Tess hissar & dissar Melodifestivalen 2009

2009-02-09 @ 10:24:32
men visst mina vänner, då är vi igång igen
melodifestivalen drog igång och på grund av finnkampen som gjorde att vi befann oss hemifrån mellan 8.40 - 21.45 så blev festival-lösningen: inspelning
ja, man får faktiskt titta på melodifestivalen även om den är inspelad

"från en afton som doftar lite YMCA, tack göteborg ni är kärlek för mig" - så lät det förra året när hela sverige förälskade sig i björn gustafsson, i år är det förändringar i cirkusen

HISS
¤ scenen har gått från att vara en byggarbetsplats till att faktiskt se ut som vad den heter
¤ caroline af ugglas sjunger som om det gäller livet
¤ marie serneholt har tydligen roligare än hon någonsin haft förut
¤ petra mede är åtminstone inte fullt så jobbig som jag trodde, även om hon fumlar omkring och snubblar på sig själv då och då - och förstås aldrig kan nå kristians nivå.
¤ alcazar slog ut scotts
¤ de två låtar som gick vidare till globen fick det åtminstone att spritta lite i kroppen - och det är väl det som är meningen med hela cirkusen, eller?

DISS
¤ petra medes röstläge - det kommer bli en lång festivalturné, christer björkman kanske kan sponsra sverige med öronproppar? det känns som det kommer behövas!
¤ jonathan fagerlunds (?) rörelseschema - hur får en människan egentligen beté sig? såg så knasigt ut att man helt glömde bort att överhuvudtaget lyssna på låten.
¤ scotts - för tillfället sveriges mest överskattade "band"? vad sjöng de för låt och hur tusan gick det till när de kom bland de fem första?
¤ ingela plings texter! snacka om att vara ett så kallat praktexempel på någon som lever på gamla meriter, tydligen så ska hon vara med till vilket pris som helst? tydligen så blir melodifestivalen konstig utan henner? men seriöst, nån måtta får det väl ändå vara?! 
¤ pausunderhållningen - vad hände med den? tror man på riktigt att "tingeling" på något vis kan konkurrera ut björn som pausunderhållning? fast å andra sidan - vem/vad skulle kunna göra det? kan ses som lite av ett mission impossible.
¤ marie serneholts placering! visst, låten håller kanske inte högsta klass men den var helt klart mycket bättre än den sjätteplats som den placerades på. dessutom är hon så söt i sin exaltering att hon borde få ett frikort!

såhär efter första deltävlingen så måste man väl sammanfatta igångdraget av allt detta lite mer övergripande och konstatera att jag starkt betvivlar att melodifestivalen kommer att kunna bli lika underhållande som förra året, för
årets festival saknar kristian luuk, och
årets festival saknar björn gustafsson
det drar ner statusen en hel del, faktiskt 

på återseende i en annan svensk stad nästa lördag
skärp era sinnen

Kommentarer
Postat av: ZeeJay

Alltså.. jag kan bara inte hålla med dig om att af Ugglas på något som helst sätt skulle kunna placera sig på hissa delen...

2009-02-09 @ 15:32:13
URL: http://zeejay.webbkontakt.net

Lämna ditt avtryck här:

Vem är du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (only for me to see)

Din blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0