bra med sånadär oväntade människor som emma johansson och gustav larsson och då kände man nästan , understryk nästan , att det kanske inte skulle bli ett så pjåkigt os after all . men det falerade rätt snabbt och det visade sig att näst intill alla så kallade "medaljhopp" inte höll måttet och i stället fick man glädjas åt nykomlingar som går till kvartsfinaler . ungefär så är känslan . det är väl först och främst tre människor man kommer ta med sig från peking - ara abrahamian , som gör vad han känner , står för det och vinner just därför . lassi karonen , som bara är helskön och dunderhärlig . susanna kallur , som aldrig på riktigt får visa vad hon egentligen går för .

vi kan väl konstatera att os verkligen inte blev vad vi hade förväntat oss , men vi kan också konstatera att trots detta ständiga stolpe ut för sverige så längtar man till os i london 2012 . jag är förmodligen lika bänkad då som nu , men förhoppningsvis på bättre tider .



den kryper inpå . . .

. . . skolstarten ! lördag idag , falun på måndag . shit , det ska faktiskt bli riktigt riktigt roligt :) har setat och kikat igenom typ allt på fronter nu och även laddat hem , och installerat , det program jag kommer behöva och använda mig av i distansplugget . marratech för att vara mer exakt :) gud så det här känns bra ! yihooooo , grattis till mig :D

sverige hade två medaljchanser idag , vi sumpade båda . os tar slut i morgon , ska jag summera .

det har varit förträffligt fint väder idag . vi var ner på stan efter frukost i morse , var tänkt att jag skulle ha kilat in på bibban , men tydligen har de nya påhitt på flera affärer här i stan och anser inte att det behöver vara öppet på lördagar . det är tröttsamt , bibban är ett sånt exempel . synsam är ett annat . . . pappas glajjer gick bokstavligt talat av på mitten i morse , då skulle man gärna vilja att ett ställe som synsam har öppet så man kan få lite hjälp liksom . men nej , icke . i stället drog vi rajder på bokhandeln , inter sport och vackra ting . och ica förstås , eftersom det var huvudingrediensen . efter det vart det mer os och efter det gick jag ut på promenad . sjukt skönt kan jag intyga , och nästan 1½ timme vart det . gösta ! efter det har papsen grillat , gott som tusan förstås .

klockan börjar närma sig åtta ,
ha en trevlig kväll :)

sicken klippa va?

jag vet inte var den kom från , jag hann inte se den , det fanns inte en chans - usch jag går av ! panikattack 3000 va ?

idag är det sjukt skönt att det faktiskt inte regnar för en gångs skull , man kan vara ute i t - shirt och det känns inte fasligt kallt ens . yeay , snajsigt :) var nyss och handlade med malin och pappa . mitt upp i allt blev jag vettskrämd av ett finger som kittlade till i sidan , på det där stället där man är helt fruktansvärt kittlig ni vet ? men sen blev jag mest bara sjukt glad över att se vem som var gärningsmannen . jönsson , sicken klippa va ? helbra person , grattis till mig som har hans namn på vänlistan :D haha .

inte nog med att jönsson var på stan , träffade lilla lena också . hon sa att hon var glad att se mig , tack i hjärtat :) hon var glad att jag hade flyttat hem igen för då kan jag komma och hälsa på  i skolan oftare :) haha . jag lovar , jag ska hälsa på :)

tacos , film och choklad med sandra igår förresten . blir inte annat än tokbra <3


080821

ikväll är det myskväll med powerpinglan som gäller , det är väldigt glädjande mitt uppe i all os - dysterhet . jag ska heja järnet på johan wissman innan jag åker bara . mer än så tänker jag faktiskt inte ägna åt os idag , det är liksom mest deprimerande nu för tiden . märta började skolan igår och jag får lite sådär rys i kroppen när jag inser att det är hennes tur att älska några få ljuvliga sekunder på studenttaket när sommaren kommer nästa gång . uschamig , det går för fort ! snart börjar jag skolan också , ska bli spännande :) börjar bli lite smått nervös faktiskt , men det är väl sånt som hör till antar jag :)

dagens fråga: vad har ni för er idag?

ha en trevlig kväll
i know i gonna :)

080819

det mesta går åt pipan just nu . jag vet att jag har sagt det och typ malt på om det nästan varenda dag nu , men det kan bara inte hjälpas , för det är verkligen ingenting som vill gå sveriges väg för tillfället . jo , kanske några få som det bara är kul att det går bra för , men för alla som har haft eller åtminstone skulle ha haft medaljchans har det falerat totalt . stefan holm var väl i princip vårt sista hopp , och det slutade förstås med en väldigt svensk fjärdeplats . vad är det för placering överhuvudtaget ? os visade sig bli ganska värdelöst och jag har inte så mycket motivation kvar längre , alls och överhuvudtaget . man blir liksom knappt ens besviken längre . härligt också att vinnartiden på 100 m häck var sämre än den susanna kallur springer på , inte ens när hon tar i . 
johan och carolina är väl typ sveriges enda leenden just nu .




blandad kompott i ett datum fullt av 8or

det sägs vara måndag igen och ännu en helg har flutit förbi , en bra sådan vill jag tillägga . åkte som bekant till karlstad i fredagskväll , drog en snabbvisit upp till lägenheten en SISTA gång och bara kollade så allt var ordentligt dammsuget och sånt , sen åkte vi till hammarö :) sov återigen med flickerna ute i husvagnen och hade förstås klockan alarmerad mitt i natten för att se på os ( återkommer till det i ett senare liv , eller bara om några rader ) . snabb tillbakaläggning i husvagnen för ännu mer os några timmar senare . frukost , tillfix och destination skutberget . släktträff på schemat och det var trevligt ( sjukt stor släkt också , jösses :D ) . vädret ville för en gångs skull vara på vår sida också och dagen blev alldeles utmärkt . middag och fest till kvällen och sluttimmarna blev ena riktiga höjdare . haha , shit jag hade sjukt kul! :D faster anette tackade för showen , jag bugar och bockar ;D hahaha .

igår städade vi , letade efter en borttappad telefon och åkte hem . mer os och sen födelsedagskalas på hökbacksvägen . sandra puffran fyllde 20 , och det med besked :) bra trevlig kväll , grattis igen <3

os ja , det är gaaaanska mycket stolpe ut just nu . eller kanske egentligen inte ens ett stolpskott . handbollsdamerna vann ju som bekant över tyskland . och hoppet om att svenska fotbollsdamerna skulle göra detsamma dog , som vanligt , i förlängningen . utslagna alltså , i kvarten . stefan nystrand skulle ta guld , kom sist . alshammars baddräkt sprack , hon också . ara blev fråntagen sin oönskade medalj . lassi blev sjuk , höll inte . ida-therese skulle brottas om medaljer , tog ingen . mustafa mohammed blev tvärstum och slutade tia i finalen på 3000 m hinder . linus thörnblad rev ut sig i höjdkvalet . sanna kallur snubblade på första  häcken , missade precis allt .
kan inte låta bli att tycka att allt det här känns väldigt och typiskt svenskt . tydligen ska det bara inte gå ? det är sorgsamt , och hiskeligt tråkigt .
det är förstås inte bara skuggigt över svensk idrott just nu , tackochlovfördet , det finns faktiskt några ljusa strimmor på himlen . johan wissman gick vidare från kvalet på 400 idag , carro hoppar längdkval i natt , handbollsdamerna spelar kvartsfinal mot norge i morgon och stefan holm hoppar höjdfinal . till det ska läggas att tomas johansson och simon aspelin tog ett hejdundrans härligt silver i tennisdubbeln . grattis!

nu är det registrerat och klart i dalarna och det känns fortfarande bättre och bättre för var dag . är så galet skönt när man inser vilket otroligt helrätt beslut man har tagit .

update: tiden räcker inte alltid till

hej på er . nu är jag här igen . jobb har tagit stora delar av min tid , resten av tiden har os tagit ( don´t get me wrong , den får gärna ta ) . nu är det slutjobbat i allafall och mer tid där behöver inte spenderas . känns skönt ? ganska så ordentligt ja . sömnen hinner man inte heller med , men man får leva lite såhär när det är os , gå upp mitt i natten , gå och lägga sig igen i några timmar och vakna igen till ringklockan . men det är faktiskt lite av tjusningen . det känns skönt att få leva sitt liv runt os - tiderna en gång vart fjärde år liksom . man blir som en helt annan människa , eller ? haha . kanske inte , men hutlöst kul är det :) i love it !

det har hänt en del sen i måndags . håkan dahlby skulle ta sig till final i duppeltrap , tydligen ganska enkelt , och vara med och skjuta om ett guld . det gick helt fel , missade finalen och var ganska förkrossad . vi också . lassi och frida rodde varsin semifinal i singelsculler och lassi imponerade och vann sitt heat , med en tid som skulle visa sig bli bäst av alla . final väntar alltså och jag har fortfarande mitt höjda finger , även om han tydligen dragit på sig en väldigt opassande förkylning ? bläk . svenska handbollsflickerna spelade mot sydkorea , fick stryk . svenska fotbollsflickerna spelade mot kanada , och vann . gustav larsson tog sveriges andra medalj , och gjorde precis som emma . kom tvåa , fick silver , blev glad . johansson/aspelin har tagit sig till semifinal i dubbeltennis . stefan nystrand dog på 100 m fritt , men slog svenskt rekord två gånger på halva distansen . simmar final . emma samuelsson visade sig bli ett nytt och väldigt strålande svenskt stjärnskott . i fäktning ? sen när har man nånsin velat kolla på fäktning ? sen i onsdags , typ . världens snackis är väl dock ara abrahamian ? man kan bara inte annat än lida . det hade varit guld , jag är nästan säker . det skulle åtminstone ha varit final , där är jag säker . sånt här ska bara inte få hända , det är bara så ! fruktansvärt , frustrerande och bara så oändligt tröttsamt och svårsmält .



folk som skäms över ara och hans beteende ? shape up ! så himla rätt . skäms över domaren i stället , och kanske tyvärr hela sporten .

för ungefär en timme sen så löd slutsignalen i handbollsmatchen . sverige slog tyskland med 27-26 och har nu bara brasilien kvar i en måstematch på söndag . hoppas resultatet sverige - tyskland håller i sig till klockan halv fem ungefär , när kvartsfinalen i fotboll är slut . för då minsann , då är vi i semifinal .

i livet utanför os och jobbet så har jag träffat sandra . tog en fika på vallonen och hade väldans trevligt . det har dragit igång ett em i vattenskidor här i stan , i vårt enda egentliga vatten . eskiln . tråkigt att det läggs precis när os håller på , och tråkigt att vädret är sjukt regnigt och tråkigt . www.blötastisverige.se - det var jag igår det . senare idag så styr vi kosan mot karlstad . släktträff är det som väntar , lär kunna bli intressant :) och en hel del roligt förstås . tillbaka till soffan nu , det är snart tennis .

ha en bra helg mina vänner
kram

OS , dag 3

fotbollens förtjuv räknas inte , och inte invigningsfredagen heller , därför kan ni sluta fundera över trean i min rubrik

-

herrarna i vattnet kom femma , men slog världsrekord ? klingar konstigt , men egentligen väldigt fint . känns lite tråkigt dock att när de väl får till ett så pass bra lopp som under världsrekordtiden så är det fyra lag framför . men man ska väl glädjas åt det som gläds va ? blev ju ett svenskt nytt rekord i allafall :)
båda roddarna är vidare till semifinal också , bra bra bra . jag höjer ett varningens finger för lassi i en final med motvind ! handbollsdamerna var underhållande att se på också minsann , nu var det annat än mot ungern senast vill jag lova . skärrade ryskor vill jag inbilla mig , dessvärre rinner det inte sveriges väg . . . den här gången heller . men hey , nångång lär vi väl ha medsim i allafall va ?! :D

igår kväll kröp jobbångesten inpå alltså , ojojoj . inte mycket sömn i natt inte . förmiddagsskift idag och i morgon , eftermiddag onsdag och torsdag och sen , är jag färdig . gôttans !!!!

OS - EXTRA

för i morse fick vi skrika , av välbehag och iver . sverige har trampat den första medaljen i land kan man väl säga . det ösregna i peking , men det rörde henne tydligen inte i ryggen , fröken emma johansson . ett rungande och helbra silver i en sjukt spännande cykelspurt , satt fint i soffan det vill jag lova ;D haha . svenska simherrarna har tagit sig till final på 4x100 m fritt också , heja heja . men för nu , grattis till emma och till sverige .


080809

idag har jag och malin varit väldigt olympiskt effektiva i både uppror , aggressioner och uppbok . dagen , morgonen , natten ( kalla det vad du kalla vill ) började som bekant med handboll sverige - ungern 04.45 och vi pallrade oss upp förstås . . . hela familjen . utslag? onödigt , resultatet blev enbart kasst . jag bojkottade den sista minuten och då var klockan typ 6 (?) och jag gick och la mig igen . sov tills jag väcktes av klockan 10.45 och parkerade i soffan för fotboll mellan sverige och argentina . utslag? vinst iof , men ganska så ohyggilgt pinsamt och rent utsagt dåligt . efter det vek mamsen och papsen från os - soffan ( med undantag för lite svensk simning from time to time ) men jag och märt satt kvar och peljade os - veckorna , och kanske framförallt os - tiderna . bokade upp de tider som uppbokas bör kan man väl säga , och jag tror vi har ganska så bra koll på läget om man får vara lite mallig såhär inpå lördagskvällen . efter det tog liksom sändningarna typ slut och vi slet därför som djur , framför eye toy i stället ;D hahaha . snygg syn liksom . gudars !

nyss var jag och malin iväg till fontanällen och småhandlade lite , typ bea - sås och godis . haha . cissi jobbade tydligen där nu över sommaren , det var trevligt och längesen man såg henne . just nu står regnet som spön i backen , formligen ! dropparna liksom studsar upp litegrann i himlen igen innan de riktigt hinner landa och så försöker de lite desperat studsa en gång till sen . tur att vi ska grilla ;) men pappa är gaaaaaanska mästerlig när det gäller grillning och jag kan satsa mina slantar på att det blir dynggôtt i allafall .


ikväll är det os - studio , känns som det konkurrerar ut sommarkrysset va ? typ ja . shit det är kul med os !
grattis förresten till lilla ida som fyller år idag , och därmed kanske inte är så himla liten längre . gösta , sluta väx .


080808




nu är det igång , på riktigt . heja sverige !
lite småjobbigt med alla konstiga tider bara , t.ex. har vi handbollsmatchen som går av stapeln 04.45 i natt , men den ska vi förstås upp och se . som mamma sa ´det är ju bara OS vart fjärde år´ . jajjemän , sant som attan , och jag hejar för allt jag är värd .

förresten så tyckte jag att christian olsson var ett bra val av fanbärare idag och jag lider över att han är skadad . dessutom tycker jag att herr jagvetalltochharförståsväldigträttiprecisalltjagsäger - karlsson har fel när han säger att han inte tror att livstids avstängning vid doping skulle göra någon skillnad . för det tror bannemig jag ! skulle man riskera livstids avstängning vid doping så är man ganska pantad om man riskerar det . man är iof ganska pantad överhuvudtaget om man ens överväger tanken , kan jag tycka .  


tripp trapp trull - eller bara vi i fantasi

igår kväll kom jossan och marie hit , för jag hade minsann bjudit hit de på middag :) trixade och hade mig ungefär typ hela dagen , med lite paus för tjuvstartande fotbollsspel i OS ( som bekant visade sig med ett värdelöst utslag och ganska värdelöst spel också kan tyckas ) , men annars så . bland annat så åkte jag och malin runt halva stan för att hitta potatis , haha :P

pausade även en gnutta när jag skulle skjutsa malin och emmelie ut till sofias sommarstuga , det vart vilset och snurrigt kan jag informera ;D men , jag hitta ut .

hursomhelst så blev kvällen bra , hejdundrans mycket bra , sjukt viktigt personer de där töserna :) det sägs vara en solskenshistoria !




det blir slappt idag , gôtt va?!
HEJ

runaway train?

heeeeeej , nu är jag hemma och färdigåkt - i allafall tills nästa helg :P hahaha . herregud , undrar hur många timmar man spenderar på väg ? förmodligen hutlöst många fler än man tror vid första räknedosan . men äh , så länge man får göra´t i bra sällskap så gör det faktiskt inte så mycket , och det får jag , för det mesta :) de här två veckorna har jag definitivt haft det i allafall .

om jag ska vara ärlig så drar jag mig faktiskt lite för det här . hur sammanfattar man två semesterveckor på ett sätt som gör att någon ens orkar läsa ? jag är flerfaldig mästare på att skriva alldeles för mycket även fast jag lovat att jag ska hålla mig kort och därför sitter jag nu här med lite dubbla känslor . ok , det kan ha låtit lite väl överdrivet , men även det måste man väl få vara ibland ? ;P nåja , sen vi åkte så har vi :

- tältat två nätter på askim i göteborg
- allsångat med brolle på liseberg
- gjort liseberg så det stod härliga till dagen efter
- åkt vidare till varberg i hopp om campingplats men hamnat i falkenberg ( som blev kanoners i might add )
- tältat på hansagården fyra nätter
- solat
- badat
- ätit gott
- glassat
- spelat minigolf ( där vissa , typ jag , blivit vip - medlem , dagens bästa och tävlar om en spaweekend för två . jag tänker fortsätta vara mallig över det , haha )
- shoppat
- stannat till på väla i helsingborg
- bott hos farmor nere i skåne i en vecka
- solat lite till
- badat lite mer
- slagit nytt familjerekord på beachtennis med mäktiga 484 
- ätit en hel drös
- sett mamma mia på bio
- spenderat lite pengar både i ystad och i tomelilla
- stannat till hos faster i mjölby på hemvägen
bland mycket annat , med skrattet som närmaste och mest konstanta bihang . ni kan förstå jag har haft det bra va?! oooja , kan inte bli annat med mina kära inte . snacka om helt magiska varelser alltså , jag älskar er .


sådärja , nu försökte jag minsann vara kort , och det här fick helt enkelt bli bra . nu är vi snart tillbaka i vardagen , semester en vecka till , men på måndag börjas det på nytt . eller ja , jag får mjukstarta lite med fyra skift innan jag får ännu en veckas ledigt innan skolan börjar . har jag förresten sagt att det är klart nu ? jag är antagen på skolan och det känns förträffligt bra :)

ikväll är det sommarens sista allsång , hej .


RSS 2.0
Test